, ,

Ένας νέος πλανήτης που μοιάζει με τη Γη: Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb επιβεβαιώνει το LHS 475b

Ο εξωπλανήτης είναι βραχώδης, έχει παρόμοιο μέγεθος με την Γη και βρίσκεται σε απόσταση 41 ετών φωτός στον αστερισμό της Οκτάδος.

Ένας νέος πλανήτης που μοιάζει με τη Γη: Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb επιβεβαιώνει το LHS 475b

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Jamew Webb αποκάλυψε τον πρώτο κοντινό με την Γη εξωπλανήτη όπως επιβεβαίωσαν οι  Αστρονόμοι στις ΗΠΑ

Ο συγκεκριμένος εξωπλανήτης είναι πιο ζεστός απο την ΓΗ και πιθανολογείται ότι έχει ίδια ατμόσφαιρα με την Αφροδίτη.

Advertisment

Ο εξωπλανήτης LHS 475b, είναι βραχώδης, έχει παρόμοιο μέγεθος με την Γη και βρίσκεται σε απόσταση 41 ετών φωτός στον αστερισμό της Οκτάδος.

Πιθανολογείτε επίσης, ότι περιέχει μεγάλη ποσότητα διοξείδιο του άνθρακα και έχει πυκνά νέφη. Ο πλανήτης διαγράφει μια πλήρη περιφορά πέριξ του άστρου του μέσα σε μόνο δύο μέρες (η διάρκεια του έτους του), καθώς κινείται πολύ κοντά στο άστρο του, έναν ερυθρό νάνο που έχει τη μισή θερμοκρασία του Ήλιου.

Το τηλεσκόπιο James Webb είναι το μοναδικό που μπορεί και μελετά ατμοσφαιρές εξωπλανητών με το μέγεθος της Γης. Ως τώρα δεν έχει ανακοινωθεί αν ο εξωπλανήτης LHS 475b διαθέτει ατμόσφαιρα και τι είδους.

Advertisment

Η ανακοίνωση έγινε στο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας,  οι ερευνητές του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φυσικής (APL) του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς της Βαλτιμόρης. Αξίζει να αναφερθεί, ότι την  αρχική ανακάλυψη του εξωπλανήτη LHS 475b, την είχε κάνει το διαστημικό τηλεσκόπιο TESS της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) και επιβεβαιώθηκε  με νέες παρατηρήσεις από το ισχυρότερο τηλεσκόπιο Webb.

 

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το ελληνικό νησί που έχει την καθαρότερη παραλία στον κόσμο, σύμφωνα με κριτικές από 75 χώρες!
Τουρκία: Εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη για τον Καζαντζάκη, παρουσία Βαρθολομαίου
Κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού ανεβάζουν την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή
Accessible Comedy Nights | Bραδιές κωμωδίας σε προσβάσιμο χώρο από τους Cool Crips

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση