Ελβετία: Ιστορικό ρεκόρ από το μακρύτερο τρένο στον κόσμο!

Χρειάστηκαν 25 ηλεκτρικά τρένα δηλαδή 100 βαγόνια και έχει μήκος… 1.900 μέτρα!

Πριν από λίγες ημέρες η Ελβετία γιόρτασε τα 175 χρόνια από την πρώτη σιδηροδρομική γραμμή στο έδαφός της. Η ευρωπαϊκή χώρα έχει ένα από τα πληρέστερα σιδηροδρομικά δίκτυα στον πλανήτη και εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου μετακινείται με τρένο, σε καθημερινή βάση. Ως εκ τούτου, η σημαντική αυτή επέτειος έπρεπε να γιορταστεί με έναν αξέχαστο τρόπο. Τι καλύτερο από ένα παγκόσμιο ρεκόρ; Αυτή τη φορά, τα φώτα έπεσαν πάνω στον συρμό που κινήθηκε στις συγκεκριμένες ράγες.

Χρειάστηκαν 25 ηλεκτρικά τρένα δηλαδή 100 βαγόνια και πραγματοποίησε τη διαδρομή Albula-Bernina από το Preda στο Bergün. Εχει μήκος… 1.900 μέτρα. Καλύφθηκε μια διαδρομή 61,15 χιλιομέτρων στο φημισμένο χειμερινό τουριστικό θέρετρο St Moritz. Διέσχισε 55 γέφυρες και 39 τούνελ μέσα στις Άλπεις! Προφανώς, το μέγεθος του τρένου ήταν τόσο μεγάλο που η ταχύτητα κίνησης δεν θα μπορούσε να ήταν μεγάλη. Η μέγιστη ταχύτητα που ανακτήθηκε ήταν 35 km/h.

Advertisment

Το event διοργανώθηκε από το μεγαλύτερο δίκτυο ιδιωτικών παρόχων σιδηροδρομικών γραμμών στην Ελβετία με το όνομα Rhaetische Bahn (Rhaetian Railway ή αλλιώς RhB). Συνολικά, χρειάστηκαν επτά οδηγοί και 21 τεχνικοί για να πραγματοποιηθεί το μικρό ταξίδι, σε υψόμετρο από 1.788 μέτρα έως 999 μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάκτηση ενέργειας των τρένων στις κατηφόρες απενεργοποιήθηκε πλήρως. Οι τεχνικοί φοβήθηκαν ότι το σύστημα θα επέστρεφε τόσο πολύ ρεύμα, που θα προκαλούσε ζημιά στα ηλεκτρικά τρένα αλλά και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Συνολικά μετακινήθηκαν 3.000 επιβάτες στο επετειακό αυτό event, βιώνοντας από πρώτο χέρι την εμπειρία του μακρύτερου τρένου στον πλανήτη.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μόσταρ: Ο ταξιδιωτικός παράδεισος της Βοσνίας (βίντεο)
Αρχαιολόγοι μπορεί να έλυσαν το μυστήριο με τις πυραμίδες: Πώς κατάφεραν να χτίσουν ένα από τα θαύματα της αρχαιότητας
Coolcationing: Η νέα τάση στις καλοκαιρινές διακοπές που γίνεται ολοένα πιο δημοφιλής
Zευγάρι κύκνων που ζει εδώ και 10 χρόνια στον Αχελώο γέννησε 7 υπέροχα κυκνάκια!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση