,

«The Mukaab» | Ο γιγάντιος ουρανοξύστης στη Σαουδική Αραβία που θα χωράει 20 φορές το Empire State Building!

Η νέα προτεινόμενη κατασκευή, η οποία μοιάζει με κοίλο κύβο, θα μπορεί να χωρέσει 20 φορές το Empire State Building.

«The Mukaab» | Ο γιγάντιος ουρανοξύστης στη Σαουδική Αραβία που θα χωράει 20 φορές το Empire State Building!

Στην Σαουδική Αραβία σχεδιάζεται να κατασκευαστεί ένα από τα πλέον επιβλητικά και εντυπωσιακά κτήρια στον κόσμο. Το νέο κτήριο θα είναι θηριώδες τόσο σε όγκο όσο και σε ύψος.

Το Mukaab θα περιλαμβάνει ένα μουσείο, ένα πανεπιστήμιο τεχνολογίας και ένα θέατρο πολλαπλών χρήσεων μεταξύ πολλών άλλων. Η ανέγερσή του θα γίνει στο κέντρο της Νέας Μουράμπα, της φουτουριστικής μητρόπολης στο Ριάντ.

Advertisment


Ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έδωσε στην δημοσιότητα τα σχέδια για μια τεράστια νέα προτεινόμενη δομή στην πρωτεύουσα της χώρας, Ριάντ, με την ονομασία New Murabba, σύμφωνα με την εφημερίδα Arab News.

Έργο «Immersive» Mukaab

Η νέα προτεινόμενη κατασκευή, η οποία μοιάζει με κοίλο κύβο, θα μπορεί να χωρέσει 20 φορές το Empire State Building της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, με τον σχεδιασμό του να είναι εμπνευσμένος από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική Najdi.

Το συγκρότημα των 19 τετραγωνικών χιλιομέτρων πρόκειται να ανεγερθεί στα βορειοδυτικά του κεντρικού Ριάντ και θα αποτελεί μια νέα περιοχή προέκταση του κέντρου της πόλης για την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.

Advertisment

Η νεα πόλη θα ανεγερθεί γύρω από το κτίριο Mukaab, το οποίο αναμένεται να είναι ένα από τα μεγαλύτερα κτίσματα στον κόσμο και αναφέρεται ως «το νέο πρόσωπο του Ριάντ».

«Ο πρώτος καθηλωτικός, βιωματικός προορισμός στον κόσμο. Εκεί όπου η φιλοξενία, το λιανικό εμπόριο και η αναψυχή αγγίζουν νέα επίπεδα, όλα σε ένα περιβάλλον που κόβει την ανάσα, διαρκώς μεταβαλλόμενα. Ως «μια πύλη σε έναν άλλο κόσμο», αναφέρει ο ιστότοπος New Murabba.
Το κτίριο θα έχει ύψος 400 μέτρα και μήκος 400 μέτρα σε κάθε πλευρά, καθιστώντας το έναν υπερουρανοξύστη.

Σχετικά με την ανοικοδόμηση

Τα πάντα, από τουριστικά αξιοθέατα και ξενοδοχεία μέχρι οικιστικές μονάδες και εμπορικούς χώρους θα συμπεριληφθούν στην νέα πόλη.

Το λεγόμενο «Mukaab» αναμένεται να προσθέσει 104.000 οικίσκους, 9.000 δωμάτια ξενοδοχείων, 980.000 τετραγωνικά μέτρα εμπορικού κέντρου, 1,4 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα χώρους γραφείων, ένα ψυχαγωγικό και πολιτιστικό πρόγραμμα 80 χώρων, άλλα 1,8 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα χώρων ψυχαγωγίας μαζί με ένα πανεπιστήμιο με επίκεντρο την τεχνολογία και το σχεδιασμό.


Όπως φαίνεται στο βίντεο, το έργο θα περιλαμβάνει επίσης ένα μουσείο, ένα θέατρο πολλαπλών χρήσεων και περισσότερους από 80 χώρους ψυχαγωγίας και πολιτισμού.

Το κτίριο θα έχει δικό του συγκοινωνιακό δίκτυο και απέχει 20 λεπτά από το αεροδρόμιο.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν έναν υποθαλάσσιο παράδεισο και το τελικό αποτέλεσμα θα μοιάζει με τα πλωτά βουνά Hallelujah από το “Avatar”. Με άλλα λόγια, φαίνεται ότι θέλουν να δημιουργήσουν ένα τεράστιο, σχεδόν εικονικό πλανητάριο.

Σύμφωνα με τα Arab News, το New Murabba υποτίθεται ότι θα κατασκευαστεί με γνώμονα τη «βιωσιμότητα», ωστόσο κανένα από τα παράλογα τεράστια σχέδια του έργου δεν αποπνέει πραγματικά φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Η κατασκευή βρίσκεται σε εξέλιξη

Σύμφωνα με το Futurism και την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2030, ενώ παράλληλα θα κατασκευάζονται πολλά άλλα παρόμοια έργα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργασίες για τον τεράστιο πύργο έχουν ήδη ξεκινήσει. Θα είναι περίπου το ένα τρίτο του μεγέθους του Μανχάταν, καλύπτοντας μια περιοχή σχεδόν επτά τετραγωνικών μιλίων, σύμφωνα με το Futurism.
Η τεράστια κατασκευή αναμένεται να μεταμορφώσει το κέντρο του Ριάντ λόγω των μοναδικών χαρακτηριστικών που θα έχει.

Το βασίλειο ξεκινά ένα ταξίδι για να διαφοροποιήσει την οικονομία του μακριά από το πετρέλαιο, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να βελτιώσει τη διεθνή του φήμη ως σημαντικό κέντρο για το εμπόριο και τον τουρισμό, με επενδύσεις που φτάνουν πολλά δισεκατομμύρια δολάρια και σύμφωνα με αναφορές, καθαρές πηγές ενέργειας και τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιούνται για την οικοδόμηση της φουτουριστικής πόλης.
Η Σαουδική Αραβία επενδύει αυτή τη περίοδο σε μια σειρά τεραστίων διαστάσεων υποδομές με ένα από αυτά να είναι η Trojena, ένα ορεινό θέρετρο στην έρημο που στοχεύει να φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ασιατικούς Αγώνες του 2029.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση