Τα δίδυμα νησάκια που «εξαφανίζονται» και εμφανίζονται ανά 6 ώρες! (βίντεο)

Τα συγκεκριμένα νησάκια που είναι πράγματι παραδεισένια, βρίσκονται κοντά στην Ερέτρια της Εύβοιας.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει για καλή μας τύχη περισσότερα από έξι χιλιάδες νησιά, μερικά αυτά ακατοίκητα, οι λεγόμενες βραχονησίδες. Βέβαια εξαρτάται και ποια ώρα της ημέρας γίνεται η μέτρηση. Αν μετρήσεις σύμφωνα με την παλίρροια στα στενά του Ευρίπου, ανά έξι ώρες θα είναι συν -πλην δύο!

Αυτό οφείλεται σε ένα μοναδικό φαινόμενο που  συμβαίνει μόλις μια ώρα μακριά από την Αθήνα. Κοντά στην Ερέτρια. Ο λόγος για τα δίδυμα ελληνικά νησάκια τα οποία «βυθίζονται» και εμφανίζονται πάλι. Και αυτό είναι αποτέλεσμα ενός γνωστού φαινομένου στην περιοχή!

Advertisment

Τα συγκεκριμένα ελληνικά νησάκια, λοιπόν, που είναι πράγματι παραδεισένια βρίσκονται κοντά στην Ερέτρια της Εύβοιας. Ανά περιόδους «βυθίζονται» και έπειτα εμφανίζονται ξανά. Και αυτό δεν συμβαίνει, μια φορά το μήνα ή το χρόνο, ή με την πανσέληνο αλλά κάθε μέρα! Στην πραγματικότητα τα νησιά εξαφανίζονται ανάλογα με την κίνηση του νερού στα στενά του Ευρίπου στην πόλη   της Χαλκίδας. Εκεί που τα νερά αλλάζουν κατεύθυνση κάθε έξι ώρες. Ένα φαινόμενο μοναδικό! Το πρωί τα νησάκια υπάρχουν και το απόγευμα δεν υπάρχουν!

Το θέαμα εντυπωσιάζει, με αρκετούς ντόπιους και τουρίστες να τραβούν μοναδικές φωτογραφίες από το σημείο. Αυτό που κάνει ακόμη πιο ειδυλλιακό το τοπίο, είναι ο τριγύρω βιότοπος. Τα νερά της θάλασσας έχουν τιρκουάζ χρώμα, ενώ αν φτάσεις ως εκεί με σκάφος, έχεις την εντύπωση και πως βρίσκεσαι σε κάποια τροπική παραλία των Μαλδίβων.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Coolcationing: Η νέα τάση στις καλοκαιρινές διακοπές που γίνεται ολοένα πιο δημοφιλής
Zευγάρι κύκνων που ζει εδώ και 10 χρόνια στον Αχελώο γέννησε 7 υπέροχα κυκνάκια!
Tiktoker έσωσε σκύλο που τον βρήκε στη θάλασσα στα ανοιχτά της Πάρου!
Νέα Υόρκη: Εγκαταστάθηκε «πύλη» που συνδέει την πόλη με το Δουβλίνο μέσω live streaming! | Γιατί έκλεισε προσωρινά

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση