, , ,

Για τον Έρωτα και την Αγάπη!

Για τον Έρωτα και την Αγάπη την πιο παραμυθένια ιστορία απ´όλες!

Για τον Έρωτα και την Αγάπη!

Για τον Έρωτα και την Αγάπη!

Μια ιστορία να σας πω για τον γλυκό τσαχπίνη Έρωτα που την ζωή ανακάτευε από χρόνους μακρινούς. Μα στην ιστορία μας αυτή Έρωτας δίχως Αγάπη δεν βαστά, δεν ζει, δεν αντριεύει!

Advertisment

Όλα για τον Έρωτα, για εκείνον το δυνατό σφυγμό που κρατά μόνο για λίγο. Έρωτας, μια απάτη που σε ανεβάζει στον ουρανό, σου δίνει φτερά και σε πετά στα βράχια σα δεν φιλιώσει με την Αγάπη. Έρωτας, αυτό το λίγο που πονά, το λίγο που θρέφει την καρδιά και δεν πεινά για άλλο χάδι, δεν διψά για μια ακόμη αγκαλιά όσο απομακρύνεται από εσένα ο Έρωτας, σε παρασύρει ολοένα πιο πολύ στην μοναξιά. Όμως σαν το “μαζί” στον δρόμο της Αγάπης καταλήξει, όλο τον χώρο σου τον άδειο θα γεμίσει!

Μια αλήθεια να ακούσεις και ένα ψέμα για την Αγάπη και τον Έρωτα κι ύστερα αποφασίζεις!

Η αλήθεια; Τον Έρωτα τον πληρώνεις μια ζωή μα την Αγάπη καμμία. Η Αγάπη δεν σε πονά για να σου δώσει λίγη στοργή, η Αγάπη δεν σε πολεμά όταν της λες αντίο, σου δίνει τα όπλα της και προσεύχεται να είσαι εσύ καλά.

Advertisment

– Ορίστε αγαπημένε μου τα πιο γερά μου όπλα, δικά σου στο ταξίδι σου, δικά σου στην καρδιά σου! Εμπιστοσύνη, αλήθεια, και στοργή μα και ακούραστη υπομονή!

Αν όμως στον Έρωτα ζητάς να σου φροντίσει την πονεμένη σου καρδιά, εκείνος θυμώνει και σου μιλά μόνο για την δική του.

– Η καρδιά μου πονά τόσο πολύ μακριά σου! Σε θέλω, σε ποθώ, εδώ και τώρα και για πάντα στην καρδιά σου!

Μα δεν υπάρχεις για πάντα μόνος σου Έρωτα! Χρειάζεσαι και την Αγάπη στο πλευρό σου!

Το ψέμα; Ο έρωτας θα σε θυμάται μια ζωή! Μπα, ο Έρωτας θα σε θυμάται μόνο μια, εκείνη την πρώτη τη φορά, την αγνή…

Μετά έρχεται, ξαναέρχεται μα δεν σε αναγνωρίζει! Γιατί απλά το χθες σου στον Έρωτα δεν υπήρξε ποτέ! Καταδικασμένος πρέπει να ζήσεις σε ένα τώρα μαζί του, που κανένα παρελθόν δεν χωρά στη σχέση αυτή! Λες και ερωτεύεσαι καθε φορά σαν πρώτη! Ο Έρωτας είναι πόλεμος, ποιος από τους δύο να βγει μπροστά, ποιος από τους δύο ο νικήτης, μόνο αυτός που θέλει πιο πολύ να ξεχωρίζει!

-Σε θέλω!

-Όχι εγώ σε θέλω πιο πολύ!

-Όχι εγώ σε θέλω ακόμη πιο πολύ!

Ένας αγώνας δρόμου ο Έρωτας με το εγώ του μόνο μπροστά, χωρίς όρια, θαρρείς κανόνες δεν υπάρχουνε ανάμεσά σας. Ο Έρωτας αν δεν του πεις το σ´αγαπώ την ώρα που το θέλει, σου δίνει μια και σε πετά και φεύγει με θυμό. Αν στην Αγάπη δεν της πεις το σ´αγαπώ σε λόγια, χέρι ζεστό με φως θα σου φωτίσει την καρδιά, να αισθανθείς το είμαι εδώ και δεν πειράζει αν δεν το πεις, μου αρκεί που είσαι πλάι μου και μόνο αυτό μου φτάνει!

Θυμώνει ο Έρωτας, είναι παιδί, και η Αγάπη η μάνα. Κλαίει ο Έρωτας πονάει στην καρδιά και η Αγάπη κάνει μια και ξεριζώνει την δική της! Δώρο στον Έρωτα την δίνει για να πάψει να πονά και μες στα σπλάχνα της γιατρεύει την δική του!

Μια φορά και δυο και τρεις καιρούς, ήταν ο Έρωτας και η Αγάπη! Η Αγάπη μπορούσε δίχως Έρωτα ζωή αιώνια να την ζήσει μα η Αγάπη όλα τα αγαπά και μόνο του τον Έρωτα ποτέ δεν θέλησε στα σύννεφα να αφήσει…

Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

ΥΓ. Δεν ξέρω αν έχει τέλος η ιστορία αυτή ή αν θα έπρεπε να κλείσουμε την σχέση του Έρωτα με την Αγάπη σε ένα τυποποιημένο The end!

Η κάθε σχέση περνά από στάδια, περνά δοκιμασίες, χαρές και λύπες και η αλήθεια είναι πως χρειάζονται και ο έρωτας και η αγάπη για να είναι υγιής. Οι ερωτικές σχέσεις δεν είναι πρωταθλητισμός! Σημαντικό είναι οι δύο τους να αισθάνονται και να γνωρίζουν τι θέλει ο ένας από τον άλλον! Ερωτευτείτε, αγαπηθείτε με τον εγωισμό στην άκρη!

Για τον Έρωτα και την Αγάπη την πιο παραμυθένια ιστορία απ´όλες!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση