Η ελληνική χρυσή μαυροδάφνη που σάρωσε στον Διεθνή Διαγωνισμό της Βιέννης

Διαυγής εμφάνιση και βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα σε φρουτώδη φόντο αρωμάτων, μικτών ξηρών φρούτων με έντονες χροιές από καρύδι.

Η ελληνική χρυσή μαυροδάφνη που σάρωσε στον Διεθνή Διαγωνισμό της Βιέννης

Διαυγής εμφάνιση και βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα σε φρουτώδη φόντο αρωμάτων, μικτών ξηρών φρούτων με έντονες χροιές από καρύδι. Οι γεύσεις των γλυκών σταφίδων, των ξηρών σύκων και των χουρμάδων κυριαρχούν σε ένα κομψό συνδυασμό, ενώ γευστικά ξετυλίγεται προς ένα τελείωμα, το οποίο φαίνεται να φέρνει αυτές τις θαυμάσιες γεύσεις σε μια μεγάλης διάρκειας επίγευση.

Ο οίνος Μαυροδάφνη Πατρών Reserve είναι αυτός που τράβηξε  την προσοχή των επαγγελματιών του κρασιού, αλλά και των γευσιγνωστών που συναποτέλεσαν για άλλη μια χρονιά την κριτική επιτροπή στον – επίσημο και αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου της Βιέννης.

Advertisment

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες οινοποιοί από όλο τον κόσμο, καταθέτουν τα κορυφαία δείγματα κρασιών τους, προκειμένου να αξιολογηθούν . Η ιδιαίτερη μαυροδάφνη από την Αχαΐα, το οινοποιείο που παρήγαγε πρώτο το γλυκό κόκκινο κρασί που έχουμε πια ταυτίσει με την περιοχή, έκλεψε τις εντυπώσεις ανάμεσα σε 11.342 δείγματα και κατατάχθηκε στο top 3 της κατηγορίας των γλυκών κρασιών, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο του διαγωνισμού.

Η βράβευση της Μαυροδάφνης «601» Reserve του 1999 έγινε στο Wine Gala του Διεθνούς Διαγωνισμού της Βιέννης την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022, στο Vienna City Hall, όπου παρέλαβε το βραβείο της ενώπιον ενός ιδιαίτερου κοινού, με περισσότερους από 3.000 φίλους του κρασιού.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το αντιφλεγμονώδες ελληνικό βότανο που καταπολεμά διαβήτη και κατάθλιψη
Στη λίστα με τα 10 καλύτερα τυριά του κόσμου ένα ελληνικό | Ποιο βρέθηκε στην κορυφή
Πώς να κάνετε τα τρόφιμα να διατηρούνται υγιή για περισσότερο χρόνο στο ψυγείο σας
Τροφική δηλητηρίαση: Μικροβιολόγος εξηγεί τι πρέπει να προσέχουμε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση