,

Υγεία ανδρών: Χρησιμοποιήστε την εσωτερική σας δύναμη για θεραπεία (Μέρος 2)

Εκπαιδεύουμε τους άνδρες ώστε να μπορούν να οικοδομήσουν και να διατηρήσουν την υγεία τους.

Υγεία ανδρών: Χρησιμοποιήστε την εσωτερική σας δύναμη για θεραπεία (Μέρος 2)

Στο Μέρος 1 της Υγείας των ανδρών, επικεντρωθήκαμε σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν πολλοί σύγχρονοι άνδρες—από το στρες, την αϋπνία και την απώλεια μνήμης, μέχρι προβλήματα στην πλάτη, πόνους στις αρθρώσεις, προβλήματα ουροποιητικού και σεξουαλικής λειτουργίας. Δείτε περισσότερα εδώ

Η υποκείμενη αιτία αυτών των προβλημάτων συνήθως σχετίζεται πάντα με ανεπάρκεια ενέργειας στα νεφρά.

Advertisment

Πώς ανταποκρίνεται λοιπόν η παραδοσιακή κινεζική ιατρική (TCM);

Το TCM αντιμετωπίζει τα προβλήματα υγείας του με φυσικές μεθόδους που δημιουργούν διαρκή υγεία χωρίς παρενέργειες. Η πρόληψη είναι η πραγματική ειδικότητα της κινεζικής ιατρικής. Εκπαιδεύουμε τους άνδρες σχετικά με τα οφέλη των φυσικών τεχνικών θεραπείας και των ισορροπημένων επιλογών τρόπου ζωής, ώστε να μπορούν να οικοδομήσουν και να διατηρήσουν την υγεία τους.


Μάθετε περισσότερα εδώ: https://enallaktikiagenda.gr/event/ygeia-andron/

Advertisment


Άσκηση και εξάσκηση Qigong

Οι περισσότεροι άνδρες ασκούνται επειδή θέλουν να διατηρήσουν τη δύναμή τους και τη δύναμή τους καθώς γερνούν. Σκεφτείτε όμως τις επιπτώσεις της ρουτίνας άσκησής σας στο σώμα σας από μια διαφορετική οπτική γωνία. Το τρέξιμο και η μετάβαση στο γυμναστήριο καταναλώνουν πραγματικά το Qi αντί να το αυξάνουν.

Έτσι, όταν κάνετε αυτού του είδους τις ασκήσεις με εντατικό τρόπο, σε τακτική βάση, για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορούν πραγματικά να δημιουργήσουν μια διαταραχή της νεφρικής λειτουργίας.

Η έξυπνη άσκηση, από την άλλη, υποστηρίζει το σώμα σας. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χτίσετε ενέργεια είναι μέσω του Qigong και του διαλογισμού. Το Qigong είναι μια αρχαία ενεργειακή πρακτική που καταστρέφει τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα στους μεσημβρινούς, τα αόρατα μονοπάτια μέσω των οποίων το Qi ρέει σε όλο το σώμα.

Όταν εξασκείται τακτικά, το Qigong εξισορροπεί το Qi του σώματός σας και το ανεβάζει σε υψηλότερο επίπεδο. Διεγείρει επίσης τα εσωτερικά όργανα του σώματος και κάνει την ενεργειακή επικοινωνία μεταξύ τους πιο δυνατή. Το Qigong ενεργοποιεί και αυξάνει την έμφυτη ικανότητα αυτοθεραπείας του σώματός σας.

Στο be FLUID| Kέντρο Θεραπευτικού Διαλογισμού κι Ευεξίας, διδάσκουμε μια σειρά από κινήσεις Qigong για την υγεία των ανδρών που καθοδηγούν την ενέργεια για την ενίσχυση της νεφρικής λειτουργίας. Είναι το θεμέλιο του προγράμματος Υγεία Ανδρών.

Θεραπευτική ουσία των τροφών

Το TCM εξετάζει το φαγητό από την άποψη της θεραπευτικής του ουσίας. Ποιες τροφές βοηθούν στην υποστήριξη της νεφρικής λειτουργίας; Όλα τα θαλασσινά: ψάρια και οστρακοειδή, συμπεριλαμβανομένων αστακό, γαρίδες, στρείδια και μύδια. Προέρχονται από την αλμυρή θάλασσα. Το αλάτι είναι η γεύση που σχετίζεται με το νεφρό στο Πλαίσιο των Πέντε Στοιχείων του TCM.

Δεν είναι δυνατόν να τρώτε επιτραπέζιο αλάτι σε μεγάλες ποσότητες, επομένως τα θαλασσινά έχουν μια αλμυρή ουσία για την υποστήριξη του νεφρού. Τρώτε επίσης πολλούς ξηρούς καρπούς. Τα καρύδια, το κουκουνάρι και τα πεκάν είναι ιδιαίτερα καλά για τη λειτουργία των νεφρών.

Βότανα

Τα κλασικά κινέζικα βότανα μπορούν να παράγουν μακροπρόθεσμα θεραπευτικά αποτελέσματα. Πολλοί άνδρες ρωτούν για τη λήψη συμπληρωμάτων βιταμινών. Αυτά δεν διορθώνουν ποτέ πραγματικά ένα πρόβλημα, μόνο το καλύπτουν.

Υπάρχουν πολλά βότανα και τροφές που η κινεζική ιατρική έχει συνταγογραφήσει εδώ και χιλιάδες χρόνια που μπορούν να βοηθήσουν στην θεραπεία των προβλημάτων υγείας των ανδρών στην πηγή τους. Η γύρη πεύκου και η γύρη μελισσών, για παράδειγμα, είναι πολύ καλές για την καρδιά και για προβλήματα προστάτη. Για αλλαγές που έρχονται με τη γήρανση, τα άγρια μανιτάρια (ling zhi) και το ginseng μπορεί να είναι ευεργετικά.

Η υγεία σας είναι στα χέρια σας

Η κινεζική ιατρική πιστεύει ότι η υγεία σας είναι πάντα στα χέρια σας. Δημιουργείτε τη δική σας πραγματικότητα. Κοιτάξτε τη σοφία στο σώμα σας: τα κύτταρά σας έχουν σοφία χιλιάδων ετών που περνά από γενιά σε γενιά. Αν έχεις πρόβλημα υγείας, έχεις και τη λύση του.

Υπάρχουν δύο όψεις του ίδιου γενετικού «νομίσματος». Μπορεί να έχετε μια ασθένεια ή ένα πρόβλημα από τη μια πλευρά, αλλά στην άλλη πλευρά είναι η αληθινή δύναμη – η δύναμή σας να θεραπεύσετε τον εαυτό σας. Όταν έρχεσαι σε αυτή τη ζωή, έρχεσαι με το «λήψη» και για τα δύο. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτή τη θεραπευτική δύναμη, πρέπει να κοιτάξετε μέσα σας.

Ο πραγματικός στόχος του TCM είναι να σας βοηθήσει να βρείτε τη δική σας αυτοθεραπευτική δύναμη και να τη χρησιμοποιήσετε για τα καλά. Χρησιμοποιήστε το για να φέρετε υγεία στη ζωή σας σε οποιαδήποτε ηλικία.

Και να θυμάστε:

Είστε πάντα συνδεδεμένοι με την απόλυτη θεραπευτική πηγή – την Παγκόσμια ενέργεια.

“Αποσπάσματα από τη Σοφία του Qigong” κείμενο του Grandmaster Nan Lu

Μάθετε περισσότερα εδώ: https://enallaktikiagenda.gr/event/ygeia-andron/

Χρυσή Χαντζαρίδου-Μπέρου / Facilitator of Cosmic Energy- HYQ &YYT Healer – Zhineng Qigong Instructor

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τα Σύνδρομα των Πόλεων: Ψυχολογικές καταστάσεις που παίρνουν το όνομά τους από διάσημες πόλεις και τι σημαίνουν
Ευτυχία: Αυτό είναι το μυστικό που σώζει από τη μοναξιά και την απομόνωση
Διπολική διαταραχή: Οι φάσεις του εναλλασσόμενου συναισθήματος | Από τη μανία στην κατάθλιψη
Έρευνα: Η ψυχική υγεία της εγκύου επηρεάζει την ανάπτυξη του εμβρύου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση