Άσκηση: Σε ποιες περιπτώσεις βοηθά και πότε είναι καλύτερα να την παραλείπουμε

Θέλετε να γυμναστείτε αλλά το σώμα σας δεν συμφωνεί πάντα με αυτό.

Άσκηση: Σε ποιες περιπτώσεις βοηθά και πότε είναι καλύτερα να την παραλείπουμε

Θέλετε να γυμναστείτε. Το πρόβλημα είναι ότι το σώμα σας δεν συμφωνεί με αυτό, και σε κάποιες περιπτώσεις, η άσκηση μπορεί να έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα και στο τέλος να σας κάνει να νιώσετε χειρότερα. Δεν είναι πάντα εύκολο να πάρετε την απόφαση για το αν πρέπει να γυμναστείτε ή να παραλείψετε αυτή τη φορά. Δείτε λοιπόν τι μας συμβουλεύουν οι ειδικοί να κάνουμε σε κάποια συχνά σενάρια.

Σε ποιες περιπτώσεις βοηθά η άσκηση και πότε είναι καλύτερα να την παραλείπουμε

1. Εμφανίζετε τα συμπτώματα του κρυολογήματος

Όσο δεν εμφανίζετε πυρετό και νιώθετε ότι θέλετε, μπορείτε να ασκηθείτε. Αλλά κρατήστε την άσκηση ήπια έως μέτρια και βεβαιωθείτε ότι μένετε ενυδατωμένοι. Όμως, αν έχετε πυρετό ή βήχετε έντονα, μείνετε σπίτι μέχρι να νιώσετε καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση, αν είστε άρρωστοι, κάντε ό,τι σας λέει το σώμα σας• σε αντίθετη περίπτωση, θέτετε το ανοσοποιητικό σας σε κίνδυνο.

Advertisment

2. Ξενυχτήσατε το προηγούμενο βράδυ και έχετε hangover

Α νιώθετε κούραση, η άσκηση θα επιδεινώσει τα πράγματα, ειδικά αν εμφανίζετε επίσης ζαλάδα ή ναυτία. Όσο προχωρά η μέρα και μόνο σε περίπτωση που νιώσετε καλύτερα, μπορείτε να δοκιμάσετε ήπια άσκηση, όπως περπάτημα ή γιόγκα. Έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό.

3. Δεν κοιμηθήκατε το βράδυ – Αϋπνία

Αν το να πάτε στο γυμναστήριο, σημαίνει ότι πρέπει να παραλείψετε ώρες ύπνου, είναι καλύτερα να μείνετε στο κρεβάτι. Ο ύπνος είναι πάντα προτεραιότητα. Αντί να γυμναστείτε, μείνετε στο κρεβάτι για λίγο περισσότερο ή πηγαίνετε νωρίτερα για ύπνο.

4. Ξυπνήσατε με μια ενόχληση στη μέση

Αυτό εξαρτάται από το αν αντιμετωπίζετε μυϊκό πρόβλημα ή αν σχετίζεται με τα νεύρα. Επειδή δεν θα γνωρίζετε εκτός κι αν αρχίσετε να κινείστε, δοκιμάστε μια δραστηριότητα ήπιας δραστηριότητας. Αν αρχίζετε να νιώθετε καλύτερα καθώς κινείστε, σημαίνει ότι το ζήτημα είναι μυϊκό. Αν όμως ο πόνος συνεχίζεται, σταματήστε και παραλείψτε μία ημέρα άσκησης. Αν ακόμα σας ενοχλεί, επισκεφθείτε έναν γιατρό.

Advertisment

5. Κάνατε ένα νέο τύπο άσκησης την προηγούμενη μέρα και τώρα πονάτε

Αν είναι απλά μια μυϊκή δυσκαμψία από την προηγούμενη μέρα, δεν πειράζει η άσκηση, αν και είναι καλύτερα να μην κάνετε τις ίδιες ασκήσεις. Κάντε μια δραστηριότητα με την οποία οι μύες σας είναι ήδη οικείοι ή λιγότερο έντονη. Το μπάνιο με άλατα Epsom, το μασάζ και η γιόγκα μπορούν επίσης να ανακουφίσουν.

6. Είστε πολύ στρεσαρισμένοι

Η άσκηση είναι μία από τις καλύτερες συμμάχους σας στον αγώνα σας για αντιμετώπιση του στρες. Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται στο σώμα σας μέσω της γυμναστικής βοηθούν πολύ. Επιλέξτε μια δραστηριότητα όπως το περπάτημα ή το κολύμπι και κάντε τη για 20-30 λεπτά. Η επαναλαμβανόμενη κίνηση θα ανακουφίσει τον εγκέφαλο.

7. Ήπιατε ένα ποτήρι κρασί μετά την εργασία, αλλά δεν θέλετε να χάσετε και το μάθημα ποδηλασίας

Αυτή είναι μια δύσκολη απόφαση, γιατί χρειάζεται να λάβουμε υπόψη διάφορες μεταβλητές, όπως το πόσο ήπιατε και αν είστε ενυδατωμένοι. Αν ήπιατε μόνο ένα ποτήρι κρασί και παράλληλα καταναλώνατε και νερό, μπορείτε να γυμναστείτε. Όμως, είναι καλύτερα να περιμένετε 1-2 ώρες. Όμως, αν έχετε καταναλώσει από 2 ποτήρια και πάνω, αφήστε την άσκηση για αύριο.

Με πληροφορίες από everydayhealth.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Καθιστική ζωή: 6 επιστημονικά αποδεδειγμένες πρακτικές για να μειώσετε τις επιπτώσεις
«Καίμε» θερμίδες και λίπος: Οι αλλαγές στο περπάτημα για να τα καταφέρουμε
Άσκηση πριν από τον ύπνο: Τον ωφελεί ή τον βλάπτει;
3 βασικοί τρόποι να βελτιώσουμε την ευλυγισία μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση