Η Αστυπάλαια στα 50 καλύτερα “Μυστικά Νησιά” της Ευρώπης σύμφωνα με γαλλικό οδηγό

Το πανέμορφο ελληνικό νησί σε έναν τουριστικό οδηγό με τα 50 μυστικά νησιά της Ευρώπης και μάλιστα στο εξώφυλλο!

Η Αστυπάλαια, το νησί σχήματος πεταλούδας που βρίσκεται ακριβώς εκεί που τα Δωδεκάνησα συναντούν τις Κυκλάδες, με τις γαλαζοπράσινες θάλασσες, τα κρυστάλλινα νερά και τις όμορφες παραλίες είναι για κάθε επισκέπτη μια μοναδική ανακάλυψη.

Αυτή την ανακάλυψη έκαναν και Γάλλοι που ασχολούνται με τον τουρισμό, οι οποίοι συμπεριέλαβαν το πανέμορφο Ελληνικό νησί σε έναν τουριστικό οδηγό με τα 50 μυστικά νησιά της Ευρώπης και μάλιστα στο εξώφυλλο.

Advertisment

Ο Γαλλικός οδηγός Gallimard  είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς τουριστικούς οδηγούς που ότι περιλαμβάνεται στηρίζεται στην έρευνα επτά καταξιωμένων ταξιδιωτικών συντακτών.  Στο τέλος κάθε έτους  προτείνει τις νέες ταξιδιωτικές τάσεις για δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες σε Γαλλία και άλλες Γαλλόφωνες χώρες, με εναλλακτικά ενδιαφέροντα. Λιγότερο γνωστά αλλά εξίσου ενδιαφέροντα νησιά από Ιταλία, Ιρλανδία, Γαλλία, Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία, Εσθονία, Κροατία, Δανία και Ελλάδα συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο.

Την Αστυπάλαια επισκέφθηκε το καλοκαίρι ένας Βέλγος αρθρογράφος  στο πλαίσιο προγραμματισμένης δράσης του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών και του Δήμου Αστυπάλαιας. Στο άρθρο που έγραψε για την επιλογή του να συμπεριλάβει το Ελληνικό νησί στους κρυμμένους θησαυρούς της Ευρώπης ανέφερε ότι : «το μικρό αυτό νησί των Δωδεκανήσων διαθέτει πολλή ψυχή και χαρακτήρα.

Advertisment

Γνωστή ως ʺπεταλούδα του Αιγαίου η Αστυπάλαια πετάει ανάμεσα σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα και διατηρεί την αυθεντικότητα της στο πέρασμα των αιώνων. Η Χώρα του νησιού είναι ένα θαύμα αισθητικής ενώ το τοπικό μέλι είναι μαγεία και πάει ένα βήμα μπροστά την παραδοσιακή μελισσοκομία. Η Αστυπάλαια παντρεύει μοναδικά την αρχαία ιστορία με το μέλλον και ετοιμάζεται να μετατραπεί σε έναν αειφόρο και έξυπνο προορισμό, σηματοδοτώντας μια νέα αρχή στον παγκόσμιο τουρισμό».

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Νέα Πέραμος Καβάλας: Νεαρό δελφίνι κάνει βόλτες στα ρηχά! (βίντεο)
Το μυστήριο της Κρήτης: Αστρονομικό όργανο ή λατρευτικός χώρος 4.000 χρόνων;
Εσείς «κρατάτε σκορ»; Η καθημερινή συμπεριφορά που υπονομεύει τις σχέσεις μας
Κινηματογράφος: Άνοιξε ξανά τις πόρτες του το ιστορικό σινεμά «Αίγλη» στο Ζάππειο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση