, ,

Οι πιο δύσκολες συναντήσεις είναι εκείνες που δεν μπορείς εύκολα να προσπεράσεις

Οι μοιραίες, οι καρμικές όπως τις λέμε, που σκηνοθετούνται από τα χέρια της μοίρας.

Οι πιο δύσκολες συναντήσεις είναι εκείνες που δεν μπορείς εύκολα να προσπεράσεις

Κάποιες συναντήσεις στον δρόμο της ζωής θα τις προσπεράσεις, εύκολα και ανώδυνα χωρίς δεύτερη σκέψη. Κάποιες άλλες θα έρθουν σαν κομήτες στο δρόμο σου και θα σου αλλάξουν τη ζωή από τη μία στιγμή στην άλλη. Κάποιες θα είναι τυχερές, θα ρέουν με μεγαλύτερη ευκολία από την αρχή χωρίς να μπλοκάρονται από κάποιο εξωτερικό εμπόδιο. Κάποιες άλλες θα είναι πιο άτυχες, θα μένουν μπλοκαρισμένες σε έναν λάθος χρόνο  που θα τους εγκλωβίζει, χωρίς να τους δίνει η ζωή την ευκαιρία να ανθίσουν!

Οι συναντήσεις που δεν μπορείς εύκολα να προσπεράσεις, να ξεχάσεις και να βγάλεις από μέσα σου, είναι φυσικά και οι πιο δύσκολες. Αυτές που πάλλονται από την αρχή σε μία ξεχωριστή, εντελώς δική τους συχνότητα. Ξέρεις ήδη ποιες εννοώ… εκείνες που οι ματιές μαγνητίζονται ακριβώς μόλις συναντηθούν, αναγνωρίζονται, κι από το πρώτο κιόλας λεπτό  της συνύπαρξης τους δημιουργείται μια σπίθα, ικανή να γεννήσει ολόκληρες πυρκαγιές! Οι μοιραίες, οι καρμικές όπως τις λέμε, που σκηνοθετούνται από τα χέρια της μοίρας για να φέρουν την ψυχή μας αντιμέτωπη με τα πιο δύσκολα μαθήματα.

Advertisment

Κάποιες φορές η μοίρα τους είναι δεμένη με το ανεκπλήρωτο. Η πυρκαγιά που μπορούν να δημιουργήσουν είναι ικανή να σε κάψει ολόκληρο αλλά, παραδόξως, ίσως δεν θα είναι εκείνες που θα έχουν το ιδανικό και ρομαντικό “happy end” στο τέλος της ταινίας. Η μοίρα δεν τις προορίζει πάντα γι αυτό, δεν είναι άλλωστε όλες οι σχέσεις φτιαγμένες γι’ αυτόν τον σκοπό, τις προορίζει όμως για να ανατινάξουν το μέσα σου! Να σε φέρουν αντιμέτωπο με τον ίδιο σου τον εαυτό, τις πιο κρυφές σου επιθυμίες, τις ανασφάλειες σου, τους φόβους σου, τα λάθη σου, τα σκοτάδια σου, τα αναπάντητα γιατί που ίσως ποτέ να μην μπορέσεις να απαντήσεις. Γιατί δεν έγινε; Γιατί δεν κύλησε, Γιατί τελείωσε ή γιατί δεν άρχισε καν; Κάποια γιατί δεν τα μαθαίνουμε ποτέ οι άνθρωποι, όσο κι αν ψάξουμε, κι ίσως αυτό να είναι μέρος της ίδιας της ζωής. Να μαθαίνουμε να προχωράμε μπροστά  χωρίς να αναζητούμε αιώνια ένα αναπάντητο γιατί, να κατανοούμε πως κάποιες φορές ναι τα πράγματα δεν κυλούν με τον τρόπο που θα θέλαμε, να αποδεχόμαστε ό,τι έγινε ή ό,τι δεν έγινε στον δρόμο μας, ό,τι ήρθε ή ό,τι έφυγε, και όλα εκείνα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

Ίσως να μην υπάρχει πάντα ένας λόγος κι ένα γιατί πίσω από κάθε γεγονός, ή ίσως αυτό το γιατί να μην μπορεί να γίνει κατανοητό από την ανθρώπινη μας υπόσταση, ίσως πάλι να μην έχει και τόσο μεγάλη σημασία να το μάθουμε. Το σίγουρο είναι πως πίσω από  κάθε ψυχική συνάντηση υπάρχει μια ξεχωριστή και μοναδική ενέργεια. Μια μαγεία! Έτοιμη να σε ενώσει, να σε πιάσει στο αγκίστρι της, να σε δοκιμάσει ή και να σε διαλύσει, να σε πονέσει μα να σε δυναμώσει μέσα από τον πόνο. Να σου μάθει πώς να αγαπάς, αφού πρωτίστως σου μάθει πώς να σε αγαπάς, πώς να σε εκτιμάς και  πώς να σε σέβεσαι! Αυτό λοιπόν που έχει την μεγαλύτερη σημασία είναι να μπορούμε να μάθουμε όχι το γιατί δεν κύλησε μια μοιραία συνάντηση αλλά το τι έχει αυτό να μας διδάξει, το μάθημα που ήταν γραφτό να μας δώσει! Όταν αυτό γίνει κατανοητό από τη δική μας ψυχή τότε και η συνάντηση αυτή θα έχει εκπληρώσει τον σκοπό της!

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

"Διαζύγιο Ύπνου": Τι είναι και πώς μπορεί να βοηθήσει τη σχέση σας
Ψυχολόγος αποκαλύπτει 3 φράσεις που χρησιμοποιούν οι τοξικοί σύντροφοι
«Πόσο καλά με ξέρεις;» | Το παιχνίδι ερωτήσεων που θα κάνει καλό στη σχέση σου
Τι μπορούμε να κάνουμε όταν ένα παιδί λέει ψέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση