Γερμανοί ακτιβιστές πέταξαν πουρέ σε πίνακα του Μονέ

Η νέα μορφή διαμαρτυρίας που ακολουθούν οι ακτιβιστές σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, περιλαμβάνει και τροφή!

Η νέα μορφή διαμαρτυρίας που ακολουθούν οι ακτιβιστές σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, περιλαμβάνει και τροφή! Και δεν εννοούμε τροφή για σκέψη. Κανονική τροφή. Γλυκά και αλμυρά εδέσματα τον τελευταίο καιρό στολίζουν σπάνια έργα τέχνης που φιλοξενούνται σε μεγάλα μουσεία!

Αυτή τη φορά, η είδηση έρχεται από Γερμανία και το μενού περιλαμβάνει… πουρέ! Πριν από αυτό η Μόνα Λίζα στο Λούβρο είχε φάει …γλυκό με σοκολάτα!

Advertisment

Δυο Γερμανοί ακτιβιστές για το κλίμα πέταξαν πουρέ πατάτας στον πίνακα Les Meules» (Σωροί από άχυρα) του Κλοντ Μονέ που εκτίθεται σε μουσείο του Πότσνταμ.

Η ενέργεια αυτή των ακτιβιστών της ομάδας για το κλίμα «Letzte Generation» (Τελευταία Γενιά) εντάσσεται στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για την εξόρυξη ορυκτών καυσίμων.

Μετά τον βανδαλισμό, κόλλησαν τα χέρια τους στον τοίχο που εκτίθεται ο πίνακας στο γερμανικό μουσείο πριν απομακρυνθούν από την ασφάλεια.

Advertisment

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, εκπρόσωπος του μουσείου δήλωσε ότι ο πίνακας ήταν προστατευμένος από γυαλί και το μουσείο αργότερα ανακοίνωσε πως δεν φαίνεται να έχει υποστεί ζημιά.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες μέρες αφότου οικολόγοι πέταξαν ντοματόσουπα στα διάσημα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

«Οι άνθρωποι πεινάνε, οι άνθρωποι παγώνουν, οι άνθρωποι πεθαίνουν» αναφέρει μία από τους δύο ακτιβιστές σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter η οργάνωση.

«Βιώνουμε μια κλιματική καταστροφή κι εσείς φοβάστε μια ντοματόσουπα ή έναν πουρέ πάνω σε πίνακα. Ξέρετε τι φοβάμαι εγώ; Φοβάμαι γιατί η επιστήμη μάς λέει πως το 2050 δε θα είμαστε σε θέση να ταΐζουμε τις οικογένειές μας» πρόσθεσε η ακτιβίστρια.

«Χρειάζεται πουρές πατάτας πάνω σε πίνακα για να ακούσετε; Αυτός ο πίνακας δεν θα αξίζει τίποτα αν χρειαστεί να παλέψουμε για την τροφή μας. Πότε επιτέλους θα αρχίσετε να ακούτε;» συνέχισε.

Οι δύο ακτιβιστές, σύμφωνα με την οργάνωση, συνελήφθησαν και κρατούνται από την αστυνομία.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Φλώρινα: Έργα τέχνης κοσμούν τις στάσεις των λεωφορείων
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Απονεμήθηκαν τα βραβεία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση