,

Πόσο κλισέ μπορεί να ακούγεται το «κάνε μια νέα αρχή»;

Ένα βήμα κάθε φορά είναι αρκετό. Τίποτα δεν έγινε σε μια μέρα και ό,τι έχει δυνατά θεμέλια χτίστηκε σταδιακά!

Πόσο κλισέ μπορεί να ακούγεται το «κάνε μια νέα αρχή»;

Μια από τις πιο κλισέ φράσεις που ακούμε όταν πρόκειται για τα resolutions της νέας χρονιάς είναι: «new year, new me». Μια φράση που μπορεί να μοιάζει δημιουργική αλλά ταυτόχρονα μπορεί να γίνει αρκετά… αγχωτική.

Προσπαθώντας να προσδιορίσουμε όλα όσα θέλουμε να αλλάξουμε για να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, είναι πιθανό να μας αγχώσουν και να μην μας επιτρέψουν να χαρούμε τη στιγμή!

Advertisment

Για αυτό είναι σημαντικό να θυμόμαστε: ένα βήμα κάθε φορά είναι αρκετό. Τίποτα δεν έγινε σε μια μέρα και ό,τι έχει δυνατά θεμέλια χτίστηκε σταδιακά. Για αυτό προτείνουμε 4+1 βιβλία από τις εκδόσεις Διόπτρα.

H Δύναμη της Ζωής

Πόσο κλισέ μπορεί να ακούγεται το «κάνε μια νέα αρχή»;

Ο Tony Robbins, ο συγγραφέας του best seller «Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας», είναι ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς στρατηγικών ζωής και επιχειρήσεων και τα σεμινάρια του έχουν αλλάξει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων.

Advertisment

Στο νέο του βιβλίο με τίτλο, H Δύναμη της Ζωής, μας μαθαίνει ότι το κλειδί της ευτυχίας μας το έχουμε μόνο εμείς! Για αυτό μας ενθαρρύνει να κάνουμε το πρώτο βήμα για μια πιο ευτυχισμένη ζωή… να κοιτάξουμε μέσα μας και να βρούμε τι είναι αυτό που πραγματικά μας κάνει να θέλουμε να ξεκινήσει η μέρα μας, αυτό που μας δίνει ώθηση να σηκωθούμε από το κρεβάτι.

Το ταξίδι του Πάντα και του Δράκου

Πόσο κλισέ μπορεί να ακούγεται το «κάνε μια νέα αρχή»;

Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος θα κάνουν και φέτος ένα ακόμα αλληγορικό ταξίδι και θα μας δώσουν ένα ακόμα πολύτιμο μάθημα ζωής: τη σημασία του να ζούμε στο «εδώ και τώρα».

Πόσες φορές η αλλαγή μάς έχει τρομάξει τόσο, που θελήσαμε να την αποφύγουμε με κάθε τρόπο; Οι δύο φίλοι μέσα από τις περιπέτειες τους θα καταλάβουν πως η αλλαγή, αν και κάποιες φορές είναι τρομακτική, είναι εφικτή και με υπομονή μπορεί να μας οδηγήσει σε καλύτερα πράγματα.

Αλλαγή διάθεσης στη στιγμή

Πόσο κλισέ μπορεί να ακούγεται το «κάνε μια νέα αρχή»;

Καμιά φορά η καθημερινότητα μας μπορεί να γίνει overwhelming. Σε αυτές τις περιπτώσεις το πρώτο πράγμα που θα μας βοηθήσει να αισθανθούμε καλύτερα είναι απλά να κάνουμε μια παύση.

Ξεχάστε το multitasking. Εστιάστε σε εσάς!

Το βιβλίο Αλλαγή διάθεσης στη στιγμή περιλαμβάνει 50 απλές λύσεις για να μειώσουμε το στρες και τον πανικό από τη καθημερινότητα μας από Dr Olivia Remes!

Η Αλήθεια

Πόσο κλισέ μπορεί να ακούγεται το «κάνε μια νέα αρχή»;

Ελάτε να κάνουμε ένα ταξίδι… στις οκτώ ανθρώπινες αλήθειες. Με όχημα μια αλληγορία ο Νικόλας Σμυρνάκης μας βάζει να αναρωτηθούμε…

Ποιες είναι οι ανθρώπινες ανάγκες και γιατί ορίζουν κάθε πτυχή της ζωής μας; Είσαι έτοιμος να δραπετεύσεις από τη φυλακή της γνώμης των άλλων και να απελευθερώσεις τηνΑυθεντικότητά σου;

Η Αλήθεια, αν διαδοθεί, είναι ικανή να επηρεάσει την ανθρωπότητα με έναν απίθανα καταλυτικό τρόπο. Είναι το κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες, λύνει κάθε γρίφο, δίνειαπάντηση σε κάθε ερώτημά σου, σε απελευθερώνει από κάθε φόβο.

Γυναίκα Ψάχνει

Πόσο κλισέ μπορεί να ακούγεται το «κάνε μια νέα αρχή»;

Σε μια άκρως προσωπική αφήγηση η Ελεονώρα Μελέτη μιλάει για τα κοινωνικά στερεότυπα και όλα εκείνα που αντιμετωπίζει κάθε γυναίκα εξαιτίας τους, δίνοντας ένα μήνυμα: καθεμία πρέπει να είναι αποδεκτή όπως ακριβώς είναι, με τις επιλογές της και όλα της τα συναισθήματα.

«Ανύπαντρες ή μη, με παιδί ή χωρίς, εργαζόμενες ή αραχτές, με κιλά ή αδύνατες, είμαστε πάνω από όλα γυναίκες. Δεν χρειάζεται να βάζουμε ταμπέλες, δεν χρειάζεται να κρίνουμε αυστηρά η μία την άλλη. Είναι αποδεκτά όλα τα συναισθήματα και είμαστε καλές στον πυρήνα μας, όπως και αν βιώνουμε την κάθε αλλαγή. Αρκεί να προετοιμαστούμε για αυτή, να την αγκαλιάσουμε και να τη ζήσουμε όπως ξέρει και μπορεί η καθεμία από εμάς».

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η θεραπεία της παρουσίας: Όταν είμαστε παρόντες, βοηθάμε τους άλλους να ανοίξουν την πόρτα σε έναν κόσμο ευκαιριών
Πώς το παιδικό τραύμα επηρεάζει την υγεία μας σε όλη τη διάρκεια της ζωής (βίντεο)
4 σημάδια συναισθηματικής κακοποίησης | Η σχέση τους με την κατάθλιψη και το άγχος
Flip it: Με την ανατρεπτική σκέψη τα προβλήματα γίνονται ευκαιρίες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση