, ,

Οδηγός βοτανολογίας – “Θησαυρός υγείας” | 100 + 1 βότανα και οι ιδιότητές τους

Το βιβλίο αποτελεί έναν σύγχρονο οδηγό βοτανολογίας βασισμένο σε επιστημονικές μελέτες που έρχονται να επιβεβαιώσουν τις ιδιότητες των βοτάνων.

Οδηγός βοτανολογίας - "Θησαυρός υγείας" | 100 + 1 βότανα και οι ιδιότητές τους

«Τίποτα δεν είναι άτακτο στη φύση», με αυτή τη φράση του Αριστοτέλη ξεκινάει η εισαγωγή του βιβλίου Οδηγός βοτανολογίας “Θησαυρός υγείας”.

Το βιβλίο αποτελεί έναν σύγχρονο οδηγό βοτανολογίας βασισμένο σε επιστημονικές μελέτες που έρχονται να επιβεβαιώσουν τις ιδιότητες των βοτάνων. Ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Κουτλουμπάσης για να αποδώσει τις ιδιότητες κάθε βοτάνου λαμβάνει υπόψιν του, 3 παράγοντες τη λαϊκή παράδοση, τη παλαιά γνώση και την σύγχρονη έρευνα. Εισάγει έναν νέο τρόπο σκέψης, καινοτόμο πάνω στον κλάδο. Η νέα συλλογιστική που πρεσβεύει είναι να σκεφτόμαστε τα βότανα ανά σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού και όχι απαραίτητα τα βότανα ανά ασθένεια, αυτό αποτυπώνεται στο βιβλίο με πίνακες μέσα σε κάθε βότανο.

Advertisment

Οδηγός βοτανολογίας - "Θησαυρός υγείας" | 100 + 1 βότανα και οι ιδιότητές τους

Ο στόχος και ο σκοπός του βιβλίου είναι διαβάζοντας το κάποιος να είναι σε θέση να εφαρμόσει σε ικανοποιητικό επίπεδο την βοτανολογία σε αυτόν και τους οικείους του. Για τους επαγγελματίες του κλάδου, να γίνει ένας οδηγός που θα κοσμεί την βιβλιοθήκη τους και θα ανατρέχουν σε αυτόν σε καθημερινή βάση. Βιβλία βοτανολογίας υπάρχουν πάρα πολλά και με διάφορες προσεγγίσεις, γίνεται μια προσπάθεια να αποτυπωθεί μια κουλτούρα και ένας τρόπος σκέψης ,μια προσέγγιση που ο συγγραφέας θεωρεί ότι λείπει από πολλά βιβλία.

Το βιβλίο Περιλαμβάνει:

Advertisment

·101 βότανα και τις ιδιότητες τους.

·550 βιβλιογραφικές αναφορές σε έρευνες.

·1000 συνέργειες (συνδυασμούς) βοτάνων.

·Πίνακες με ασθένειες και βότανα.

·Ταξινόμηση των βοτάνων ανά σύστημα εφαρμογής στον ανθρώπινο οργανισμό.

·Αναλυτικές εικόνες για κάθε βότανο.

·Τον τρόπο χρήσης και τη μέθοδο κατασκευής (αφεψήματος, εγχύματος, γλισχράσματος, εμβρέγματος, βαμμάτων, καψουλών, κεραλοιφών, αιθέριων ελαίων, κ.ά.

Δείτε αναλυτικά το εσωτερικό εδώ

Δείτε το βιβλίο εδώ

Οδηγός βοτανολογίας - "Θησαυρός υγείας" | 100 + 1 βότανα και οι ιδιότητές τους

Βιογραφικό συγγραφέα

O Κωνσταντίνος Κουτλουμπάσης είναι ολιστικός βοτανολόγος. Έχοντας κάνει σπουδές βοτανολογίας του δημιουργείται βαθιά η πεποίθηση ότι τα βότανα σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή μπορούν να προσφέρουν στον άνθρωπο ευζωία. Συμμετέχει ενεργά σε πλήθος ερευνών γύρω από τα βότανα, ανακαλύπτοντας μέχρι και σήμερα τα κλειδωμένα μυστικά της φύσης. Είναι ιδρυτής της εταιρείας ‘Divinum’ που παράγει, μεταποιεί και δημιουργεί πλήθος προϊόντων με βάση τα βότανα. Παράλληλα διδάσκει βοτανολογία στη ‘Homo Natura’ και κάνει διαλέξεις που σκοπό έχουν τη δημιουργία ορθής κουλτούρας πάνω στη βοτανολογία. Διαρκής στόχος του είναι η απόκτηση και διάδοση μεθοδικής, επιστημονικής και συστηματικής γνώσης.

Οδηγός βοτανολογίας - "Θησαυρός υγείας" | 100 + 1 βότανα και οι ιδιότητές τους

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση