, ,

ΑΠΘ: Λέκτορας έκανε μάθημα κρατώντας το μωρό φοιτήτριας στην αγκαλιά της (Βίντεο)

«Η πρόκληση του να διδάσκεις δύο γενιές ταυτόχρονα είναι μεγάλη, αλλά το μήνυμα είναι ακόμα μεγαλύτερο»

ΑΠΘ: Λέκτορας έκανε μάθημα κρατώντας το μωρό φοιτήτριας στην αγκαλιά της (Βίντεο)

Η Χαρίτα Βλάχου είναι το πρότυπο των ημερών, καθώς η παρακάτω ιστορία κάνει τον γύρο του διαδικτύου και γεμίζει καλοσύνη και ελπίδα τις καρδιές μας. Το περιστατικό συνέβη τον Μάρτιο αλλά τώρα είδε το φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει η λέκτορας, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου μία φοιτήτριά της παρακολουθούσε το μάθημα μαζί με την μόλις δύο μηνών κόρη της. Αν και σε όλες τις διαλέξεις το βρέφος ήταν πολύ ήσυχο, κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης άρχισε να κλαίει αναστατωμένο. Τότε η κ. Βλάχου πλησίασε τη φοιτήτρια, πήρε αγκαλιά το μωράκι, ώστε να το ηρεμήσει, και συνέχισε να κάνει ανενόχλητη το μάθημά της:

Advertisment

«Ήταν αρχές Μαρτίου όταν η μαθήτρια Χριστίνα Γυφτάκη με ρώτησε ευγενικά και δύσπιστα αν θα μπορούσε να παρακολουθήσει το μάθημα Master «Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη» κρατώντας στην αγκαλιά της την 2 μηνών κορούλα της. Δέχτηκα αμέσως και χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί ξέρω καλά τι σημαίνει να θέλεις να προχωρήσεις στις σπουδές σου ενώ είσαι μητέρα.

Κατά τη διάρκεια του εξαμήνου η μητέρα συμμετείχε ενεργά άλλοτε με ερωτήσεις που είχε και άλλοτε με απαντήσεις σε διάφορες ερωτήσεις που έκανα ενώ το μωρό, η μικρή Ζωή, δεν ακούστηκε ούτε μια φορά!

Στην τελευταία διάλεξη, που αφορούσε την ανάλυση των πεδίων του business canvas, η μικρή Ζωή ήταν πολύ αναστατωμένη και η μητέρα της προσπαθούσε με αγωνία να την ηρεμήσει.

Advertisment

Πλησίασα τη μητέρα σε μια προσπάθεια να τη χαλαρώσω και τη ρώτησα πειρακτικά: «Γιατί η μικρή Ζωή διαφωνεί με αυτά που λέω… Να της το εξηγήσω κατ’ ιδίαν;». Άπλωσα αυθόρμητα τα χέρια μου και πήρα το μωρό στην αγκαλιά μου, συνεχίζοντας την ανάλυσή μου στο business canvas…

Η μικρή αμέσως ηρέμησε και για την υπόλοιπη 1,5 ώρα του μαθήματος που την κράτησα δεν έβγαλε ήχο!
Η πρόκληση του να διδάσκεις δύο γενιές ταυτόχρονα είναι μεγάλη …..αλλά το μήνυμα είναι ακόμα μεγαλύτερο!

Ας στηρίξουμε όλους όσους αγωνίζονται για μια ευκαιρία για εκπαίδευση, ειδικά ας στηρίξουμε τις γυναίκες και τις μητέρες που παλεύουν να τα καταφέρουν σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους! Το αξίζουν!

Ευχαριστώ πολύ τους μαθητές που (έστω και εν αγνοία μου!) απαθανάτισαν αυτή τη στιγμή και με εξέπληξαν στέλνοντάς μου τις φωτογραφίες για να το θυμάμαι!

Σας ευχαριστούμε δρ Χαρίτα Βλάχου!».

Πηγή:

Με πληροφορίες από protothema.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας
Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα έντομα για το κατοικίδιό σας που πρέπει να προσέχετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση