Βάρβαρη πράξη: Χάραξαν πάνω σε δελφίνια ομοφοβικά μηνύματα (Σκληρές εικόνες)

Ακτιβιστές κατηγορούν Γάλλους ψαράδες ότι προέβησαν στην αποτρόπαια πράξη.

Βάρβαρη πράξη: Χάραξαν πάνω σε δελφίνια ομοφοβικά μηνύματα (Σκληρές εικόνες)

Ανατριχιαστικές εικόνες και βίντεο κάνουν το γύρο του διαδικτύου από το παράρτημα ακτιβιστών Sea Shepherd France, δείχνοντας την απανθρωπιά Γάλλων ψαράδων, οι οποίοι χάραξαν ομοφοβικά μηνύματα σε δελφίνια με αποδέκτη την ομάδα ακτιβιστών, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν.

Στις αναρτήσεις τους στο Twitter οι ακτιβιστές αναφέρουν ότι οι ψαράδες χάραξαν τα γράμματα «PD» σε νεκρά δελφίνια, τη συντομογραφία, δηλαδή, της λέξης pédé που σημαίνει ομοφυλόφιλος στα γαλλικά.

Advertisment

«Οι ψαράδες μάς στέλνουν ένα μήνυμα ακρωτηριάζοντας φρικτά ένα δελφίνι και χαράζοντας τη σάρκα του «Sea Shepherd PD»», είπε η Sea Shepherd France. «Τι κρίμα για όλο το επάγγελμα για το οποίο δυσφημούν».

«Είναι μακελειό»

Ένα σύντομο βίντεο αποκαλύπτει το ακρωτηριασμένο σώμα του δελφινιού στο σκάφος της ομάδας, με έναν ακτιβιστή να λέει: «Δεν έχω λόγια».

Προσθέτουν: «Είναι μια σφαγή… δεν θα τα παρατήσουμε μέχρι να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα για να σωθούν αυτά τα δελφίνια».

Για έκτο συνεχόμενο χειμώνα, η ομάδα περιπολεί στα γαλλικά ύδατα για να τεκμηριώσει τους θανάτους δελφινιών ως μέρος μιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης του κοινού που καταγγέλλει ακούσια «παρεμπίπτοντα αλιεύματα» και μη βιώσιμες πρακτικές.

Η ανακάλυψη του Σαββάτου δεν είναι η πρώτη φορά που στάλθηκε στην ομάδα ένα μήνυμα μίσους μέσω μιας απεχθούς πράξης: το 2020, η ομάδα βρήκε ένα δελφίνι χαραγμένο με το μήνυμα «Sea Shepherd F–k» επίσης στην περιοχή της Vendée.

Η Sea Shepherd France υπολογίζει ότι 10.000 δελφίνια πιάνονται και σκοτώνονται σε μηχανότρατες και δίχτυα αλιείας κάθε χρόνο στη Γαλλία και κάλεσε την κυβέρνηση να κλείσει τις επικίνδυνες ζώνες για τέσσερις μήνες σε μη επιλεκτικά αλιευτικά εργαλεία και να εγκαταστήσει κάμερες σε αλιευτικά σκάφη για να προσδιορίστε τον αριθμό των παρεμπιπτόντων αλιευμάτων δελφινιών.

Αν και οι Γάλλοι ψαράδες υποχρεούνται από το νόμο να αναφέρουν τον αριθμό των «τυχαίων» αλιευμάτων δελφινιών, μόνο το 1,5 τοις εκατό των αλιευμάτων δηλώνεται, δήλωσε ο δικηγόρος του Sea Shepherd, Jean Tamalet, στο France Info.

Οι ακτιβιστές έδειξαν, τα νεκρά δελφίνια για κάποιες ώρες στο παλιό λιμάνι της πόλης Λα Ροσέλ. «Σταματήστε την υπεραλίευση. Τρώτε λιγότερα ψάρια. Σώστε τους ωκεανούς. Και τις μελλοντικές γενιές» αναφέρεται στη λεζάντα της σχετικής ανάρτησης στο Twitter.

Εκατοντάδες νεκρά δελφίνια ξεβράστηκαν στην ακτή

Μόνο τον Ιανουάριο, έξι ακρωτηριασμένα δελφίνια βρέθηκαν σε γαλλικές παραλίες. Από τον Δεκέμβριο, τα πτώματα 370 νεκρών δελφινιών έχουν ξεβραστεί στην ακτή, ενώ μόνο 30 δελφίνια αναφέρθηκαν ως παρεμπίπτοντα αλιεύματα, λέει η ομάδα.

Η Amy Walker και η Carrie Warrior πέρασαν 20 λεπτά προσπαθώντας να απελευθερώσουν το ταλαιπωρημένο δελφίνι που είχε παγιδευτεί

«Η θάλασσα δεν σταματά ποτέ να απορρίπτει τα πτώματα των δελφινιών, που αιχμαλωτίζονται από αλιευτικά εργαλεία. Όταν οι τελευταίοι ακρωτηριάζονται, είναι επειδή είτε έχουν καταναλωθεί είτε έχουν πέσει θύματα μιας προσπάθειας βύθισής τους για να κρύψουν τα στοιχεία της σύλληψης», δήλωσε ο πρόεδρος Lamya Essemlali.

Η ομάδα έχει επίσης επικρίνει την κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι δεν προστατεύει τα δελφίνια .

Το κράτος έχει ήδη καταδικαστεί από το διοικητικό δικαστήριο του Παρισιού για τις καθυστερήσεις του στην εφαρμογή συγκεκριμένων ενεργειών για τη διάσωση των δελφινιών από την υπερβολική θνησιμότητα στον Βισκαϊκό Κόλπο, μετά από προηγούμενη καταγγελία της ΜΚΟ.

Η Sea Shepherd France υπέβαλε νέα καταγγελία και ζήτησε έρευνα για τον εντοπισμό των ψαράδων που διέπραξαν τη «βάρβαρη πράξη» κατά ενός προστατευόμενου είδους.

«Θα μπορέσουμε να σώσουμε τα δελφίνια μόνο εάν η κοινή γνώμη ασχοληθεί μαζικά με αυτό το θέμα», είπε η κ. Essemlali σε δελτίο τύπου. «Δεν θα φτάσουμε εκεί με άλλο τρόπο».\

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Feng Shui: Τα φυτά που φέρνουν καλοτυχία και πρόοδο ενώ προστατεύουν από την αρνητική ενέργεια και την τοξικότητα
Το θαλασσινό νερό «κατατρώει» τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» | Οι φόβοι των επιστημόνων
Τρισεκατομμύρια τζιτζίκια θα κατακλύσουν τις ΗΠΑ | Η μεγαλύτερη εισβολή από το 1803
Απειλείται με εξαφάνιση το 21,5% των ζώων, φυτών και μυκήτων της Ελλάδας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση