, ,

«Γράψε τη δική σου ιστορία»: Είστε έτοιμοι να σκηνοθετήσετε τη ζωή σας;

Γεννηθήκατε για να γράψετε ιστορία, για να υπερβείτε την ίδια σας τη φύση.

«Τι εύχεσαι για τη νέα χρονιά» συνηθίζουν να σας ρωτάνε λίγο πριν την αλλαγή του έτους. Και η αλήθεια είναι πως εκείνη ακριβώς τη στιγμή το μυαλό σας κατακλύζεται από ευφάνταστες ιδέες και μεγαλόπνοά σχέδια: Η ιδανική εκδοχή σας θα γραφτεί στο γυμναστήριο, θα ακολουθήσει υγιεινή διατροφή, θα εξασφαλίσει την πολυπόθητη προαγωγή και θα βιώσει την απόλυτη ευτυχία στο πλευρό του πιο τρυφερού συντρόφου. Πόσο όμως απέχει η θεωρία από την πράξη και θα μπορούσε άραγε ένα μολύβι να στηθεί ως γέφυρα ανάμεσά τους; Το τετράδιο ονείρων και πραγματοποιήσεων έρχεται να λειτουργήσει ως χάρτης υλοποίησης των δικών σας ευχών, προτρέποντάς σας απλώς να δώσετε μια ευκαιρία στο θαύμα. Θα το τολμήσετε;

Θέστε τα όνειρα σε τροχιά υλοποίησης

Ο Νικόλας Σμυρνάκης στο βιβλίο Γράψε τη δική σου ιστορία από τις Εκδόσεις Διόπτρα σας καλεί να συμπληρώσετε το ανατρεπτικότερο ημερολόγιο της ζωής σας, ξεκινώντας μάλιστα από όποιον μήνα εσείς επιθυμείτε καθώς δεν υπάρχει καταλληλότερος χρόνος αναβάθμισης της ποιότητας της καθημερινότητάς σας από εκείνον που εσείς ορίζετε ως ιδανικό.

Advertisment

Καταγράφοντας τις σκέψεις σας στο χαρτί, θα νιώσετε ακόμη εντονότερη την ανάγκη να τις δείτε να λαμβάνουν σάρκα και οστά και συνδυάζοντας απλές ιδέες μεταξύ τους, θα οδηγηθείτε ταχύτερα στις σπουδαίες συλλήψεις που προάγουν την εξέλιξή σας. Πλέον θα θυμάστε όσα πρέπει να κάνετε και ο ασυνείδητος εαυτός θα κατέχει τα ηνία του προσωπικού σας θριάμβου. Στην ουσία, η καταγραφή των σκέψεων σας στο ημερολόγιο ισοδυναμεί με την παρθενική φορά που το όνειρο συναντά την πραγματικότητα.

Είστε λοιπόν έτοιμοι να δημιουργήσετε τη δική σας ιστορία, μια ιστορία πίστης στο απίθανο και υπέρβασης των γνωστών ορίων; Ξεκινάμε!

Advertisment

Καταγράψτε τους στόχους σας και γιορτάστε τις μικρές σας νίκες

Αρχικά αναρωτηθείτε ποιος είναι ο δικός σας σκοπός της ζωής, αφού το μεγάλο σας «γιατί» νοηματοδοτεί όλους τους υπόλοιπους στόχους σας, παρέχοντάς σας το ισχυρότερο κίνητρο για την επίτευξή τους. Τι σας κάνει να κοιμάστε χαμογελαστοί κάθε βράδυ και να αποχωρίζεστε το κρεβάτι σας με ένα σάλτο ενθουσιασμού τα πρωινά; Ίσως δυσκολεύεστε να απαντήσετε στο παραπάνω ερώτημα. Είναι εντάξει. Τι θα λέγατε όμως αν μέχρι να βρείτε τον μεγάλο σκοπό χαρείτε απλώς το επίγειο παιχνίδι, αφήνοντας τη ζωή να σας αποκαλύψει σταδιακά το σχέδιό της για εσάς;

Ασφαλώς στη διαδρομή σας μην ξεχνάτε να θέτετε στόχους, καθώς αυτοί θα σας βοηθήσουν να εκπληρώνετε συχνά τον σκοπό σας, κάνοντας πράξεις που σας φέρνουν ακόμη πιο κοντά στον προορισμό σας. Για να μην καταλήξουν σε ουτοπία, οι στόχοι σας χρειάζεται να είναι συγκεκριμένοι, ποσοτικά μετρήσιμοι και με ημερομηνία εκπλήρωσης.

Αποφύγετε να δηλώσετε: «Μια μέρα θα ταξιδέψω σε ολόκληρη την Ευρώπη» γιατί αυτή η μέρα ποτέ δεν θα έρθει αν εσείς δεν την προγραμματίσετε. Πείτε «μέχρι το τέλος της διετίας θα έχω ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη» και ύστερα αρχίστε να οργανώνεστε για την επίτευξη του ονείρου σας.  Βρίσκοντας το «τι» και το «γιατί» σας, θα ανακαλύψετε και τους τρόπους υλοποίησης τους. Επιλέξτε λοιπόν στόχους που εκφράζουν τον πυρήνα της ύπαρξής σας. Συλλογιστείτε: Τι δεν θα παρατούσατε, όσα εμπόδια και αν συναντούσατε στην πορεία;

Καταγράψτε τους έξι πιο σημαντικούς ετήσιους στόχους σας. Γιατί είναι τόσο σπουδαίοι για εσάς και πόσο θετικό αντίκτυπο αναμένετε πως θα έχουν στη ζωή σας; Δηλώστε, για παράδειγμα, «επιθυμώ να ολοκληρώσω ένα μυθιστόρημα, επειδή η δημιουργία προκαλεί ανάταση στην ψυχή μου». Ύστερα σπάστε τους ετήσιους στόχους σας σε μηνιαίους. Μην αμελείτε να καταστρώνετε το ημερήσιο πλάνο δράσης της ημέρας σας, αφού η ολοκλήρωσή του θα σας πλημμυρίζει με ευεξία και αυτοπεποίθηση, ισχυροποιώντας το κίνητρό σας για τη συνέχεια.

Στο τέλος κάθε εβδομάδας ή μήνα, καθιερώστε ένα τελετουργικό εορτασμού. Σκεφτείτε λοιπόν με ποιον και πού επιθυμείτε να γιορτάσετε τις μικρές σας κατακτήσεις και φουσκώστε από υπερηφάνεια για όσα έχετε μέχρι τώρα κατορθώσει. Όσο για τη λίστα εκπληρώσεων; Αντιστοιχεί σε όλα όσα αναβάλατε τον προηγούμενο μήνα. Καταγράψτε τα δίχως ενοχές και δεσμευτείτε να τα θέσετε σε εφαρμογή το προσεχές διάστημα.

Δημιουργήστε ένα περιβάλλον ευκαιριών και υπερβείτε τον φόβο

Θυμηθείτε πως η αλλαγή απαιτεί συστηματικότητα και επιμονή. Ένα βήμα τη φορά λοιπόν. Ξεκινήστε από τα απλά: Oργανώνοντας το γραφείο σας πιθανόν να ανακαλύψετε πως αποδίδετε ακόμη καλύτερα στην εργασία σας.

Σον δρόμο προς την επιτυχία, θα χρειαστείτε ένα περιβάλλον ευκαιριών. Επιλέξτε φίλους που φωτίζουν το μονοπάτι σας και μέντορες που σας εμπνέουν. Συλλογιστείτε με τι θα καταπιανόσασταν αν διαθέτατε άπειρο χρόνο και χρήμα. Τι κάνει την ψυχή σας να τραγουδάει; Ακολουθήστε μεθοδικά τους στόχους σας, αφήνοντας στην άκρη τις αναβολές και τα «αν» και παρατηρήστε πως κάθε επανάληψη σας ωθεί ακόμη περισσότερο στην πρόοδο.

Βρείτε χρόνο για τα όνειρά σας, αφού στη ζωή λαμβάνουμε αυτό που μέσα από τις πράξεις μας αποδεικνύουμε πως επιθυμούμε. Αξιοποιήστε το παρόν, συνειδητοποιώντας πως κάθε στιγμή ισοδυναμεί με μικρογραφία της ίδιας της ζωής σας. Νιώστε τον αέρα να δροσίζει το πρόσωπο σας, αισθανθείτε την μεστή γεύσή του φαγητού στον ουρανικό σας, αφήστε τη μουσική να πλημμυρίσει με ομορφιά την ψυχή σας και αγγίξτε τους αγαπημένους σας σαν να καταθέτετε σε αυτούς ένα κομμάτι της καρδιάς σας.

Μη φοβάστε τα μεγάλα όνειρα. Εξάλλου για να ξεπεράσει η φαντασία την πραγματικότητα, θα πρέπει πρώτα η πραγματικότητα να υπερβεί τη φαντασία. Οραματιστείτε τον εαυτό σας στο μέλλον, να έχει καταφέρει όσα μέχρι πρότινος έμοιαζαν άπιαστα. Και τώρα πράξτε ό,τι η μελλοντική εκδοχή σας ακολούθησε προκειμένου να βρεθεί στο ιδανικό σημείο.

Τι ακριβώς περιμένετε για να γίνετε ο σκηνοθέτης της ζωή σας;  Πρωτοπορήστε. Μη διστάζετε να ακολουθήσετε την δική σας τρέλα, αυτή τη σπίθα ενθουσιασμού και καινοτομίας που μετουσιώνει την ανθρωπότητα σε κάτι εκλεκτότερο.  Άλλωστε, κανείς λογικός δεν έκανε ποτέ θραύση. Και ο φόβος; Πάντα θα υπάρχει. Πάρτε τον αγκαλιά και μαζί του προχωρήστε. Για την ακρίβεια, πώς θα σας φαινόταν αν μια φορά την εβδομάδα δοκιμάζατε αυτό που τρέμετε; Και στο εξής όταν συναντάτε ένα εμπόδιο, αντί να οπισθοχωρείτε απλώς πατήστε πάνω του και ψηλώστε.

Απολαύστε το ταξίδι προς τον προορισμό

Ο Νικόλας Σμυρνάκης  δημιουργεί το εκπληκτικό Τετράδιο Ονείρων και πραγματοποιήσεων Γράψε τη δική σου ιστορία,  με υλικό τη χρυσόσκονη των ευχών σας. Και σας καλεί να απολαύσετε τη διαδρομή, να γιορτάσετε κάθε μικρή ή μεγάλη σας νίκη, βιώνοντας παράλληλα ένα βαθύ αίσθημα ευγνωμοσύνης για όσα σπουδαία σήμερα σας περιβάλλουν.

Ένα βιβλίο-ύμνος στη ζωή, μια συνειδητοποίηση πως η ύψιστη επιτυχία είναι η ευτυχία και η κορυφαία ευτυχία είναι η αγάπη.  Στα χέρια σας κρατάτε ένα ημερολόγιο θαυμάτων, και πια καλά το γνωρίζετε πως ο προορισμός δεν συνιστά τον αυτοσκοπό σας αλλά το κίνητρο για το εκπληκτικό ταξίδι που έχετε ήδη ξεκινήσει.

Γεννηθήκατε για να γράψετε ιστορία, για να υπερβείτε την ίδια σας τη φύση. Και όσο πιο πολλούς συμπεριλαμβάνει το όραμά μας, τόσο περισσότερους συμμάχους θα αποκτάτε στον δρόμο προς την υλοποίηση του, ώσπου κάποτε θα υπάρχετε για όσους γέννησαν μέσα σας το χρέος.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση