,

Βουδαπέστη: Προπονήτρια διέσωσε κολυμβήτρια που λιποθύμησε στην πισίνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

«...Πήγα όσο πιο γρήγορα μπορούσα, σαν να επρόκειτο για ολυμπιακό τελικό»

Βουδαπέστη: Προπονήτρια διέσωσε κολυμβήτρια που λιποθύμησε στην πισίνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

Η Αμερικανίδα κολυμβήτρια καλλιτεχνικής κολύμβησης Anita Alvarez δεν ανέπνεε όταν διασώθηκε από τον πυθμένα της πισίνας μετά από λιποθυμία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Βουδαπέστη. Η 25χρονη έχασε τις αισθήσεις της μετά την ολοκλήρωση του τελικού προγράμματος σόλο ελεύθερο την Τετάρτη.

Η προπονήτρια της Alvarez, Andrea Fuentes, ανταποκρίθηκε άμεσα βουτώντας με τα ρούχα της για να τραβήξει την κολυμβήτρια σε ασφαλές σημείο. «Ήταν μεγάλος ο τρόμος», φέρεται να δήλωσε η τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης Fuentes στην ισπανική εφημερίδα Marca. «Φοβήθηκα γιατί είδα ότι δεν ανέπνεε, αλλά τώρα είναι πολύ καλά. Είχε μόνο νερό στους πνεύμονές της, μόλις άρχισε να αναπνέει ξανά όλα ήταν εντάξει».

Advertisment

Και μιλώντας στο ισπανικό ραδιόφωνο, είπε: «Δεν ξέρω τι να πω: Μου φάνηκε σαν μια ολόκληρη ώρα. Είπα ότι κάτι δεν πάει καλά, φώναζα στους ναυαγοσώστες να μπουν στο νερό, αλλά δεν άκουσαν τι είπα ή δεν κατάλαβαν. Δεν ανέπνεε. Πήγα όσο πιο γρήγορα μπορούσα, σαν να επρόκειτο για ολυμπιακό τελικό».

Στην Alvarez παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα δίπλα στην πισίνα προτού απομακρυνθεί με φορείο. Σε δήλωσή της στη σελίδα του US Artistic Swimming στο Instagram, η Fuentes δήλωσε ότι η Alvarez θα αξιολογηθεί από τους γιατρούς την Πέμπτη πριν ληφθεί απόφαση για τη συμμετοχή της στο ομαδικό αγώνισμα της Παρασκευής.

Φωτογραφία: AFP

Η Fuentes δήλωσε: «Η Anita είναι καλά – οι γιατροί έλεγξαν όλα τα ζωτικά της όργανα και όλα είναι φυσιολογικά: καρδιακός ρυθμός, οξυγόνο, επίπεδα σακχάρου, αρτηριακή πίεση κ.λπ… όλα είναι εντάξει.

Advertisment

«Μερικές φορές ξεχνάμε ότι αυτό συμβαίνει και σε άλλα αθλήματα υψηλής αντοχής. Μαραθώνιος, ποδηλασία, ανωμάλου δρόμου… όλοι έχουμε δει εικόνες όπου κάποιοι αθλητές δεν καταφέρνουν να φτάσουν στη γραμμή του τερματισμού και άλλοι τους βοηθούν να φτάσουν εκεί».

«Το άθλημά μας δεν διαφέρει από τα άλλα, απλά σε μια πισίνα, περνάμε τα όρια και μερικές φορές τα βρίσκουμε μπροστά μας».

«Η Anita αισθάνεται καλά τώρα και οι γιατροί λένε επίσης ότι είναι εντάξει. Αύριο θα ξεκουραστεί όλη την ημέρα και θα αποφασίσει με τον γιατρό αν μπορεί να κολυμπήσει στους τελικούς της ελεύθερης ομάδας ή όχι. Σας ευχαριστώ για όλες τις ευχές σας».

Η Alvarez, η οποία τερμάτισε έβδομη στον τελικό, είχε λιποθυμήσει στο παρελθόν μετά από ένα πρόγραμμα κατά τη διάρκεια ενός Ολυμπιακού προκριματικού στη Βαρκελώνη πέρυσι. Η Fuentes τη διέσωσε και σε εκείνη την περίπτωση.

Πηγή:

www.euronews.com/2022/06/23/anita-alvarez-coach-rescues-swimmer-who-fainted-in-pool-at-world-aquatics-championships-in

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Διάταση και στροφή στομάχου στο σκύλο: Τι είναι και οι ενδεδειγμένοι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης
Γερμανός σέρφερ έκανε εντυπωσιακό ρεκόρ - Σκαρφάλωσε σε κύμα 28,5 μέτρων (βίντεο)
Γιατί ορισμένα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια φαίνεται να «μισούν» ο ένας τον άλλον;
Αυτές είναι οι 10 πιο «έξυπνες» πόλεις στον κόσμο | Οι 7 βρίσκονται στην Ευρώπη

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση