Όταν αφήνεις να φύγει αυτό που κρατούσες… μόνο ελεύθερος μπορείς να νιώσεις!

Έχουμε τέτοια δύναμη μέσα μας να κρατάμε τα συναισθήματα και τη δύναμη να αφήνουμε αυτά τα συναισθήματα να φύγουν...

Όταν αφήνεις να φύγει αυτό που κρατούσες... μόνο ελεύθερος μπορείς να νιώσεις!

Η φύση είναι ο καλύτερος δάσκαλός μας. Μας υπενθυμίζει συνεχώς τι σημαίνει να απορροφάς την ηλιοφάνεια και να ανθίζεις και μετά να την απελευθερώνεις όταν έρθει η ώρα. Τώρα βρισκόμαστε στην εποχή του Φθινοπώρου και στα βορειοανατολικά, τα φύλλα αρχίζουν να αλλάζουν χρώματα προετοιμάζοντας το μεγαλύτερο οπτικό μάθημα της χρονιάς — απλά αφήστε το. Τα δέντρα ξέρουν ότι δεν μπορούν να κρατηθούν. Τα φύλλα πέφτουν έτσι ώστε το ίδιο το δέντρο να είναι ελαφρύτερο εγκαίρως για τον επερχόμενο χειμώνα.

Αν και τα φύλλα χορεύουν γύρω μας και πέφτουν στα πόδια μας, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κάνουν το μάθημα πράξη. Είναι πιο εύκολο να συνεχίσετε στον ιππόδρομο της ζωής, μένοντας με τις ίδιες ρουτίνες, ροή και προσδοκίες — ακόμα κι αν δεν λειτουργούν πλέον. Η αλλαγή απαιτεί χρόνο, υπομονή, ένα άλμα πίστης και μια νέα προοπτική για να καταλάβει κανείς «τι θα μπορούσε να είναι, αν μόνο…». Αλλά όταν απελευθερώνεις αυτό που κρατούσες και απλά τα αφήνεις όλα να φύγουν, είναι εκπληκτικό πόσο ανάλαφροι και ελεύθεροι μπορείς να νιώσεις. Τι συμβαίνει λοιπόν όταν το αφήνουμε;

Advertisment

         Φανταστείτε αυτό.

Για λίγο, βάλτε τον εαυτό σας σε μια κατάσταση όπου είστε απογοητευμένοι και θυμωμένοι. Ίσως κάποιος σας πρόλαβε στο πάρκινγκ. Ή χειρότερα, ίσως η προαγωγή που περιμένατε να πάει στον τύπο που δεν σηκώνει σχεδόν ούτε ένα δάχτυλο. Καθίστε σε αυτό το συναίσθημα για μια στιγμή.

Πώς ανταποκρίνεται το σώμα σας;

Advertisment

Μπορείτε να νιώσετε τους μύες σας να σφίγγονται;

Νιώθετε την απογοήτευση να αυξάνεται;

Πώς μοιάζουν οι εκφράσεις του προσώπου σας;

Τα συναισθήματά μας επηρεάζουν ολόκληρο το σώμα μας. Και όταν επιτρέπουμε στα συναισθήματά μας να έχουν μια φυσική απόκριση και κολλάμε σε αυτό, νιώθουμε τελικά σφιξίματα, πόνους ή άλλα προβλήματα υγείας που προκύπτουν με την πάροδο του χρόνου.

Εξασκηθείτε να αφήνετε να φύγουν.

Υπενθυμίστε στον εαυτό σας την απογοήτευσή σας. Στη συνέχεια, φανταστείτε τον εαυτό σας να στέκεται κάτω από έναν πολύχρωμο πλάτανο, που απελευθερώνει με χάρη τα φύλλα του. Ένα ένα τα φύλλα πέφτουν δεξιά, αριστερά και μαζεύονται στα πόδια σας. Καθώς πέφτουν, εισπνεύστε και εκπνεύστε. Και καθώς εκπνέεις, αφήνεις λίγα κομμάτια από την απογοήτευσή σου. Μετά από λίγο, νιώθετε ότι οι ώμοι και ο λαιμός σας αρχίζουν να χαλαρώνουν. Εισπνεύστε και εκπνεύστε. Νιώθετε το στήθος και τον κορμό σας να χαλαρώνουν λίγο, καθώς το συναίσθημα κατευθύνεται προς τα χέρια σας και σε κάθε ένα από τα δάχτυλά σας.

Εισπνεύστε και εκπνεύστε. Η χαλαρή αίσθηση κινείται τελικά μέσα από τα πόδια σας και μέχρι τα πόδια σας. Εισπνεύστε και εκπνεύστε. Τώρα είσαι τόσο χαλαρός που κάθεσαι ανάμεσα στα φύλλα που πέφτουν. Εισπνεύστε και εκπνεύστε. Αφήστε την απογοήτευση να κυλήσει από τους ώμους σας και να πέσει, ανακατεύοντας ανάμεσα στα φύλλα. Με μια ακόμα ανάσα, ο αέρας το παρασύρει μακριά σου αφήνοντάς σε να νιώθεις γαλήνη και ελεύθερη. Είναι καταπληκτικό, έτσι δεν είναι;

Έχουμε τέτοια δύναμη μέσα μας – τη δύναμη να κρατάμε τα συναισθήματα και τη δύναμη να αφήνουμε αυτά τα συναισθήματα να φύγουν. Απελευθερώστε αυτό που δεν σας εξυπηρετεί πλέον.

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να είναι ειρηνικός και ελεύθερος.

“Αποσπάσματα από την Σοφία του Qigong”

Χρυσή Χαντζαρίδου-Μπέρου – Facilitator of Cosmic Energy – HYQ &YYT Healer – Zhineng Qigong Instructor

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αλεξιθυμία | Πώς είναι να ζεις όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα συναισθήματά σου;
5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση