Ο “Μικρός Ήρωας” γίνεται 70 και το γιορτάζει σε μία επετειακή έκθεση στο Ίδρυμα Κακογιάννη!

45 διακεκριμένοι Έλληνες εικονογράφοι αφιερώνουν τις δημιουργίες τους στο αγαπημένο λαϊκό ανάγνωσμα.

Ο "Μικρός Ήρωας" γίνεται 70 και το γιορτάζει σε μία επετειακή έκθεση στο Ίδρυμα Κακογιάννη!

O “Μικρός Ήρως“, αναμφισβήτητα είναι ένα περιοδικό που το έχουν λατρέψει οι αναγνώστες του. Κυκλοφόρησε πριν από 7 δεκαετίες από το 1953 ως το 1968, ο Στέλιος Ανεμοδούρας με το ψευδώνυμο Θάνος Αστρίτης, και με τα σκίτσα του Βύρων Απτόσογλου, έγραψε για τις περιπέτειες του Γιώργου Θαλάσση, της Κατερίνας και του Σπίθα κατά τη διάρκεια της κατοχής, σημαδεύοντας τις καρδιές των αναγνωστών του.

Το θρυλικό παιδικό περιοδικό κατάφερε τον μυθικό αριθμό των 800 σχεδόν τευχών κυκλοφορώντας στα περίπτερα της εποχής κάθε εβδομάδα.

Advertisment

Στόχος του Ανεμοδουρά, όπως ο ίδιος έχει αναφέρει σε συνεντεύξεις του, δεν ήταν τόσο η απόδοση υψηλών λογοτεχνικών εκφράσεων, όσο η χρήση λιτής και κατανοητής γλώσσας αλλά και η αποφυγή διχαστικών αναφορών, προκειμένου να επιτύχει την ανάδειξη αισθήματος πατριωτικής υπερηφάνειας και ομόνοιας, κάτι που πίστευε ότι είχε τόσο ανάγκη η «φουρνιά» των νεαρών κυρίως αναγνωστών εκείνη τη δύσκολη εποχή.

Advertisment

Ο Μικρός Ήρως, φέτος γιορτάζει 70 έτη ζωής του και διοργανώνεται μία έκθεση, η οποία θα φιλοξενηθεί από τις 21 έως τις 28 Φεβρουαρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Στην έκθεση 45 διακεκριμένοι Έλληνες εικονογράφοι αφιερώνουν τις δημιουργίες τους για τα εβδομηντάχρονα του αναγνώσματος, στον πρώτο όροφο του ιδρύματος. Ενώ στο δεύτερο όροφο θα υπάρχουν συλλεκτικά τεύχη και ένθετα της σειράς καθώς και σπάνια σκίτσα του εικονογράφου του αναγνώσματος, Βύρωνα Απτόσογλου, τα οποία παραχώρησε για τις ανάγκες της έκθεσης το Ίδρυμα Σ.Ο.Φ.Ι.Α.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ., όπου θα μιλήσουν για το ανάγνωσμα ο ιστορικός τέχνης Γιάννης Κουκουλάς και ο ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς, ενώ θα προβληθεί βίντεο με αδημοσίευτο υλικό και συνεντεύξεις παλαιών και νέων προσωπικοτήτων.

Πληροφορίες

Διάρκεια: 21 – 28 Φεβρουαρίου 2023
Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 18:00 – 22:00
Είσοδος Δωρεάν
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το ελληνικό νησί που έχει την καθαρότερη παραλία στον κόσμο, σύμφωνα με κριτικές από 75 χώρες!
Τουρκία: Εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη για τον Καζαντζάκη, παρουσία Βαρθολομαίου
Κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού ανεβάζουν την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή
Accessible Comedy Nights | Bραδιές κωμωδίας σε προσβάσιμο χώρο από τους Cool Crips

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση