Μύθοι και χρήσιμες συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!

Συμβουλές και μύθοι που καλό είναι να γνωρίζουμε σχετικά με την αντιμετώπιση της ζέστης.

Μύθοι και χρήσιμες συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!

Με τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τους καύσωνες να ανταγωνίζονται σε ένταση, οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να δροσιστούμε-εκτός από τη χρήση κλιματιστικού- είναι πολύτιμοι, ειδικά τις μέρες που έχει πολύ ζέστη.

Παρακάτω ακολουθούν απλές συμβουλές που μας βοηθούν να επιβιώσουμε εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών, καθώς επίσης και μύθοι που καλό είναι να γνωρίζουμε σχετικά με την αντιμετώπιση της ζέστης.

Advertisment

Δροσιζόμαστε με μια κρύα μπύρα

Μύθος – Το αλκοόλ είναι ότι χειρότερο μπορεί να καταναλώσει κανείς σε περίοδο καύσωνα. Μια κρύα μέρα το αλκοόλ αφυδατώνει, αλλά σε μέρες καύσωνα επιπτώσεις είναι πολλαπλάσιες. Μία ή δύο μπύρες, με ένα ποτήρι νερό ενδιάμεσα και μετά από κάθε μπύρα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι επιτρέπονται. Όχι όμως περισσότερο αλκοόλ.

Κάνουμε ένα κρύο ντους πριν από τον ύπνο

Μύθος – Κάνοντας κρύο ντους πριν κοιμηθούμε, βάζουμε τον «θερμοστάτη» του σώματος να προσπαθεί να ανεβάσει τη θερμοκρασία για να αντισταθμίσει το κρύο με αποτέλεσμα να ζεσταινόμαστε. Το χλιαρό ντους θα ήταν πιο σωστή επιλογή για να δροσιστούμε πριν από τον ύπνο, αφού το σώμα δεν θα καταβάλει προσπάθειες για να ζεσταθεί.

Κοιμόμαστε γυμνοί

Εξαρτάται λένε οι ειδικοί. Αν φοράμε εσώρουχα από βαμβάκι θα νιώσουμε καλύτερα από ότι αν κοιμόμαστε γυμνοί, επειδή το βαμβάκι θα απομακρύνει τον ιδρώτα από το δέρμα. Ωστόσο, οτιδήποτε τεχνητό ή συνθετικό θα μας κάνει να αισθανόμαστε περισσότερη ζέστη. Οπότε αν έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε συνθετικά υφάσματα ή σε καθόλου εσώρουχα, ας προτιμήσουμε το δεύτερο.

Advertisment

Αποφεύγουμε τον ήλιο

Οι συστάσεις των ειδικών για τις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού είναι να αποφεύγουμε τον ήλιο και είναι απόλυτα σωστές, όταν μιλάμε για τον καυτό ήλιο του μεσημεριού. Ωστόσο ας θυμόμαστε ότι σε γενικές γραμμές ότι μια βόλτα στον ήλιο με το πρόσωπο, τις παλάμες και τους βραχίονες ακάλυπτους, συγκεντρώνουμε την πολύτιμη βιταμίνη D σε υψηλά επίπεδα όλη τη διάρκεια του έτους.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Επιστήμονες κατάφεραν να εξαλείψουν τον ιό HIV από τα κύτταρα που μολύνει
Ίλιγγος: Πώς να τον αντιμετωπίσετε στο σπίτι (Χρήσιμες ασκήσεις)
Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας | 9 στους 10 αποφεύγουν τον οδοντίατρο λόγω υψηλού κόστους
Δωρεάν κρυοσυντήρηση ωαρίων γυναικών με καρκίνο πριν από την θεραπεία τους

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση