, ,

Κάνε το υποσυνείδητο σου να δουλεύει για εσένα

Μάθε πώς να υλοποιείς τους στόχους και ζήσε μια καλύτερη ζωή.

Κάνε το υποσυνείδητο σου να δουλεύει για εσένα

Η αεροσυνοδός σας συνοδεύει στη θέση σας. «Καλωσορίσατε στο αεροπλάνο του πεπρωμένου. Προσδεθείτε και προετοιμαστείτε για μια πτήση που θα σας μείνει αξέχαστη», σας λέει. Και τώρα κοιτάξτε ξανά το εισιτήριο σας. Είστε βέβαιοι πώς γνωρίζετε τον τελικό προορισμό σας; Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγαν πως το ταξίδι της ζωής σας καθορίζεται από τον αυτόματο πιλότο του ίδιου του υποσυνειδήτου σας και πώς κάθε ευχάριστη ή δυσάρεστη ανατροπή, οποιαδήποτε ευκαιρία ή εμπόδιο συνιστούν πιστή αντανάκλαση του εσωτερικού σας κόσμου; Έφτασε η στιγμή να αναλάβετε τα ηνία του νου σας, επεμβαίνοντας στον προγραμματισμό του και βιώνοντας συναρπαστικές αλλαγές στην καθημερινότητά σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αποκτήσετε πρόσβαση στην κρυμμένη σας υπερδύναμη και πίστη σε όσα θαύματα τρέχουν ήδη να σας συναντήσουν.

Στα άδυτα του ανθρώπινου νου

Το βιβλίο “Κάνε το υποσυνείδητο σου να δουλεύει για εσένα” του Γιώργου Παπαδόπουλου-Κυπραίου, ιδρυτή και εκδότη των εκδόσεων Διόπτρα, ισοδυναμεί με έναν εύχρηστο οδηγό πνευματικής μετατόπισης, με ένα πρακτικό και άκρως αποκαλυπτικό εγχειρίδιο αυτογνωσίας που ανοίγει την πύλη της απόλυτης σοφίας και της απέραντης αγάπης για εσάς, μεταμορφώνοντάς σας με τρόπους που ουδέποτε είχατε φανταστεί.

Advertisment

Κάνε το υποσυνείδητο σου να δουλεύει για εσένα

Μια συνηθισμένη σύγκρουση αυτοκινήτων στέκεται η ιδανική αφορμή για τον ήρωα του βιβλίου, τον Γιάννη, να αναθεωρήσει ολοκληρωτικά τη ζωή του, αφού έκπληκτος διαπιστώνει πως καθένας από τους μάρτυρες διηγείται το ατυχές συμβάν από τη δική του οπτική γωνία. Τι καθορίζει λοιπόν τη συμπεριφορά των ανθρώπων και γιατί στο ίδιο γεγονός δυο άτομα αντιδρούν με διαφορετικό τρόπο; Πόσες πραγματικότητες υπάρχουν και πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έναν εξωτερικό κόσμο απόλυτα συμβατό με τις βαθύτερες επιθυμίες σας; Ένα ταξίδι ξεκινά στο πιο αχαρτογράφητο σημείο του σύμπαντος, στον ανθρώπινο νου.

Ο ανθρώπινος νους φιλοξενεί μέσα του δύο κόσμους που διέπονται από τις δικές τους, ξεχωριστές, αρχές και τους θεμελιώδεις νόμους τους: το συνειδητό και το υποσυνείδητο. Ο συνειδητός νους αντιλαμβάνεται το τι συμβαίνει στην εξωτερική πραγματικότητα μέσω των πέντε αισθήσεων και επιστρατεύει τη λογική και την κρίση του προκειμένου να λάβει εκείνες τις αποφάσεις που εναρμονίζονται με όσα πιστεύω έχει διαμορφώσει από τις μέχρι τώρα εμπειρίες του. Το υποσυνείδητο όμως, που καταλαμβάνει το 90% του συνόλου του ανθρώπινου νου, διαφεντεύει το πεπρωμένο. Εκεί βρίσκονται οι ασυνείδητες καταγραφές, οι πεποιθήσεις, τα κρυμμένα συναισθήματα, τα ιδανικά και οι «απωθημένες» αναμνήσεις. Πώς, όμως, μπορείτε να συμμαχήσετε με το υποσυνείδητό σας, μετατρέποντάς το σε άγρυπνο φρουρό σας;

Advertisment

Συντονιστείτε στην ενεργειακή δόνηση των ονείρων σας

Αλλάξτε την ενεργειακή σας συχνότητα! Γνωρίζατε ότι το 70% των σκέψεων του ανθρώπου είναι αρνητικές; Οι αρνητικές σκέψεις δημιουργούν δυσάρεστα συναισθήματα, όπως δυσθυμία, θλίψη και άγχος. Άλλωστε, σε ό,τι εστιάζετε το τροφοδοτείτε και με την αντίστοιχη ενέργεια, γιγαντώνοντάς το. Επικεντρωθείτε λοιπόν σε κάτι θετικό, σε έναν στόχο ανώτερο και από τον ίδιο σας τον εαυτό, σε ένα όραμα που σας πλημμυρίζει με αγάπη και δύναμη.

Θυμηθείτε πώς τα πράγματα αδυνατούν να εξελιχθούν όπως εσείς το επιθυμείτε όταν οι δονήσεις που εκπέμπετε δεν συντονίζονται με εκείνες των ονείρων σας. Για παράδειγμα, δεν αρκεί να θέλετε να γίνετε ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, αλλά είναι απαραίτητο και οι ίδιες οι πεποιθήσεις σας να ταυτίζονται με την επιδίωξή σας. Αν βαθιά μέσα σας θεωρείτε πως είστε ανίκανος να εκπληρώσετε το όνειρό σας, τότε το υποσυνείδητο σας θα κάνει τα πάντα για σας αποδείξει πως έχετε δίκιο.

Υπάρχει όμως ένας συγκεκριμένος τρόπος για να μιλήσετε στο υποσυνείδητό σας προκειμένου να εργαστεί υπέρ σας; Ασφαλώς. Καταρχάς, υποβάλλετε τις θετικές δηλώσεις σας σε χρόνο ενεστώτα. Πείτε «είμαι πετυχημένος» και όχι «θέλω να γίνω πετυχημένος», γιατί ο μέλλοντας μεταφέρει την εκπλήρωση των επιθυμιών σας σε έναν αόριστο χρόνο, που ενδεχομένως ποτέ να μην έρθει. Αποφύγετε τις αρνήσεις και τις υποθέσεις στην έκφραση των δηλώσεών σας, αφού αποπροσανατολίζουν με αμφίσημα μηνύματα τον υποσυνείδητο νου σας.

Απεικονίστε τον στόχο σας με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες

Πώς είναι η ιδανική επαγγελματική θέση για εσάς; Ποια ακριβώς στοιχεία την καθιστούν μοναδική και ποιος μισθός ενισχύει την αίσθηση αφθονίας στην καθημερινότητά σας; Εξειδικεύστε τον στόχο, ζωντανέψτε τον στην οθόνη του μυαλού σας και πιστέψτε σε αυτόν τόσο βαθιά που κανένα παροδικό εμπόδιο δεν θα σταθεί ικανό να κλονίσει την στάση βεβαιότητάς σας για την υλοποίησή του. Μην ξεχνάτε, όμως, πως είναι σημαντικό η πραγματικότητα της επιθυμίας σας να συμβαδίζει με το ανώτερο καλό.

Νικήστε τον φόβο

Αισθανθείτε πως έχετε ήδη κατακτήσει όσα οραματίζεστε. Εξασκήστε την ευγνωμοσύνη. Γιορτάστε εκείνα που διαθέτετε και μην εστιάζετε σε όσα σας λείπουν. Συγχωρέστε όσους σας πλήγωσαν γιατί καθόλου δεν σας εξυπηρετεί να κουβαλάτε σαν βαρίδι στους ώμους την πικρία σας.

Απελευθερωθείτε. Επιλέξτε σκέψεις που σας γεμίζουν χαρά, που τονώνουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και θωρακίζουν το σώμα και το πνεύμα σας. Φυσικά, καθίσταται ανέφικτο να εξοστρακίσετε δια παντός τα δυσάρεστα συναισθήματα από τη ζωή σας αλλά μπορείτε να μάθετε να λαμβάνετε τα μηνύματα που μεταφέρουν και ύστερα να αποφορτίζεστε από την ένταση τους.

Για να το επιτύχετε εφαρμόστε την τεχνική του «κάντο και ας φοβάσαι». Πιθανόν να είστε ο τύπος που τρέμει και μόνο στην ιδέα μιας δημόσιας ομιλίας αλλά τι θα γινόταν αν τολμούσατε ό,τι μέχρι τώρα φάνταζε αδιανόητο; Τρέχοντας προς την κατεύθυνση των φόβων σας, εκείνοι θα εξασθενήσουν και εσείς θα αποδεσμευτείτε από την τυραννία τους. Ο οραματισμός μπορεί επίσης να λειτουργήσει υποστηρικτικά στις προσπάθειές σας. Φανταστείτε πως μιλάτε γεμάτοι σιγουριά σε μια κατάμεστη αίθουσα και παρατηρήστε τα χαμόγελα στα πρόσωπα του κοινού. Μόλις εμπιστευτείτε τον εαυτό σας και τη δύναμη που κρύβεται μέσα σας θα νιώσετε έτοιμοι για τις μεγαλύτερες υπερβάσεις.

Προγραμματίστε τον νου για θαύματα

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος-Κυπραίος στο βιβλίο “Κάνε το υποσυνείδητο σου να δουλεύει για εσένα” από τις Εκδόσεις Διόπτρα σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι συναρπαστικό και μαγικό, σε μια περιήγηση στον αχαρτογράφητο και γεμάτο εκπλήξεις κόσμο του υποσυνειδήτου, που ορίζει μυστικά το πεπρωμένο. Είστε έτοιμοι να αποδομήσετε τον παλιό σας εαυτό, εκείνες τις εικόνες που το μυαλό σας κατασκεύασε κάποτε για εσάς και για τους άλλους και που καθόλου δεν σας εξυπηρετούν στην εξελικτική σας πορεία;

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται ασκήσεις διαλογισμού και τεχνικές χαλάρωσης που θα σας βοηθήσουν να συνδέσετε τη θεωρία με την πράξη και να επαναπρογραμματίσετε το μυαλό σας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση