,

70χρονος πρώην βουλευτής από τη Σκωτία τρέχει στο Μαίναλο με κίλτ για τα αυτιστικά παιδιά!

Η προσπάθεια του ξεκίνησε από την Στεμνίτσα με ένα σακίδιο στην πλάτη και τα απολύτως απαραίτητα..

70χρονος πρώην βουλευτής από τη Σκωτία τρέχει στο Μαίναλο με κίλτ για τα αυτιστικά παιδιά!

Ο Χιου Ο’ Ντόννελλ, είναι ένας 70χρονος Σκωτζέζος πρώην βουλευτής. Και είναι πρώην όχι γιατί δεν επανεξελέγη, αλλά γιατί παραιτήθηκε από το κόμμα στις 27 Μαρτίου 2011 δυσαρεστημένος με την κατεύθυνση που είχε πάρει και την κυβέρνηση συνασπισμού του Ηνωμένου Βασιλείου στο Westminster .Έκτοτε έχει επιλέξει άλλους τρόπους να είναι χρήσιμος για την κοινωνία και τη χώρα του.

Η βασικότερη ενασχόλησή του είναι η ανιδιοτελής προσφορά στα αυτιστικά παιδιά. Με αυτό το κίνητρο βρέθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο για να διανύσει μια διαδρομή 90 χλμ μέσα στα βουνά ώστε να συγκεντρώσει χρήματα για έναν φιλανθρωπικό οργανισμό στον οποίο εργάζεται  στη Σκωτία που ονομάζεται VIAS (Values ​​Into Action Scotland) και στηρίζει παιδιά αντιμέτωπα με τον αυτισμό και άλλα μαθησιακά προβλήματα.

Advertisment

Η προσπάθεια του ξεκίνησε από την Στεμνίτσα με ένα σακίδιο στην πλάτη και τα απολύτως απαραίτητα για την δύσκολη διαδρομή στα μονοπάτια του Μαινάλου. Τελικός προορισμός είναι η Σπάρτη. Σε όλη την διαδρομή των 90 χιλιομέτρων η εμφάνισή του είναι το  παραδοσιακό κιλτ.

Η ιδέα του συγκεκριμένου εγχειρήματος συνδυάστηκε με τα 70 του γενέθλια. Μια δεκαετία πριν ο Χιού είχε γιορτάσει τα 60 γενέθλια επίσης στην Ελλάδα, τρέχοντας στους αγώνες της Νεμέας. Όπως λέει αγαπά την Ελλάδα και τους Έλληνες εδώ και πολλά χρόνια και νιώθει ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος που του δίνεται η ευκαιρία να δείξει σε όλους πως η χώρα μας δεν είναι μόνο ήλιος και παραλίες.

Θεωρεί προσωπικό του στοίχημα να να δείξει στον εαυτό του ότι μπορεί ακόμη να κάνει δύσκολα πράγματα. Επιπλέον, το μεγάλο του κίνητρο είναι να συγκεντρώσει χρήματα για έναν φιλανθρωπικό οργανισμό στον οποίο εργάζεται στη Σκωτία που ονομάζεται VIAS (Values ​​Into Action Scotland) και στηρίζει παιδιά αντιμέτωπα με τον αυτισμό και άλλα μαθησιακά προβλήματα.

Advertisment

Δείτε περισσότερα εδώ

 

Ο 70χρονος υπήρξε ένας από τους μόλις οκτώ Σκωτσέζους που επελέγησαν από τα Ηνωμένα Έθνη για να επιβλέψουν τις πρώτες, ελεύθερες εκλογές στην πρώην Γιουγκοσλαβική επαρχία του Κοσσυφοπεδίου το 2001. Σ’ όλη του την επαγγελματική σταδιοδρομία έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάνω στα ζητήματα δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και των μειονοτικών ομάδων.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί ορισμένα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια φαίνεται να «μισούν» ο ένας τον άλλον;
Αυτές είναι οι 10 πιο «έξυπνες» πόλεις στον κόσμο | Οι 7 βρίσκονται στην Ευρώπη
Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σήμερα: Με περίπατο βιβλίου και 50+2 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα
Τι με δίδαξε η απιστία του συντρόφου μου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση