,

Το National Geographic προτείνει καταδύσεις στο μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης, την Αλόννησο!

Η Αλόννησος λειτουργεί ως αληθινή σειρήνα για τους αυτοδύτες.

Το National Geographic προτείνει καταδύσεις στο μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης, την Αλόννησο!

Όταν οι περισσότεροι επιλέγουν να βουτήξουν στη Μεσόγειο, το πρώτο πράγμα που συνήθως έρχεται στο μυαλό τους είναι τα φανταστικά ζεστά νερά, με υπέροχα ναυάγια και πολλά άλλα.

Τα τελευταία 10 χρόνια, η Ελλάδα μπήκε σταδιακά στο club των καταδύσεων.
Οι άνθρωποι της Αλόννησου εργάζονται σκληρά για να αλλάξει τις αντιλήψεις και να διαδώσει το πόσο σπουδαία μπορεί να είναι η κατάδυση στο μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης.

Advertisment

Οι κόποι τους φαίνεται να δικαιώνονται αφού η Αλόννησος κατέλαβε την κορυφαία θέση στον κατάλογο του National Geographic, ως ένα από τα πιο σημαντικά σημεία για κατάδυση στον κόσμο και η μοναδική Ελληνική περιοχή για το ξεχωριστό αυτό σπορ.

Η λίστα του οδηγού με τίτλο «Α Diver’s Guide To The World» συμπεριλαμβάνει μια σειρά καταδυτικών προορισμών από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Μοζαμβίκη, τις Φιλιππίνες, τη Μάλτα, τη Γαλλία, τις Σεϋχέλλες, τον Ισημερινό, το Μπελίζ, την Ινδονησία, την Τανζανία, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλική Πολυνησία τη Μαδαγασκάρη, την Ταϋλάνδη, το Μεξικό, τη Νότια Αφρική, τη Χιλή, το Κουρακάο και πολλά εξωτικά νησιά.

Advertisment

Σύμφωνα με το National Geographic: «Η Αλόννησος λειτουργεί ως αληθινή σειρήνα για τους αυτοδύτες. Εδώ κάθε βουτιά έχει την αυθεντική αίσθηση της εξερεύνησης, της περιπέτειας και της αναζωογόνησης».

Σε μια πρόσφατη επίσκεψη που διοργάνωσε ο αντίστοιχος οργανισμός με τον ΕΟΤ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, συνεπικουρούμενοι από τον Δήμο της Αλόννησου. Ομάδα δημοσιογράφων κάνει εκτενή αναφορά στο φυσικό αυτό θαλάσσιο πάρκο, τις περιπατητικές διαδρομές, την τοπική γαστρονομία, αναφερόμενοι και στο γεγονός του σχεδιασμού δημιουργίας μιας σειράς υποβρύχιων μουσείων στην Αλόννησο. Ο Δήμαρχος Αλόννησου, Πέτρος Βαφίνης, αναφερόμενος στην όλη προσπάθεια αναφέρει: «Χτίζουμε μέρα με τη μέρα τη νέα ταυτότητα του νησιού ως προορισμού καταδύσεων και ειδικών μορφών τουρισμού. Είναι δικαίωση πως κάθε χρόνο κερδίζουμε τις εντυπώσεις διεθνώς και αποσπούμε μεγαλύτερα μερίδια από τις αγορές του εξωτερικού. Δεν είναι σύμπτωση πως μέχρι και τα τέλη του Αυγούστου της περασμένης σεζόν, η Αλόννησος σημείωσε αύξηση περίπου 9% σε σύγκριση με το 2019 και 30% σε σχέση με το 2021 ενώ η επισκεψιμότητα συντηρήθηκε μέχρι τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου»

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αρχαιολόγοι μπορεί να έλυσαν το μυστήριο με τις πυραμίδες: Πώς κατάφεραν να χτίσουν ένα από τα θαύματα της αρχαιότητας
Coolcationing: Η νέα τάση στις καλοκαιρινές διακοπές που γίνεται ολοένα πιο δημοφιλής
Zευγάρι κύκνων που ζει εδώ και 10 χρόνια στον Αχελώο γέννησε 7 υπέροχα κυκνάκια!
Tiktoker έσωσε σκύλο που τον βρήκε στη θάλασσα στα ανοιχτά της Πάρου!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση