Διακοπές και μαζί και χώρια… χωρίς τύψεις

Μιλήστε, κάντε γνωστά τα θέλω και τις ανάγκες σας στο σύντροφό σας και βρείτε ΜΑΖΙ λύσεις σε ό,τι σας απασχολεί!

Διακοπές και μαζί και χώρια... χωρίς τύψεις

…κάπου στο κέντρο, βράδυ, όπου το καλοκαιρινό αεράκι χάιδευε τα καμένα από τα πρώτα μπάνια κορμιά μας και μια γατούλα μπλεκόταν νωχελικά ανάμεσα στα πόδια μας ξεκίνησε το μείζον για αυτό το διάστημα θέμα των καλοκαιρινών διακοπών.

Η κάθε μια από την παρέα (όντας όλες μας γυναίκες στο τραπέζι) ξεκίνησε να λέει τα σχέδια της ώσπου έριξα στο τραπέζι την ιδέα να κάνουμε και κάτι όλες μαζί όπως παλιά, κοριτσοπαρέα κάτι που αρχικά τις ενθουσίασε όλες αλλά ύστερα ήρθαν οι δεύτερες σκέψεις για το τι θα πουν τα αγόρια τους. Και κάπου εδώ μπαίνει τελεία στην ιστορία και ξεκινάει η ανάλυση.

Advertisment

Οι χωριστές διακοπές σε κάποια ζευγάρια προκαλούν πονοκέφαλο ενώ σε άλλα είναι οριακά απαραίτητες. Σε αυτό φυσικά παίζουν πολλά ρόλο όπως η εμπιστοσύνη που υπάρχει σε ένα ζευγάρι (ή η απουσία της) η οικειότητα ,προηγούμενες σχέσεις και φυσικά οι ίδιοι οι εκάστοτε σύντροφοι τα θέλω τους και το κατά πόσο συμβαδίζουν αυτά με τα δικά μας.

Μέσα σε μια σχέση είναι πολύ όμορφο και υγιές να χτίζονται αναμνήσεις με τον σύντροφο μας αλλά άλλο τόσο σημαντικό είναι να μην παραμελούμε ούτε τον εαυτό μας αλλά και ούτε της οικογένεια ή τους φίλους μας. Δεν θα πρέπει μια σχέση να μας απορροφάει τόσο που να χάνουμε την προσωπικότητά μας ίσα ίσα. Θα πρέπει να νιώθουμε άνετα να παραμείνουμε και άτομα.

Κάποιοι από εμάς έχουμε την ανάγκη να αφιερώνουμε χρόνο και στις παρέες μας ή (και) στον εαυτό μας (πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι επιθυμούν να κάνουν διακοπές ολομόναχοι) και θα πρέπει να είναι αποδεκτό. Δεν χρειάζεται να έχουμε τύψεις για το αυτονόητο και στην περίπτωση που η σχέση είναι υγιής θα μας καταλάβει και η άλλη πλευρά.

Advertisment

Στην περίπτωση που ο σύντροφός μας έχει δεύτερες σκέψεις για κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει κάποια συζήτηση να δει το ζευγάρι από πού προκύπτει. Και φυσικά κάποιες μέρες ξεχωριστές διακοπές από τον σύντροφό μας δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να προβούμε σε οποιεσδήποτε πράξεις οι οποίες δεν είναι αποδεκτές μέσα σε μια σχέση. Σημαίνει απλά πως είναι μια ευκαιρία να λείψουμε λίγο ο ένας από τον άλλον να έχουμε πράγματα να διηγηθούμε , να περάσουμε λίγο όμορφο και χαλαρό χρόνο και με άλλα πρόσωπα της ζωής μας όπως επίσης είναι και μια ευκαιρία ο κάθε ένας να ικανοποιήσει κάποιες ανάγκες του. Σκεφτείτε ένα ζευγάρι στο οποίο ο ένας θέλει τις ανέσεις του ενώ η άλλη πλευρά προτιμάει κάμπινγκ. Κάποιες μέρες ξεχωριστές διακοπές λοιπόν είναι και μια ευκαιρία να καλυφτούν οι ανάγκες και των δυο με διαφορετικές παρέες χωρίς να πιεζόμαστε να αφήσουμε πίσω τα θέλω μας.

Όλα αυτά φυσικά στην περίπτωση που έστω και ένας από τους δυο επιθυμεί να κάνει κάτι διαφορετικό. Κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό όσο και οι 2 άνθρωποι οι οποίοι το αποτελούν. Δεν λέω τι είναι σωστό να γίνει και τι όχι .Εδώ γίνεται αναφορά στην περίπτωση που έστω και ένας θέλει να κάνει κάποιες μέρες ξεχωριστές διακοπές αλλά νιώθει τύψεις .Αντίθετα στην περίπτωση που ένα ζευγάρι επιλέγει αυτό τον τρόπο διακοπών διότι δεν αντέχει την παρουσία ο ένας του άλλου τότε σημαίνει πως η σχέση έχει πρόβλημα κάτι το οποίο θα πρέπει να δουλευτεί και όχι να αποφεύγεται!

Μιλήστε, κάντε γνωστά τα θέλω και τις ανάγκες σας στο σύντροφό σας και βρείτε ΜΑΖΙ λύσεις σε ό,τι σας απασχολεί σε όλα και όχι μόνο στο θέμα των διακοπών.
(…και για όσους έμειναν με την απορία εν τέλει θα πάμε όλες κοριτσοπαρέα ένα 4ήμερο για κάμπινγκ όσο τα αγόρια-τα περισσότερα τουλάχιστον- βρήκαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα χωριά τους το διάστημα αυτό και κάπως έτσι είμαστε όλοι ευχαριστημένοι).

Όλα τα παραπάνω ισχύουν και για τα 2 φύλα αντίστοιχα χωρίς εξαιρέσεις.

Καλό, ανέμελο καλοκαίρι…

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες
Έβαλα τα χέρια μου στις τσέπες... και βρήκα ξεχασμένα γράμματα που κάποτε τα κουβαλούσα σαν φυλαχτό...

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση