, ,

6 αρωματικά φυτά και βότανα που απωθούν τις μύγες

Οι μύγες είναι αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιριού μας, είτε το θέλουμε είτε όχι, περίπου με τον ίδιο τρόπο που είναι και τα κουνούπια. Είναι

6 αρωματικά φυτά και βότανα που απωθούν τις μύγες

Οι μύγες είναι αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιριού μας, είτε το θέλουμε είτε όχι, περίπου με τον ίδιο τρόπο που είναι και τα κουνούπια. Είναι εξαιρετικά ενοχλητικές και τους προσελκύουν οι εξωτερικές μας δραστηριότητες, όπως το πικνίκ και το ψήσιμο με τους φίλους.

Αν και υπάρχουν πολλά διαθέσιμα σπρέι για τα ρούχα, την επιδερμίδα, ακόμα και το περιβάλλον μας, η ιδέα της χρήσης τους είναι απωθητική για τους περισσότερους ανθρώπους. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά βότανα και φυτά που όχι μόνο απωθούν τις μύγες, αλλά έχουν επίσης ευχάριστο άρωμα.

Advertisment

6 αρωματικά φυτά και βότανα που απωθούν τις μύγες

1. Γλυκός βασιλικός

Το επιστημονικό του όνομα είναι Ocimum basilicum και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα σε κήπους και σε κουζίνες σε όλο τον κόσμο. Γνωστός για το γεμάτο του άρωμα, έχει ακόμα μια χρήσιμη ιδιότητα· απωθεί φυσικά τις μύγες και τα κουνούπια.

2. Δάφνη

Δεν απωθεί μόνο τις μύγες, αλλά επίσης κρατά μακριά από τις ντουλάπες τους σκόρους, απωθεί τα ποντίκια και τις κατσαρίδες, ακόμα και τα ζουζούνια από τα δημητριακά. Το επιστημονικό του όνομα είναι L. Nobilis και αναπτύσσεται σε γλάστρες και στη φύση τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα φύλλα της μπορούν να αποξηραθούν.

3. Λεβάντα

Η λεβάντα χρησιμοποιείται και σε αποξηραμένη μορφή για να προσθέσει ευχάριστο άρωμα σε σχεδόν τα πάντα, αλλά σίγουρα στην ντουλάπα μας. Είναι η κατάλληλη για διακόσμηση στον κήπο και στο μπαλκόνι μας και έχει απωθητικές ιδιότητες για τα έντομα. Απωθεί τις μύγες, τους σκόρους και τα κουνούπια.

Advertisment

4. Τανατσέτο

Ονομάζεται επίσης παρθενούλι ή βασκαντήρα και χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα ακόμα για να αντιμετωπίσει τις πεπτικές διαταραχές και τα εντερικά παράσιτα, αλλά επίσης τον πόνο στις αρθρώσεις και τις μελανιές. Αν και ακόμα πολλές από αυτές τις χρήσεις δεν έχουν αποδειχθεί επιστημονικά, το βέβαιο είναι πως είναι αποτελεσματικό στην απώθηση εντόμων και των προνυμφών. Χρειάζεται όμως να γνωρίζετε καλά πού και πώς θα το φυτέψετε, οπότε πριν ενημερωθείτε.

5. Αγριαψιθιά

Η Artemisia absinthium έχει ένα έντονο ασημο – πράσινο χρώμα και εμφανίζεται σε διάφορες παραλλαγές. Είναι εύκολο στην καλλιέργεια και ανάπτυξή του και τα έλαια που εκκρίνονται από αυτό χρησιμοποιούνται απωθητικά για πολλά έντομα όπως για μύγες, κουνούπια, μυρμήγκια και σκόρους.

6. Σιτρονέλα

Το Lemongrass, C. Nardus προτιμά το ελεγχόμενο περιβάλλον. Καθώς είναι αρκετά ισχυρό φυτό, δεν τρώγεται και έτσι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στη μαγειρική. Όμως λόγω αυτής του της έντασης προστατεύει το χώρο από κουνούπια και από μύγες.

Πηγή:

www.naturallivingideas.com/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Έρευνα Πανεπιστημίου Θράκης: Τούβλο μεταμορφώνεται σε οικοδομικό βιότοπο για μέλισσες!
Οι πιο μολυσμένες χώρες το 2023 | Οι περιοχές της Ελλάδας με την χειρότερη ποιότητα αέρα
Ελαφοκομείο Ρόδου: Βρέθηκαν δεκάδες νεκρά και παρατημένα ελάφια | Σκληρές εικόνες
Greenwashing | «Πράσινο ξέπλυμα» σε πολλές… αποχρώσεις

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση