Καρπούζι: Τι χρειάζεται να γνωρίζουμε για να διαλέξουμε το καλύτερο!

Δροσερό, ζουμερό, με κόκκινη σάρκα, υπέροχη γεύση, το καρπούζι είναι συνώνυμου του ελληνικού καλοκαιριού.

Καρπούζι: Τι χρειάζεται να γνωρίζουμε για να διαλέξουμε το καλύτερο!

Δροσερό, ζουμερό, με κόκκινη σάρκα, υπέροχη γεύση, το καρπούζι είναι συνώνυμου του ελληνικού καλοκαιριού. Ποιος δεν έχει υπέροχες καλοκαιρινές αναμνήσεις με μια φέτα καρπούζι στην παραλία,

Ο βασιλιάς των φρούτων του καλοκαιριού έχει τη δική του θέση σε κάθε εξοχικό και όχι μόνο, ωστόσο πολλές φορές η γεύση του δεν μας ανταμείβει. Είναι «κολοκύθα» όπως συνηθίζεται να λέγεται, κάτι που υποδηλώνει και την καταγωγή τους, αφού προέρχεται από την ίδια οικογένεια με την κολοκύθα και το αγγούρι.

Advertisment

Για να μην μας απογοητεύσει το καρπούζι που θα αγοράσουμε υπάρχουν πολλά μυστικά που καλό είναι να γνωρίζουμε. Ένα από αυτά, όπως το «ανέβασε» στο facebook το δίκτυο γονέων Mun Central από την Αυστραλία, είναι να ελέγχει κανείς το πλάτος μεταξύ των πράσινων γραμμών στο φρούτο. Όταν αυτές απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον δύο δάχτυλα

Η ανάρτηση για το καλό καρπούζι συγκέντρωσε πολλά σχόλια, καταναλωτών που χρησιμοποίησαν τη συμβουλή και αγόρασαν ένα νόστιμο καρπούζι «Λατρεύω να μαθαίνω αυτές τις μικρές συμβουλές – ευχαριστώ πολύ» έγραψε ένας αναγνώστης, ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Μια καλή πληροφορία». Ένας τρίτος που δοκίμασε το κόλπο επιβεβαίωσε πως δούλεψε και έγραψε:

«Πήραμε το καλύτερο καρπούζι την Παρασκευή, χάρη στη χρήση του κανόνα των δύο δακτύλων».

Advertisment

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να διαπιστώσει κανείς αν έχει μπροστά του ένα ώριμο καρπούζι.

Ένας από αυτούς είναι να κοιτάξετε την πλευρά του που ακουμπά στο έδαφος, η οποία πρέπει να έχει ελαφρώς κιτρινωπό χρώμα. Αν το χρώμα της είναι λευκό η πράσινο, τότε σημαίνει ότι το καρπούζι κόπηκε πριν ωριμάσει.

Επίσης ένα ώριμο ζουμερό καρπούζι πρέπει να είναι βαρύ για το μέγεθός του, επειδή περιέχει περισσότερο νερό.

Ένα καλό καρπούζι πρέπει να είναι σφιχτό, χωρίς χτυπήματα ή κοψίματα με βαθύ πράσινο χρώμα.

Μπορεί και ο ήχος να πει ορισμένα πράγματα για το αν είναι ώριμο το καρπούζι. Αν το χτυπήσετε και ακουστεί υπόκωφος και βαθύς ήχος τότε είναι ώριμο,, ενώ όταν είναι βαθύ δεν έχει ωριμάσει ακόμη.

Σημειώστε ότι όταν το καρπούζι είναι φρεσκοκομμένο και δεν έχει απομείνει για καιρό σε αποθήκη, το κοτσάνι του θα πρέπει να είναι πράσινο και όχι ξεραμένο.

Τέλος πριν κόψετε το καρπούζι φροντίστε να το πλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό η να το σκουπίσετε με μια βρεγμένη πετσέτα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου
Έντερο: Τα συντηρητικά που το απειλούν | Τα αγαπημένα τρόφιμα που τα περιέχουν
Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις | Ιδανικό για όσους τρέχουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση