, , ,

10 διαχρονικά βιβλία που αξίζει να διαβάσετε το 2020!

Όταν ξεκινά μια καινούργια χρονιά, όλοι θέτουμε τους στόχους που επιθυμούμε να υλοποιήσουμε μέχρι το τέλος του έτους. O ερχομός ενός νέου κύκλου 365

10 διαχρονικά βιβλία που αξίζει να διαβάσετε το 2019!

Όταν ξεκινά μια καινούργια χρονιά, όλοι θέτουμε τους στόχους που επιθυμούμε να υλοποιήσουμε μέχρι το τέλος του έτους. O ερχομός ενός νέου κύκλου 365 ημερών, σηματοδοτεί για τους περισσότερους από εμάς, μια νέα ευκαιρία για να βελτιώσουμε τη ζωή μας και να πραγματοποιήσουμε τα σχέδιά μας.

Μπορεί, ο καθένας, να επιθυμεί τελείως διαφορετικά πράγματα, καθότι οι φιλοδοξίες των ανθρώπων διαφέρουν, όμως, μερικά πράγματα παραμένουν ίδια: Το να έχουμε κοντά μας τους ανθρώπους που αγαπάμε, να είμαστε υγιείς, να πετυχαίνουμε στους τομείς που θέλουμε, αλλά πάνω από όλα, να εξελισσόμαστε και να μην μένουμε στάσιμοι. Για να εξελίσσεται κανείς διαρκώς, χρειάζεται να μαθαίνει, να στοχάζεται πάνω σε αυτά που μαθαίνει, να τα εφαρμόζει και γενικά, να διευρύνει τους ορίζοντές του.

Advertisment

Ένας από τους καλύτερους και από τους πλέον απολαυστικούς τρόπους για να το πετύχει αυτό, είναι το διάβασμα. Το διάβασμα αποτελεί μία από τις πιο ευχάριστες και εποικοδομητικές ενασχολήσεις των ανθρώπων και το βιβλίο είναι για κάποιους, ο καλύτερός τους φίλος, ο δάσκαλος για κάποιους άλλους και… το πνευματικό καταφύγιο, για μερικούς.

Αυτή τη χρονιά, αν επιθυμείτε να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας, να τον βελτιώσετε αλλά και να μάθετε τρόπους για να το πετύχετε και φυσικά, αν αγαπάτε το διάβασμα, η Εναλλακτική Δράση επέλεξε για σας, 10 βιβλία από τις εκδόσεις Διόπτρα, που αξίζει να διαβάσετε, το 2019.

1. Το δώρο του θυμού

10 διαχρονικά βιβλία που αξίζει να διαβάσετε το 2019!

Advertisment

Ένα βιβλίο γραμμένο από τον εγγονό του Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος εξιστορεί, τα 11 μαθήματα ζωής που έλαβε από τον παππού του. Ένα βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης που αναλύει τα πιο σημαντικά μαθήματα ζωής ενός από τους πιο σπουδαίους ηγέτες και φιλοσόφους του εικοστού αιώνα.
Τα μαθήματα που παίρνει ο αναγνώστης από την στάση ζωής του Μαχάτμα Γκάντι, τον οδηγούν στην αυτογνωσία, σε μια καλύτερη διαχείριση του θυμού, βοηθούν στην κατάθλιψη αλλά και οδηγούν στην υιοθέτηση μιας θετικότερης στάσης απέναντι στον εαυτό αλλά και στην ζωή γενικότερα.

2. Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του

10 διαχρονικά βιβλία που αξίζει να διαβάσετε το 2019!

To βιβλίο του διάσημου συγγραφέα Robin Sharma, που μεταφράστηκε σε 70 γλώσσες. Το βιβλίο, μέσα από μια ενδιαφέρουσα παραβολή, πέρα από αρκετά διασκεδαστικό, συνεπαίρνει τους αναγνώστες και τους δείχνει τον δρόμο προς την επίτευξη της προσωπικής ευτυχίας. Ο Τζούλιαν Μάντλ, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ένας πάμπλουτος μεγαλοδικηγόρος, που όμως τα πλούτη του, δεν κατάφεραν να του γεμίσουν το εσωτερικό του κενό. Αυτό το κενό, το οδήγησε στην λήψη μιας απόφασης που του άλλαξε την ζωή…

3. Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας

10 διαχρονικά βιβλία που αξίζει να διαβάσετε το 2019!

Ένα βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης του Anthonny Robbins που έχει πουλήσει πάνω από 1.000.000 αντίτυπα και θεωρείται από πολλούς, το νούμερο ένα βιβλίο που βοηθά στην προσωπική ανάπτυξη και στην αυτοβελτίωση. Στις σελίδες του βιβλίου, συνδυάζονται οι απόψεις του συγγραφέα με τα πορίσματα της νευροεπιστήμης και αναλύεται η διαμόρφωση της αντίληψης για το πεπρωμένο του καθενός από εμάς, για την πορεία της ζωής, για τον ψυχικό και σωματικό πόνο αλλά και για την σημασία της διασκέδασης.

4. Η τέχνη του ν’ ακούς

10 διαχρονικά βιβλία που αξίζει να διαβάσετε το 2019!

Γραμμένο από τον Chinghua Tang, το συγκεκριμένο βιβλίο, παρουσιάζει πτυχές της επιτυχημένης ηγεσίας τους σπουδαιότερου αυτοκράτορα της Κίνας Tang Taizong. Ο Tang έγινε ο σημαντικότερος ηγεμόνας της χώρας του, καθότι επέφερε πολύ σημαντικές αλλαγές. Η θέση της γυναίκας άλλαξε και απέκτησε υπόσταση και κύρος. Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματά του ωστόσο, ήταν πως επί αυτοκρατορίας του άνοιξε ο δρόμος εισχώρησης για πρώτη φορά στην Κίνα άλλων θρησκειών όπως ο Χριστιανισμός και ο Ισλαμισμός. Ένα βιβλίο, που δείχνει την διαχρονικότητα της σοφίας του μέχρι και σήμερα.

5. Η δύναμη του υποσυνειδήτου

10 διαχρονικά βιβλία που αξίζει να διαβάσετε το 2019!Ένα οδηγός που βοηθά στην κατανόηση του υποσυνειδήτου και των επιθυμιών μας. Ο συγγραφέας, ο Dr Joseph Murphy μέσα από την επιστημονική ανάλυση, οδηγεί τον αναγνώστη στην κατανόηση εκείνων των πραγμάτων που οδηγούν στην επιτυχία και στην προσωπική μας ανάπτυξη. Οι τεχνικές που παρουσιάζονται στις σελίδες του βιβλίου είναι εύκολες, απλές και οδηγούν στην επίτευξη αρμονικών σχέσεων, στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου και σε μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

6. Οι πέντε κλέφτες της ευτυχίας

10 διαχρονικά βιβλία που αξίζει να διαβάσετε το 2019!

Το συγκεκριμένο βιβλίο του John Izzo, έχει ως σκοπό να μας δείξει πως η ευτυχία, είναι ουσιαστικά η φυσική μας κατάσταση και αναλύει, τους 5 παράγοντες που συμβάλλουν στην απομάκρυνσή της από την ζωή μας. Στο συγκεκριμένο βιβλίο βλέπουμε τις μεταμφιέσεις που επιλέγουν αυτοί οι 5 «κλέφτες» της ευτυχίας μας, όπως τους ονομάζει ο συγγραφέας, ώστε να εισχωρήσουν στην καρδιά μας και να μας κλέψουν την ευτυχία που δικαιούμαστε. Βλέπουμε επίσης, και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτούς και πως μπορούμε να οδηγηθούμε στην προσωπική μας ευτυχία.

7. Άλλαξε ερωτήσεις, άλλαξε ζωή

10 διαχρονικά βιβλία που αξίζει να διαβάσετε το 2019!

Ένα βιβλίο της Marilee Adams που παρουσιάζει την δύναμη των ερωτήσεων και τον καθοριστικό ρόλο που παίζουν στην ζωή μας, αλλά και 12 εργαλεία που οδηγούν στην επίτευξη της ορθής ηγεσίας και της επιτυχίας. Το βιβλίο, είναι ουσιαστικά ένα πολύ βοηθητικό εγχειρίδιο που μας προτείνει τον τρόπο με τον οποίο αξίζει να επιλέγουμε τις ερωτήσεις. Σύμφωνα με τις σελίδες του, η σωστή επιλογή τους, είναι και το κλειδί για να οδηγηθούμε στην ευτυχία και στην επιτυχία.

8. Να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω

10 διαχρονικά βιβλία που αξίζει να διαβάσετε το 2019!

Το βιβλίο του Έλληνα συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη, αποκαλύπτει τους τρόπους με το οποίους μπορούμε να οδηγηθούμε σε μια ζωή γεμάτη αγάπη και πληρότητα, ενώ καταρρίπτει όλους τους μύθους γύρω από την ευτυχία και την επιτυχία. Ένα βιβλίο που θέτει το πολύ εύλογο ερώτημα: Τι κοινό έχουν εξέχουσες προσωπικότητες με τον κάθε έναν από εμάς; Μέσα από την αφήγηση της ζωής του ήρωα του βιβλίου, μίας πολύ σημαντικής προσωπικότητας και πιο συγκεκριμένα από τις επιλογές που πρέπει να κάνει ανάμεσα στο καλό και στο κακό, στον παλιό και στον τωρινό του εαυτό, ο αναγνώστης διερωτάται, εάν τελικά διαφέρει τόσο από αυτές τις προσωπικότητες, όσο θεωρούσε.

9. Η επανάσταση αρχίζει μέσα σας

10 διαχρονικά βιβλία που αξίζει να διαβάσετε το 2019!

Ένα βιβλίο, στο οποίο, ο Michael Neill αναλύει τις τρεις αρχές, μέσα από τις οποίες μπορούμε να δούμε την ζωή μας να μεταμορφώνεται άμεσα, προς το καλύτερο. Ο συγγραφέας καταρρίπτει την πεποίθηση ότι οι συνθήκες και οι συγκυρίες καθορίζουν την εμπειρία μας από την ζωή, ισχυριζόμενος πως ουσιαστικά, δεν ζούμε αυτό που πραγματικά συμβαίνει αλλά τις σκέψεις μας γύρω από αυτό. Σύμφωνα με τον Neill, όταν σταματήσουμε να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, τότε θα βιώσουμε την πραγματική μας ελευθερία.

10. 21 ευκαιρίες να ξεπεράσεις τον εαυτό σου

10 διαχρονικά βιβλία που αξίζει να διαβάσετε το 2019!

Ένα βιβλίο της Theresa Cheung που μας δείχνει πως η ευτυχία δεν προέρχεται από τα μεγάλα πράγματα και τα μεγάλα γεγονότα, αλλά από μικρά, καθημερινά πράγματα που κάνουμε κατ’ επανάληψη. Υπάρχουν 21 καθημερινές συνήθειες –και πιο συγκεκριμένα- 7 το πρωί, 7 το μεσημέρι και 7 το βράδυ που σύμφωνα με την συγγραφέα του βιβλίου, εάν τις υιοθετήσουμε θα έχουμε την ευκαιρία να μεταμορφώσουμε την ζωή μας προς το καλύτερο.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση