, , ,

Πώς διατηρούμε τις αρθρώσεις μας υγιείς με φυσικό τρόπο

Βασικός στόχος είναι να μειώσουμε τον πόνο και την πίεση ή το βάρος που δέχονται.

Πώς διατηρούμε τις αρθρώσεις μας υγιείς με φυσικό τρόπο

Πολλοί άνθρωποι με αρθρίτιδα απορρίπτουν την τακτική σωματική άσκηση ή δραστηριότητα, επειδή φοβούνται ότι θα αυξήσουν τον πόνο ή την πίεση στις αρθρώσεις τους. Μία από τις βασικές φυσικές λειτουργίες του σώματος όμως είναι η κίνηση• οι αρθρώσεις μας επιτρέπουν να κινηθούμε. Στην πραγματικότητα, η κίνηση ανακουφίζει έως ένα επίπεδο από την δυσκαμψία των αρθρώσεων, μειώνει την αρθραλγία, ενδυναμώνει τους μύες που βρίσκονται γύρω από τις αρθρώσεις και βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Πώς διατηρούμε τις αρθρώσεις μας υγιείς με φυσικό τρόπο

Η προστασία των αρθρώσεων είναι σημαντική για την βέλτιστη υγεία τους

Είναι σημαντικό για όλους, ειδικά για όσους έχουν αρθρίτιδα, να προστατεύουν τις αρθρώσεις τους. Βασικός στόχος είναι να μειώσουμε τον πόνο και την πίεση ή το βάρος που δέχονται. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με διάφορους τρόπους:

Advertisment

– Να προσέχουμε τα σήματα του πόνου

– Να αποφεύγουμε δραστηριότητες που ασκούν πίεση στις αρθρώσεις ή να αυξήσουμε τον πόνο

– Να προσέξουμε τη σωστή μηχανική του σώματος

Advertisment

– Να ισορροπήσουμε δραστηριότητα και ξεκούραση χωρίς υπερβολές

– Ελέγξτε για διαθέσιμες βοηθητικές συσκευές

– Να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος

Διατηρούμε το ιδανικό βάρος

Σχετικά με την βέλτιστη υγεία των αρθρώσεων, είναι σημαντικό να διατηρήσουμε το ιδανικό σωματικό βάρος. Το επιπλέον βάρος προσθέτει πίεση στις αρθρώσεις μας. Για κάθε 500 γραμμάρια που χάνουμε, υπάρχει μία τετραπλάσια μείωση στην πίεση που ασκείται σε κάθε γόνατο με κάθε βήμα που κάνουμε, σύμφωνα με μια έρευνα του 2005.

Η άσκηση χαμηλής έντασης είναι ευεργετική για τις αρθρώσεις μας

Τα επιθυμητά οφέλη της τακτικής άσκησης και δραστηριότητας μπορούν να επιτευχθούν και με άσκηση χαμηλής έντασης. Για παράδειγμα, τέτοιες ασκήσεις είναι οι ασκήσεις στο νερό, όπως η κολύμβηση, αλλά και τα κοινωνικά αθλήματα, όπως το golf, το περπάτημα και η ποδηλασία.

Η ενδυνάμωση των μυών γύρω από τις αρθρώσεις βελτιώνει την υγεία τους

Οι μύες που στηρίζουν τις αρθρώσεις μας χρειάζεται να διατηρηθούν όσο ισχυρότεροι γίνεται. Η άσκηση με βάρη χρησιμοποιείται συχνά ως ο καλύτερος τρόπος ενδυνάμωσής τους. Με ήπιας έντασης προπόνηση, θα αυξήσετε τη σταθερότητα των αρθρώσεων, ενώ παράλληλα θα μειώσετε τον πόνο.

Η αντιφλεγμονώδης διατροφή είναι ευεργετική για την υγεία των αρθρώσεων

Η φλεγμονή στις αρθρώσεις μας είναι το κυριότερο πρόβλημα και σκοπός μας είναι να τη μειώνουμε όσο μπορούμε. Μια αντιφλεγμονώδης διατροφή περιλαμβάνει την αποφυγή τροφών που την πυροδοτούν. Οι έρευνες δείχνουν ότι η Μεσογειακή διατροφή είναι μία από τις καλύτερες επιλογές.

Η βιταμίνη D και το ασβέστιο εξαιρετικά σημαντικά για την υγεία των αρθρώσεων

Δύο θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για υγιή οστά. Η βιταμίνη D χρειάζεται για την απορρόφηση του ασβεστίου. Μπορείτε να αυξήσετε τα επίπεδά της μέσω της ασφαλούς έκθεσης στον ήλιο, της διατροφής ή των συμπληρωμάτων. Το χαμηλό ασβέστιο σχετίζεται με μειωμένη οστική πυκνότητα και αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων.

Διακοπή καπνίσματος για την βελτίωση της οστικής υγείας

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ένωση Ορθοπεδικών, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι το κάπνισμα έχει μια σοβαρή αρνητική επίδραση στα οστά και τις αρθρώσεις. Μάλιστα, το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης και κατάγματος. Το κάπνισμα αυξάνει επίσης την πιθανότητα τραυματισμός που σχετίζονται με τενοντίτιδα. Τέλος, οι καπνιστές έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης οσφυαλγίας και ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα
Βιταμίνη D: Πώς θα γεμίσετε τις αποθήκες του οργανισμού σας με φυσικό τρόπο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση