,

Πόσο εφικτό είναι να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις μας για να αλλάξουμε τη ζωή μας;

Οι πεποιθήσεις μας είναι αυτές που ελέγχουν το σώμα και τον νου˙ κι επομένως, τις ζωές μας…

Πόσο εφικτό είναι να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις μας για να αλλάξουμε τη ζωή μας;

Μπορεί να θεωρείτε τον εαυτό σας άτομο, αλλά, ως κυτταρικός βιολόγος, μπορώ να σας πω ότι στην πραγματικότητα είστε μια συμπραξιακή κοινότητα περίπου 50 τρισεκατομμυρίων μονοκύτταρων πολιτών.

Σχεδόν όλα τα κύτταρα που αποτελούν το σώμα σας είναι σαν αμοιβάδες, ανεξάρτητοι οργανισμοί που έχουν αναπτύξει μια στρατηγική συνεργασίας για την επιβίωσή τους. Με απλά λόγια, τα ανθρώπινα όντα είναι απλώς η συνέπεια της «συλλογικής αμοιβαδικής συνείδησης».

Advertisment

Όπως ένα έθνος αναλογίζεται τα χαρακτηριστικά των πολιτών του, έτσι και η «ανθρωπινότητά» μας πρέπει να αναλογιστεί τη βασική φύση των κυτταρικών κοινοτήτων της.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις κοινότητες κυττάρων ως πρότυπα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν είμαστε θύματα των γονιδίων μας αλλά κυρίαρχοι του πεπρωμένου μας, ικανοί να δημιουργήσουμε ζωές που ξεχειλίζουν από ειρήνη, ευτυχία και αγάπη.

Δοκίμασα την υπόθεσή μου στη δική μου ζωή έπειτα από ένα έναυσμα από το κοινό μου, που με ρώτησε γιατί οι γνώσεις μου δεν με έχουν καταστήσει πιο ευτυχισμένο. Είχαν δίκιο: έπρεπε να ενσωματώσω τη νέα βιολογική μου συναίσθηση στην καθημερινή μου ζωή. Ήξερα ότι τα είχα καταφέρει όταν ένα κυριακάτικο πρωινό στη Νέα Ορλεάνη μια σερβιτόρα με ρώτησε: «Γλύκα, είσαι το πιο ευτυχισμένο άτομο που έχω συναντήσει ποτέ.

Advertisment

Πες μου, παιδί μου, τι σε έκανε τόσο ευτυχισμένο;». Αν και ξαφνιάστηκα με την ερώτησή της, παρ’ όλα αυτά ξεστόμισα: «Βρίσκομαι στον Παράδεισο!». Ησερβιτόρα κούνησε το κεφάλι της από τη μία ως την άλλη πλευρά μουρμουρίζοντας «Ω, Θεέ μου» κι έπειτα συνέχισα με την παραγγελία του πρωινού μου. Λοιπόν, ήταν αλήθεια: ήμουν ευτυχισμένος, πιο ευτυχισμένος από ποτέ στη ζωή μου.

Αρκετοί από εσάς, τους επικριτικούς αναγνώστες, ίσως έχετε δίκιο να είστε σκεπτικοί όσον αφορά τον ισχυρισμό μου ότι η Γη είναι o Παράδεισος. Επειδή εξ ορισμού ο Παράδεισος είναι επίσης ο οίκος της Θεότητας και των ευλογημένων νεκρών. Πίστευα στ’ αλήθεια ότι η Νέα Ορλεάνη, ή οποιαδήποτε άλλη μεγάλη πόλη, θα μπορούσε να αποτελεί μέρος του Παραδείσου; Ρακένδυτες άστεγες γυναίκες και παιδιά ζουν στα σοκάκια˙ ατμόσφαιρα τόσο πυκνή, που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν υπάρχουν στην πραγματικότητα αστέρια, ποτάμια και λίμνες τόσο μολυσμένα που μέσα τους μονάχα απίστευτα «τρομακτικές» μορφές ζωής θα μπορούσαν να υπάρχουν. Είναι όντως Παράδεισος αυτή η Γη; Κατοικεί εδώ η Θεότητα; Γνωρίζει αυτός τη Θεότητα;

Οι απαντήσεις σε εκείνες τις ερωτήσεις είναι: ναι, ναι και πιστεύω πως ναι. Λοιπόν, για να είμαι απολύτως ειλικρινής, πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν γνωρίζω τα πάντα για τη Θεότητα προσωπικά, όπως δεν γνωρίζω όλους εσάς. Για όνομα του Θεού, υπάρχουν πάνω από εφτά δισεκατομμύρια από ΕΣΑΣ. Και, για να είμαι απολύτως ειλικρινής, δεν ξέρω στην πραγματικότητα ούτε όλα τα μέλη του φυτικού και ζωικού βασιλείου, παρόλο που πιστεύω ότι κι εκείνα αποτελούν τον Θεό.

Με τα αθάνατα λόγια του «Τιμ Τέιλορ» από το Tool Time «Γιιιιιαααα μισό λεπτό! Λέει ότι οι άνθρωποι είναι ο Θεός;»

Ε, λοιπόν, ναι, αυτό λέω. Φυσικά, δεν είμαι ο πρώτος που λέει κάτι τέτοιο. Είναι γραμμένο στη Γένεση ότι είμαστε πλασμένοι κατ’ εικόνα Θεού. Ναι, αυτός ο αυτοαποκαλούμενος ορθολογιστής τώρα αναφέρεται στον Ιούδα, τον Βούδα και τον Ρουμί. Έχω περάσει απ’ όλα τα στάδια, από την απλουστευτική επιστημονική άποψη για τη ζωή στην πνευματική. Είμαστε πλασμένοι κατ’ εικόνα Θεού και χρειάζεται να εισαγάγουμε και πάλι το Πνεύμα στην εξίσωση αν θέλουμε να βελτιώσουμε τη σωματική και ψυχική μας υγεία.

Επειδή δεν αποτελούμε ανίσχυρες βιοχημικές μηχανές, το να καταπίνουμε ένα χάπι κάθε φορά που απορρυθμιζόμαστε ψυχικά ή σωματικά δεν αποτελεί απάντηση. Τα φάρμακα και οι εγχειρήσεις είναι ισχυρά εργαλεία όταν δεν χρησιμοποιούνται υπέρ το δέον, αλλά η έννοια της απλής διόρθωσης με φάρμακα είναι ελαττωματική. Κάθε φορά που ένα φάρμακο εισάγεται στο σώμα για να επιδιορθώσει τη λειτουργία Α, αναπόφευκτα απορρυθμίζει τη λειτουργία Β, Γ ή Δ. Αυτό που ελέγχει το σώμα και τον νου μας δεν είναι οι γονιδιο-καθοδηγούμενες ορμόνες μας και οι νευροδιαβιβαστές.

Οι πεποιθήσεις μας είναι αυτές που ελέγχουν το σώμα και τον νου˙ κι επομένως, τις ζωές μας…

Πόσο εφικτό είναι να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις μας για να αλλάξουμε τη ζωή μας;

Το βιβλίο του Bruce Lipton H βιολογία της πεποίθησης κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από την Key Books και στο www.keybooks.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση