Θησαυροί Ζωγραφικής στην Καλαμάτα από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου

Ανάμεσα στα αριστουργήματα είναι του Θεόφιλου (1867-1934) “Αντάμωση Ερωτόκριτου και Αρετούσας” και “Γιώργος Καραϊσκάκης”

Θησαυροί Ζωγραφικής στην Καλαμάτα από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου

Μια σπουδαία έκθεση με πολύτιμα έργα, κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών, από την εμβληματική συλλογή του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης, της Ρόδου παρουσιάζονται σε έναν υπέροχο χώρο , που φιλοξενείται στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Από το 2013, η Καλαμάτα,  έχει αποκτήσει το δικό της Μέγαρο.Με μια από τις μεγαλύτερες σκηνές στην Ελλάδα, με επιφάνεια 1.500 τ.μ., με 675 θέσεις θεατών και 15 ειδικές θέσεις για ΑΜΕΑ, αποτελεί το μεγαλύτερο κτήριο πολιτισμού στην Πελοπόννησο.

Advertisment

Ανάμεσα στα αριστουργήματα που παρουσιάζονται στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, είναι του Θεόφιλου (1867-1934) “Αντάμωση Ερωτόκριτου και Αρετούσας” και “Γιώργος Καραϊσκάκης”, αλλά και “Το Βυζαντινό τοπίο” του Φώτη Κόντογλου (1895-1965).

Η έκθεση φιλοξενεί σημαντικούς πίνακες ζωγραφικής από κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς, από το 1863 έως σήμερα, όπως των Θεόφιλου, Κωνσταντίνου Παρθένη, Κωνσταντίνου Μαλέα, Μιχαήλ Οικονόμου, Γιώργου Μπουζιάνη, Φώτη Κόντογλου, Γιάννη Τσαρούχη, Βάλιας Σεμερτζίδη, Διαμαντή Διαμαντόπουλου, Γιάννη Μόραλη, Γιώργου Σικελιώτη, Ναυσικάς Πάστρα, Γιάννη Γαΐτη, Χρήστου Καρά, Ρένας Παπασπύρου, Μάκη Θεοφυλακτόπουλου, Γιάννη Μπουτέα, Γιάννη Ψυχοπαίδη, Δημήτρη Κούκου, Πάνου Χαραλάμπους, Μιχάλη Αρφαρά, Μάριου Σπηλιόπουλου, κ.ά.

Την εκδήλωση προσφώνησε και συντόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εικαστικού Τομέα της “Φάρις” και εμπνευστής της ιδέας, γλύπτης Παναγιώτης Λαμπρινίδης.

Advertisment

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Τάκης Μαυρωτάς. Θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Νοεμβρίου με ελεύθερη είσοδο Δευτέρα – Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου διοργανώνει συζητήσεις για την αμηχανία που προκαλεί το προαποφασισμένο μέλλον του κόσμου
Evia Film Project: Τον Ιούλιο η γιορτή του κινηματογράφου στη Βόρεια Εύβοια
"Φαινόμενο Μότσαρτ" | Ενισχύει πραγματικά την νοημοσύνη των παιδιών;
Φεστιβάλ Καννών | για «Το Χάος που Άφησε Πίσω της» του Νίκου Κολιούκου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση