,

1η θέση στην Ευρώπη η ελληνική αποστολή στην Ολυμπιάδα ρομποτικής!

Η ελληνική αποστολή επέστρεψε με επιτυχία από την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (World Robot Olympiad 2023) που διεξήχθη στον Παναμά, κατακτώντας την πρώτη θέση στην

1η θέση στην Ευρώπη η ελληνική αποστολή στην Ολυμπιάδα ρομποτικής!

Η ελληνική αποστολή επέστρεψε με επιτυχία από την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (World Robot Olympiad 2023) που διεξήχθη στον Παναμά, κατακτώντας την πρώτη θέση στην Ευρώπη και την τέταρτη παγκοσμίως. Συνολικά, συγκέντρωσε εξαιρετική βαθμολογία στην διοργάνωση με θέμα «Συνδέοντας τον κόσμο», ανάμεσα σε 451 ομάδες από 90 χώρες. Η ελληνική αποστολή κατάφερε να αποσπάσει δύο χάλκινα μετάλλια και δύο διακρίσεις στην τέταρτη και όγδοη θέση, αυξάνοντας το συνολικό απολογισμό της χώρας σε 9 μετάλλια και 20 διακρίσεις στην πρώτη δεκάδα των νικητών.

Η COSMOTE, ως στρατηγικός συνεργάτης του WRO Hellas, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του STEM. Ο Chief Marketing Officer του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Παναγιώτης Γαβριηλίδης, τόνισε τις δυνατότητες της νέας γενιάς και τη σημασία της στήριξης του STEM, επισημαίνοντας την πρωτιά της Ελλάδας στην Ευρώπη και την τέταρτη θέση στον κόσμο. Έδωσε επίσης συγχαρητήρια στα παιδιά για τις λύσεις που προσφέρουν σε σύγχρονα προβλήματα και τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος.

Advertisment

Ο πρόεδρος του WRO Hellas, κ. Γιάννης Σομαλακίδης, αναφέρθηκε στην επιτυχία της Ελλάδας στην Ολυμπιάδα, θυμίζοντας τις επιδόσεις στην Ουγγαρία το 2019 και τονίζοντας τη συνεχή πρόοδο της χώρας στον τομέα. Επεσήμανε επίσης την αξία της συμμετοχής στα πανελλήνια διαγωνιστικά προγράμματα και εξέφρασε συγχαρητήρια προς τα παιδιά, τους προπονητές και τις οικογένειες τους για τη στήριξη και την αφοσίωση τους. Τέλος, προανήγγειλε την επόμενη Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα διεξαχθεί στη Σμύρνη.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής, η ελληνική αποστολή διακρίθηκε για την καινοτομία και τη δημιουργικότητα που επέδειξε στις προκλήσεις της ρομποτικής και της επιστήμης. Τα επιτεύγματα αυτά αντανακλούν την άριστη εκπαίδευση και την προσήλωση των νέων στον τομέα του STEM, καθώς και την ενθάρρυνση που λαμβάνουν από οργανισμούς και εταιρείες όπως η COSMOTE και το WRO Hellas.

Η επιτυχία της Ελλάδας στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη σημασία της τεχνολογίας και της ρομποτικής στη σύγχρονη εκπαίδευση και κοινωνία. Η διάκριση αυτή ενισχύει τη θέση της χώρας ως ένας ανερχόμενος παίκτης στον παγκόσμιο χάρτη της εκπαιδευτικής και ανταγωνιστικής ρομποτικής, καθιστώντας την ένα παράδειγμα προς μίμηση για άλλες χώρες.

Advertisment

Η Ολυμπιάδα Ρομποτικής, πέρα από την αγωνιστική της διάσταση, αποτελεί και μια εξαιρετική ευκαιρία για τους νέους να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η ομαδική εργασία, η κριτική σκέψη, και η δημιουργικότητα, που είναι απαραίτητες στον σύγχρονο κόσμο. Οι επιδόσεις αυτές των νέων είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης των ίδιων των μαθητών, αλλά και της αδιάκοπης υποστήριξης των προπονητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών φορέων που επενδύουν στο μέλλον τους.

Με την ενίσχυση των προγραμμάτων όπως το STEM και την ρομποτική, η Ελλάδα επιδιώκει να εδραιώσει μια σταθερή βάση για τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη και καινοτομία στον τομέα της τεχνολογίας, επιδιώκοντας να προετοιμάσει τη νέα γενιά για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον 21ο αιώνα. Η επιτυχία στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς αναδεικνύει τη δυναμική και τις δυνατότητες των νέων Ελλήνων στον τομέα της ρομποτικής και της τεχνολογίας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ακρωτήριο Ταίναρο: Το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας (βίντεο)
Πώς να διαχειρίζεστε σχέσεις με ανθρώπους που δεν πρόκειται να αλλάξουν
Διάταση και στροφή στομάχου στο σκύλο: Τι είναι και οι ενδεδειγμένοι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης
Γερμανός σέρφερ έκανε εντυπωσιακό ρεκόρ - Σκαρφάλωσε σε κύμα 28,5 μέτρων (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση