Η Αθήνα ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος πολιτιστικός προορισμός του 2022 σε όλο τον κόσμο!

H ελληνική πρωτεύουσα κατάφερε να διακρίνει πόλεις-ορόσημα, όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώμη, το Πεκίνο και το Ρίο ντε Τζανέιρο!

Η Αθήνα ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος πολιτιστικός προορισμός του 2022 σε όλο τον κόσμο!

Τον τίτλο του Κορυφαίου Προορισμού Πόλης στον Κόσμο 2022 κέρδισε η Αθήνα μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (eata) – στα φετινά World Travel Awards, που διοργανώθηκαν στο Μουσκάτ του Ομάν.

Το βραβείο προστίθεται στις δύο πρόσφατες, σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις της πόλης (ο κορυφαίος πολιτιστικός προορισμός της Ευρώπης και το καλύτερο γραφείο συνεδρίων και επισκεπτών της Ευρώπης), αναδεικνύοντας τις δυνατότητες της Αθήνας στον τουρισμό τα τελευταία χρόνια.

Advertisment

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τόνισε: «Η Αθήνα εξελίσσεται σε διεθνές brand. Με στρατηγικό σχεδιασμό και δυναμικές συνέργειες, επαναφέρουμε τον προορισμό σε ξένες αγορές και αναδεικνύουμε τις δυνατότητες της πόλης μας στη φιλοξενία. Επενδύοντας στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, επενδύουμε στην πόλη ως προορισμό για τους επισκέπτες. Η τρίτη συνεχόμενη επιτυχία της Αθήνας σε αυτό το σημαντικό διεθνές γεγονός – που ήρθε μέσα σε ένα μήνα – μας ενθαρρύνει να εργαστούμε ακόμη πιο μεθοδικά για να ενισχύσουμε τη δυναμική του προορισμού, με στόχο τα μέγιστα δυνατά οφέλη για την πόλη».

Σημειώνεται ότι η ελληνική πρωτεύουσα κατάφερε να διακρίνει πόλεις-ορόσημα, όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώμη, το Πεκίνο και το Ρίο ντε Τζανέιρο, που προτάθηκαν στην ίδια κατηγορία.

Το βραβείο παρέλαβε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Μουσκάτ ο Διευθύνων Σύμβουλος της eata, Επαμεινώνδας Μούσιος. Είπε: «Είμαστε περήφανοι για το πρώτο διεθνές βραβείο της Αθήνας στα World Travel Awards. Αποδεικνύεται ότι η μακροπρόθεσμη στρατηγική του δήμου Αθηναίων για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας, που εφαρμόζεται μέσω της eata, αποδίδει καρπούς».

Advertisment

Τα World Travel Awards διοργανώνονται από το 1993 και είναι η πρώτη φορά που η Αθήνα, μετά από αλλεπάλληλες συμμετοχές, καταφέρνει να κερδίσει διεθνές βραβείο στον σημαντικό αυτό θεσμό.

Τα World Travel Awards βραβεύουν κάθε χρόνο συμμετέχοντες από όλους τους τομείς του τουρισμού, μέσω ανοιχτής διαδικτυακής ψηφοφορίας και σε περιφερειακό επίπεδο (Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Β. Αμερική, Κεντρική Αμερική, Μέση Ανατολή, Ωκεανία, Καραϊβική, Ινδικός Ωκεανός) και διεθνής. Οι ψήφοι προέρχονται κυρίως από καταρτισμένα στελέχη που εργάζονται στον τουριστικό κλάδο, αλλά και από τους ίδιους τους ταξιδιώτες.

Η παρουσία της Αθήνας στο βραβείο έγινε στο πλαίσιο του έργου «υλοποίηση εκστρατείας γενικής τουριστικής προβολής για την ανάδειξη της Αθήνας ως ζωντανής και αυθεντικής πόλης».

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση