5 αντικείμενα του σπιτιού που χρειάζεται να πλένουμε συχνά

Το μαξιλάρι μας κάθε πότε πρέπει να το αλλάζουμε; Είναι σωστό να πλένουμε συνέχεια τα πλαστικά μπολάκια;

5 αντικείμενα του σπιτιού που χρειάζεται να πλένουμε συχνά

Όταν το σφουγγαράκι της κουζίνας έχει χρησιμοποιηθεί πολύ ή η κουρτίνα του μπάνιου έχει πιάσει μούχλα, τα πετάμε ή τα καθαρίζουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε ξανά; Κάθε πότε πρέπει να αγοράζουμε νέα προϊόντα και εργαλεία για την καθαριότητα του σπιτιού μας;

Το μαξιλάρι μας κάθε πότε πρέπει να το αλλάζουμε; Είναι σωστό να πλένουμε συνέχεια τα πλαστικά μπολάκια διατήρησης του φαγητού μας; Καθαρίζουν πραγματικά με απλό καθαριστικό πιάτων; Τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις δίνει ο ειδικός καθαρισμού John Cohen ώστε να γνωρίζουμε τι είναι πιο ωφέλιμο για την υγεία μας.

Advertisment

5 αντικείμενα του σπιτιού που χρειάζεται να πλένουμε συχνά

Το σφουγγαράκι της κουζίνας

Πετάξτε το! Το σφουγγαράκι της κουζίνας είναι τέλειο για να καθαρίζει τα πιάτα αλλά μαζεύει βακτήρια πολύ γρήγορα. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό και το σφουγγάρι να διατηρηθεί περισσότερο είναι μετά από κάθε πλύση να το αφήνετε να στεγνώνει με φυσικό τρόπο. Ξεφορτωθείτε το όταν αρχίζει να μυρίζει λίγο ή να φθείρεται.

Κουρτίνα μπάνιου

Προσθέστε την κουρτίνα μπάνιου σας στο πλυντήριο μαζί με μια πετσέτα ώστε να δημιουργηθεί τριβή. Η κουρτίνα μπάνιου λόγω του υλικού της μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να πλυθεί πολλές φορές χωρίς να εμφανίσει φθορά.

Βούρτσα τουαλέτας

Αυτό το αξεσουάρ καθαρισμού, συνήθως το ξεχνάμε μέχρι να μας ενοχλήσει η οσμή του, ωστόσο αν δεν το τοποθετούμε εντός της χλωρίνης μετά από κάθε φορά που το χρησιμοποιούμε, θα πρέπει να το αλλάζουμε κάθε 6 μήνες.

Advertisment

Μαξιλάρια

Τα μαξιλάρια μπορούν να πλυθούν με ζεστό νερό στο πρόγραμμα για ευαίσθητα. Εκτός από όσα μαξιλάρια περιέχουν αφρό, που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Το μαξιλάρι θα πρέπει να το αλλάζουμε αν το διπλώνουμε και δεν επανέρχεται πίσω στο αρχικό του σχήμα.

Μπολ

Τα πλαστικά δοχεία διατήρησης του φαγητού, μπορούν να καθαριστούν αρκεί να γεμίσετε 50% νερό και 50% ξύδι και να το αφήσετε να δράσει για 30 λεπτά. Αν ο λεκές παραμένει, δοκιμάστε μαγειρική σόδα τρίβοντάς τη με ένα σφουγγάρι.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα
Βιταμίνη D: Πώς θα γεμίσετε τις αποθήκες του οργανισμού σας με φυσικό τρόπο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση