, ,

Όλοι χρειαζόμαστε καθημερινή έμπνευση για να συνεχίσουμε

Το νέο βιβλίο του Robin Sharma για να αντέξουμε τα δύσκολα και να απολαύσουμε τα εύκολα.

Όλοι χρειαζόμαστε καθημερινή έμπνευση για να συνεχίσουμε

Διαβάζετε ένα βιβλίο που καθόλου δεν σας συγκινεί. Δυσκολεύεστε να εστιάσετε στην πλοκή της υπόθεσης ενώ οι χαρακτήρες φαντάζουν άνευροι, ακόμη και απωθητικοί. Θα επιμένατε στην ανάγνωση μιας ιστορίας που δεν σας ικανοποιεί με αντίτιμο τον πολύτιμο χρόνο σας; Στην πραγματικότητα και η ίδια η ζωή ισοδυναμεί με ένα βιβλίο και ως ενορχηστρωτές του πεπρωμένου σας διαθέτετε την επιλογή να το δημιουργήστε από την αρχή, γράφοντας το σε λευκή σελίδα. Πρώτα όμως καλείστε να λάβετε μια κομβική απόφαση: Επιθυμείτε να θριαμβεύσετε ή απλώς να επιβιώσετε; Λαχταράτε να πετάξετε στα αστέρια με φτερά τα όνειρά σας η αρκείστε στο μέτριο και συνηθισμένο, στο βολικό και δειλό;

Η πτήση προς μια υπέροχη ζωή

O Robin Sharma, ένας από τους κορυφαίους συμβούλους σε θέματα ανάπτυξης ηγετικών δεξιοτήτων και προσωπικής ευτυχίας, με το βιβλίο “Ζήσε την κάθε μέρα με έμπνευση” μας εφοδιάζει με τα καύσιμα που εγγυώνται την πτήση μας προς μια υπέροχη ζωή, προπονώντας μας για τη συναρπαστική υπέρβαση που δικαιούμαστε και για την επιτυχία που αγγίζει βαθιά μονάχα όσους συντονίζονται με τη βαθύτερη αποστολή τους.

Advertisment

Ποιος είναι λοιπόν ο δικός σας προορισμός; Προτού επιστρατεύσετε τη φωνή της λογικής σας για να απαντήσετε, κλείστε τα μάτια και αφουγκραστείτε το τραγούδι της καρδιάς. Τι ακριβώς κινητοποιεί το πνεύμα μας, ποια ασίγαστη φλόγα καίει μέσα σας ωθώντας σας σε ένα όραμα σημαντικότερο από τον ίδιο τον εαυτό σας; Ποιο αποτύπωμα θέλετε να αφήσετε στον κόσμο, όταν πια θα τον έχετε εγκαταλείψει. Ζήστε για κάτι ανώτερο από εσάς, αξιοποιήστε στο μέγιστο τις εξαιρετικές σας προοπτικές και σκορπίστε τη μαγεία σας στο σύμπαν.

Όλοι χρειαζόμαστε καθημερινή έμπνευση για να συνεχίσουμε

Η δέσμευση στην αποστολή και η αφοσίωση στην αριστεία

Μόλις ανακαλύψετε την προσωπική σας μεγαλοφυία, θα νιώσετε και την ευθύνη να αφιερώσετε όλη σας την ενέργεια στην εξέλιξή της, βελτιώνοντας και εμπλουτίζοντας όχι μόνο τη δική σας ζωή αλλά και εκείνη των γύρω σας. Δουλέψτε με αγάπη και καμάρι, επιδιώξτε ακούραστα και μεθοδικά την αριστεία, δεσμευτείτε πως θα γίνετε εξαιρετικοί σε αυτό που κάνετε.

Advertisment

Η πειθαρχία θα αποδειχθεί σύμμαχός σας και η αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου θα καταστεί πολύτιμη πυξίδα σας στην εκτόξευσή σας στα αστέρια. Εάν συντονιστείτε στην αποστολή σας, τότε και η ίδια η ζωή θα ταχθεί υπέρ σας καθώς η προσπάθεια να αγγίξουμε αυτό για το οποίο γεννηθήκαμε ποτέ δεν μένει απαρατήρητη από τα μάτια που μυστικά προστατεύουν το σύμπαν.

Στον δρόμο προς την κατάκτηση του προσωπικού σας μύθου, θα χρειαστεί να κοιτάξετε τους φόβους σας κατάματα. Μιλήστε τους, αγκαλιάστε τους, όμως έπειτα αφήστε τους πίσω σας αφού μόνο στην άλλη πλευρά αυτών θα μπορέσετε να ανακαλύψετε το πεπρωμένο σας. Παρατηρήστε προσεκτικά τις σκέψεις σας γιατί έχουν τη δύναμη να διαμορφώνουν τις συνθήκες της εξωτερικής σας πραγματικότητα με την ενεργειακή δόνηση που μεταφέρουν. Αναρωτηθείτε αν υπάρχει λόγος να τροφοδοτείτε ό,τι δεν σας εξυπηρετεί. Βεβαιωθείτε πως αντιλαμβάνεστε πλήρως τις περιοριστικές σας πεποιθήσεις επειδή καμιά ουσιαστική αλλαγή δεν θα επιτευχθεί αν δεν προηγηθεί η επίγνωση. Αφουγκραστείτε τα συναισθήματά σας, όσες σημαντικές πληροφορίες σας μεταφέρουν και οδηγούν στην καλλιέργεια μιας περισσότερο ειλικρινούς σχέσης με τον εαυτό σας.

Οι σκέψεις διαμορφώνουν την πραγματικότητα

Μην ξεχνάτε πως η ζωή συνιστά μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, προσφέροντας σε όλους εκείνο που προσδοκούν να λάβουν. Είστε ό,τι λέτε στον εαυτό σας. Βεβαιωθείτε λοιπόν πως σας μιλάτε με σεβασμό και ευγένεια, με αγάπη και φροντίδα, με φως και έμπνευση. Συνδεθείτε με το θαύμα της ύπαρξής σας και αναλάβετε την ολοκληρωτική σας ευθύνη, καθώς η ελευθερία μας ξεκινά όταν παύουμε να παραχωρούμε τη δύναμή μας στους άλλους. Ρυθμιστείτε στη συχνότητα της ευτυχίας. Άλλωστε, η ευτυχία δεν αποτελεί τίποτε περισσότερο από μια κατάσταση του μυαλού και εσείς μπορείτε πάντοτε να ρυθμίσετε τη διάθεσή σας, προσαρμόζοντας τα πανιά του καραβιού σας στους ανέμους της τύχης.

Δώστε τον καλύτερο εαυτό σας σε ό,τι αναλαμβάνετε, όμως έπειτα δείξτε υπομονή. Θυμηθείτε πως ό,τι συμβαίνει στην καθημερινότητα έχει ενορχηστρωθεί τέλεια προκειμένου να σας φέρει σε επαφή με την εσωτερική σας δύναμη και να σας εμπνεύσει προς τη μέγιστη εξέλιξή σας. Εκεί όπου οι υπόλοιποι βλέπουν μονάχα προβλήματα, εσείς αντικρίστε τις ευκαιρίες. Απολαύστε το ταξίδι, αφού η ζωή είναι μια ωραία πλάκα για όσους κατάλαβαν το χιούμορ της. Σεβαστείτε τα άλλα μέλη του πληρώματος. Προσφέρετε τους τη στοργή και την ενθάρρυνσή σας. Δώστε από την καρδιά σας και τότε θα λάβετε πίσω θησαυρούς ολόκληρους. Εξάλλου, σε ένα αόρατο επίπεδο συνδεόμαστε όλοι και η εξέλιξη του διπλανού μας διευκολύνει το μονοπάτι και της δική μας εξέλιξης.

Ατομική ελευθερία και προσωπική υπεροχή

Ο Robin Sharma, συγγραφέας και του παγκόσμιου best seller Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του, στο νέο του βιβλίο “Ζήσε την κάθε μέρα με έμπνευση” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα μας ψιθυρίζει το τραγούδι της ίδιας της ζωής, φέρνοντάς μας σε επαφή με τη βαθύτερη αποστολή μας. Και εμείς νιώθουμε πλέον έτοιμοι να απολαύσουμε το ταξίδι, προχωρώντας προς τα υψηλότερα στάδια της ατομικής ελευθερίας και της προσωπικής υπεροχής. Και επιτέλους αποφασίζουμε να αφήσουμε το παρελθόν πίσω, χορεύοντας στον μεθυστικό ρυθμό του παρόντος.

Όταν παύουμε να υπάρχουμε αυτόματα και αρχίζουμε να ζούμε με σκοπό, τα όρια εξαφανίζονται και παίζουμε με τις άπειρες πιθανότητες της ύπαρξης. Το βιβλίο αυτό μπορεί να είναι το όχημα που μας οδηγεί στον αυθεντικό μας εαυτό, σε εκείνη την ιδανική κατάσταση του σοφού νεογέννητου παιδιού που δεν έχει προλάβει να ταυτιστεί με τον γεμάτο φόβο κόσμο. Και τώρα καλά το ξέρουμε πως οι πληγές μας μπορούν να μετατραπούν σε σοφία και πως αποτυχία νοείται μονάχα η εγκατάλειψη της προσπάθειας. Ο Robin Sharma μας μαθαίνει τους κανόνες της ζωής, υπενθυμίζοντας μας πως οι συγκυρίες ανέκαθεν προσκυνούσαν τους εμπνευσμένους παίκτες.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση