, ,

Πλούτος: Προγραμματιστείτε στη συχνότητα της αφθονίας

Τι είναι για εσάς πλούτος και ποιες στιγμές νιώθετε μια εκπληκτική αίσθηση αφθονίας να σας πλημμυρίζει;

Πλούτος: Προγραμματιστείτε στη συχνότητα της αφθονίας

Τι είναι για εσάς πλούτος και ποιες στιγμές νιώθετε μια εκπληκτική αίσθηση αφθονίας να σας πλημμυρίζει; Για ορισμένους ο πλούτος ταυτίζεται με τα πολλά μηδενικά του τραπεζικού λογαριασμού, τις ακατάπαυστες αγορές και τις αλόγιστες σπατάλες. Αν όμως το σκεφτείτε λίγο καλύτερα, τίποτε δε συγκρίνεται με τη θέα του απέραντου γαλάζιου της θάλασσας, το δώρο-έκπληξη του συντρόφου σας στα γενέθλιά σας, τις στιγμές απόλυτης ησυχίας που προσφέρετε στον εαυτό σας και τα «σ’ αγαπώ» που αφειδώς μοιράζετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μήπως λοιπόν είστε περισσότερο πλούσιοι από όσο νομίζατε;

Αποσυνδέοντας την ευημερία από τα υλικά αποκτήματα

Advertisment

Ο Θάνος Μπελαλίδης με το βιβλίο Ο Πλούτος Είναι Μέσα Σου, ένα εκπληκτικό εγχειρίδιο αφθονίας και ευημερίας από τις Εκδόσεις Key Books, μας υπενθυμίζει πως πλούτος είναι η αγάπη, η χαρά και το πάθος, η θέληση να στύψουμε τη ζωή αφήνοντας το αποτύπωμά μας στις καρδιές όσων συναντάμε. Ο συγγραφέας μας παίρνει από το χέρι και μας ξεναγεί σε έναν κόσμο χωρίς όρια, σε μια πραγματικότητα όπου η αφθονία αποσυνδέεται από τα αποκτήματα και χρωματίζεται με την πηγαία ικανοποίηση.

Συλλογιστείτε απλώς πόσους ανθρώπους γνωρίζετε που διαθέτουν χρήματα όμως μέσα τους είναι φτωχοί. Γιατί τα υλικά αγαθά μπορούν να σας αγοράσουν ένα υπέροχο σπίτι, όμως δεν θα σας εξασφαλίσουν και τον τρυφερό σύντροφο για να γεμίσετε τον χώρο με την αγάπη του. Και πιθανότητα θα σας παρέχουν τη διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία και εξωτικές παραλίες αλλά δεν θα σας εγγυηθούν την ελεύθερη καρδιά που θα σας επιτρέψει να απολαύσετε την ομορφιά τους.

Και τελικά υπάρχουν τόσα πράγματα που έχετε τη δυνατότητα να κάνετε ακόμη και όταν δε είστε πλούσιοι. Τι θα λεγάτε για μια αναζωογονητική νυχτερινή βουτιά, που θα σας χαρίζει ξανά την αίσθηση της ανέμελης εφηβείας σας; Ό,τι λαχταρά η καρδιά σας βρίσκεται πάντα διαθέσιμο και καθόλου δεν έχετε ανάγκη τις περιττές σπατάλες για να αισθανθείτε πληρότητα. Δεν είστε τα αποκτήματα αλλά οι σχέσεις και οι εμπειρίες σας, τα δημιουργήματα και τα όνειρά σας.

Advertisment

Η επαναστατική πράξη της ευγνωμοσύνης

Τα υλικά αγαθά διευκολύνουν τη ζωή σας όσο δεν τη διαφεντεύουν. Τι θα συνέβαινε άραγε αν δοκιμάζατε στο εξής να αγοράζετε ό,τι θέλετε αντί για όσα σας επιβάλλονται; Κάντε τη διαφορά και γίνετε άπληστοι και αχόρταγοι όχι για χρήματα αλλά για αγάπη. Πλημμυρίστε τον κόσμο με το ενδιαφέρον σας. Δείτε κάθε στιγμή σαν μια ευκαιρία για τρυφερότητα. Φανείτε γενναιόδωροι στα απλά και τόσο σημαντικά: Στον δρόμο παραχωρείτε τακτικά προτεραιότητα στα άλλα αυτοκίνητα και στο μετρό χαρίστε τη θέση σας στον κουρασμένο συνταξιδιώτη. Προσφέρετε χωρίς δεύτερη σκέψη και το καλό θα επιστρέψει σε εσάς με τον πιο θαυμαστό τρόπο. Ο αληθινός πλούτος, άλλωστε, κατοικεί στον νου.

Επαναπροσδιορίζοντας τις ανάγκες σας, σταματάτε να ταυτίζετε την αφθονία με τα χρήματα και εστιάζετε στην ουσία. Σε έναν κόσμο που αρέσκεται στον αρνητισμό, προβείτε στην πλέον επαναστατική πράξη: Την ευγνωμοσύνη. Είστε υπέροχοι ακριβώς στο σημείο που βρίσκεστε, με τον απλό και γεμάτο αδυναμίες εαυτό σας που καθόλου δεν χρειάζεται την πανάκριβη κρέμα αντιγήρανσης ή το τελευταίο μοντέλο του κινητού για να ενισχύσει την αξία του.

Και καθώς προχωράτε συνειδητοποιείτε πως κάθε γεγονός ανταποκρίνεται απόλυτα σε ό,τι είναι αναγκαίο για την εξέλιξή μας, πως οποιαδήποτε καλοτυχία ή καταστροφή προσφέρει το απαραίτητο λιθαράκι στην πορεία, τις προσδοκίες και τα όνειρά σας. Πράξτε το καλύτερο που μπορείτε και ύστερα απλώς εμπιστευτείτε το σύμπαν, αφήνοντας τη ζωή να βγάλει σαν ταχυδακτυλουργός τα περιστέρια που φυλά στο καπέλο της για εσάς.

Εξάλλου με ήλιο ή με βροχή, με ομίχλη ή ξαστεριά ο κόσμος ακτινοβολεί τη μαγεία του προσκαλώντας σας στον μεθυστικό χορό του. Παίξτε με τις απεριόριστες πιθανότητές του. Αντί να ανησυχείτε για τα χιλιάδες πράγματα που ενδεχομένως να πάνε στραβά, ενθουσιαστείτε με όλα εκείνα που ίσως και να κυλήσουν εξαιρετικά. Όταν ψάχνετε για προβλήματα θα τα εντοπίζετε συνεχώς, αφού σύμφωνα και με έρευνα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια μόλις το 10% της χαράς και της ευημερίας οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες. Το υπόλοιπο 90% αφορά αποκλειστικά το πώς εμείς οι ίδιοι βλέπουμε τον κόσμο.

Ένα μαγικό ταξίδι από το εγώ στο εμείς

Έφτασε λοιπόν η στιγμή να ανακτήσετε τη δύναμή σας, δημιουργώντας μια καθημερινότητα που ξεχειλίζει από ικανοποίηση και συνειδητότητα. Μη θεωρείτε τίποτε δεδομένο. Γιορτάστε το θαύμα της υγείας, απολαύστε με την ψυχή σας το γεύμα στο εστιατόριο, αγκαλιάστε σφιχτά τους γονείς και τον σύντροφό σας. Και κυρίως, ποτέ μην λησμονείτε το παιδί μέσα σας, που αφήνεται στη μαγεία της στιγμής, που παίζει και γελά με την καρδιά του.

Ο Θάνος Μπελαλίδης στο βιβλίο Ο Πλούτος είναι Μέσα Σου από τις Εκδόσεις Key Books καθίσταται ο φωτισμένος εμπνευστής της νέας πραγματικότητας μας και μέσα από πρακτικές λύσεις μας καθοδηγεί στην ευημερία που αξίζουμε, υπενθυμίζοντάς μας πως τα όνειρα λαμβάνουν σάρκα και οστά όταν δονούμαστε στη συχνότητά τους.

Ένα μαγικό ταξίδι από το εγώ στο εμείς, που μας διδάσκει πώς να ξορκίζουμε τους φόβους μας και να εμπιστευόμαστε περισσότερο την ίδια τη ζωή. Ένα βιβλίο-ύμνος στην αγάπη, μια λυτρωτική πορεία προς τη συγχώρεση και το φως και ένας άλλος, πιο ουσιαστικός, τρόπος να υπάρχουμε. Γιατί η αφθονία συνιστά εσωτερική κατάκτηση και ο άνθρωπος που κατακλύζεται από όμορφες σκέψεις και διακρίνεται για τις ευγενικές του δράσεις γίνεται πλούσιος.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση