,

Διαβήτης: Κοινά συμπτώματα που δείχνουν αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα

Εάν εμφανίζετε μερικά από τα παρακάτω συμπτώματα, μπορεί να έχετε υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Διαβήτης: Κοινά συμπτώματα που δείχνουν αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα

Διαστάσεις παγκόσμιας επιδημίας λαμβάνει ο διαβήτης, ενώ πολλές είναι και οι αδιάγνωστες περιπτώσεις ασθενών που δεν υποβάλλονται σε θεραπεία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο οργανισμός μας δίνει πολλές φορές προειδοποιητικά σημάδια για την αύξηση του σακχάρου στο αίμα, τα οποία μπορούν να μας οδηγήσουν στην έγκαιρη διάγνωση και στην σωστή αντιμετώπιση:

Advertisements

Εάν εμφανίζετε μερικά από τα παρακάτω συμπτώματα, μπορεί να έχετε υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Κόπωση

Τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα προκαλούν κόπωση, η οποία συνήθως συνοδεύεται από ζάλη και δεν περνά με τον ύπνο.

Θολή όραση

Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα επηρεάζουν την όραση και την κάνουν θολή. Η δε, νυχτερινή όραση παρεμποδίζεται και από την εμφάνιση κηλίδων.

Πονοκέφαλοι

Οι μεταβολές στα επίπεδα του σακχάρου μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους, όχι ιδιαίτερα δυνατούς. Αν ασκηθείτε, ενώ πονάτε και περάσει ο πονοκέφαλος, τότε μπορεί να οφείλεται στην αύξηση του σακχάρου στο αίμα

Συχνοουρία

Οι συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα είναι ένα από τα πλέον γνωστά συμπτώματα του σακχάρου, το οποίο συσσωρεύεται στα νεφρά που υπερλειτουργούν.

Πολυδιψία

Η υπερβολική δίψα ή αλλιώς πολυδιψία αποτελεί ένα ακόμη σύμπτωμα ότι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας μπορεί να είναι πολύ υψηλά.

Υπερβολική πείνα

Μα αυξημένο σάκχαρο μπορεί να συνδέεται επίσης και η αυξημένη πείνα, Αν πεινάτε ενώ έχετε γευματίσει και δεν οφείλεται σε διατροφικές διαταραχές ή άγχος, τότε μπορεί να οφείλεται σε διαβήτη.

Ξηροστομία

Η διαρκής ξηροστομία με σκασμένα χείλη, ξηρή γλώσσα, στοματικές πληγές και λοιμώξεις της στοματικής κοιλότητας δεν αποτελεί μόνη της ένδειξη διαβήτη. Πρέπει να συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα για να υποδηλώνει την ύπαρξη της νόσου.

Υψηλή αρτηριακή πίεση

Το αυξημένο σάκχαρο επηρεάζει και τον τρόπο που συμπεριφέρονται τα αγγεία, τα οποία συστέλλονται περισσότερο προκαλώντας αύξηση της αρτηριακής πίεσης Η αυξημένη πίεση στα αγγεία μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη.

Συχνές λοιμώξεις

Τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα επηρεάζουν και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος Έτσι, αν ταλαιπωρείστε συχνά από πνευμονίες, βρογχίτιδες, μυκητιάσεις κ.λπλ που δεν υποχωρούν ακόμη και μετά τη λήξη της θεραπείας, καλό είναι να ζητήσετε συμβουλή γιατρού.

Ξηροδερμία, φαγούρα, πληγές που δεν κλείνουν

Ξηροδερμία, φαγούρα στο δέρμα και ιδιαίτερα στα κάτω άκρα του σώματος και πληγές που αργούν να επουλωθούν μπορεί επίσης να αποτελούν ενδείξεις διαβήτη.

Advertisements

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κρύο ντους: Τι είναι η κρυοθεραπεία και 6 σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό
Οι άνθρωποι που πεθαίνουν μπορεί να έχουν συνείδηση έως και μία ώρα μετά την ακινησία τους!
Τα «αθόρυβα» σημάδια που προειδοποιούν για οστεοπόρωση
Η καθιστική ζωή αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας, ακόμη και όταν ασκούμαστε

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε