,

Ελαιόλαδο των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου σε προκαταρτικό έργο της σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Yale της Αμερικής

Το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά είναι το «Plus Health Green Evoo» των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου.

Ελαιόλαδο των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου σε προκαταρτικό έργο της σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Yale της Αμερικής

Νέο προκαταρτικό έργο με τίτλο “Oleocanthal Plus” Cardio σε ασθενείς του Artemis Wellness Naturopathic Practice, στην πόλη Μίλφορντ της πολιτείας Κοννέκτικατ των Η.Π.Α., τα αποτελέσματα του οποίου θα αναλυθούν από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Γέιλ της Αμερικής

Το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά είναι το «Plus Health Green Evoo» των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, λόγω της πολύ υψηλής περιεκτικότητας του σε ελαιοκανθάλη
Οι ερευνητές θα παρακολουθήσουν τις αλλαγές στις συλλεγμένες καρδιαγγειακές παραμέτρους των ασθενών, μέσω του τεστ Cardiac IQ.

Advertisment

Θα διαρκέσει 12 εβδομάδες και τα αποτελέσματα του θα χρησιμοποιηθούν για το σχεδιασμό μιας επακόλουθης κλινικής μελέτης για την αξιολόγηση της επίδρασης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου με υψηλή περιεκτικότητα ελαιοκανθάλης, στους δείκτες της καρδιαγγειακής νόσου.

Ελαιόλαδο των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου σε προκαταρτικό έργο της σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Yale της Αμερικής

Ερευνητές στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Yale σε συνεργασία με τη Δρ. Artemis Morris, του Artemis Wellness Naturopathic Practice στην πόλη Μίλφορντ της πολιτείας Κοννέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοινώνουν την έναρξη ενός νέου προκαταρτικού έργου με τίτλο “Oleocanthal Plus” Cardio.

Advertisment

Από τον Μάρτιο του 2023, η Δρ. Morris, θα προσθέτει 30 ml/ημέρα εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου με υψηλή περιεκτικότητα ελαιοκανθάλης και συγκεκριμένα του «Plus Health Green EVOO» των Βιολογικών Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, στην καθημερινή διατροφή έως 25 – 50 ασθενών της, για 12 εβδομάδες.

Τα συγκεντρωτικά δεδομένα θα συλλεχθούν από την Δρ. Artemis Morris και θα αναλυθούν από τον Δρ. Τάσσο Κ. Κυριακίδη, Επίκουρο Καθηγητή στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Γέιλ της Αμερικής.

Η ενσωμάτωση του ελαιοκανθαλικού ελαιολάδου «Plus Health Green EVOO» στο πρότυπο ιατρικής περίθαλψης των ασθενών της Δρ. Artemis Morris, θα παρακολουθήσει τις αλλαγές στις συλλεγμένες καρδιαγγειακές παραμέτρους, μέσω του τεστ Cardiac IQ.

Η συμμετοχή του ελαιοκανθαλικού ελαιολάδου «Plus Health Green EVOO» των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στο προκαταρτικό έργο “Oleocanthal Plus” Cardio οφείλεται στην πολύ υψηλή περιεκτικότητα του σε ελαιοκανθάλη, μια κυρίαρχη φαινόλη που διαθέτει σημαντική βιολογική δράση και της έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.

Να σημειωθεί ότι το ελαιόλαδο «Plus Health Green EVOO» είναι ένα πολυποικιλιακό ελαιόλαδο από πέντε ποικιλίες ελιάς, με περιεκτικότητα 977 mg / Kg ελαιοκανθάλης, ποσοστό που υπερβαίνει κατά 720 %, το μέσο όρο δειγμάτων διεθνούς δειγματοληψίας ελαιολάδων (135 mg / Kg) που συμπεριελήφθησαν σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο UC Davis, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

To τεστ Cardiac IQ παρέχει μια εις βάθος αξιολόγηση των καρδιαγγειακών κινδύνων για να βοηθήσει τους γιατρούς και τους ειδικούς να προτείνουν την ιδανική εξατομικευμένη θεραπευτική επιλογή για τον ασθενή για την ελαχιστοποίηση των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Το Cardiac IQ περιλαμβάνει μετρήσεις βιοδεικτών όπως: ολική χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, HDL, LDL και αναλογία χοληστερόλης/HDL, αριθμό σωματιδίων LDL, μέγεθος κορυφής LDL, μοτίβο LDL, HDL large, LDL small, μέσο LDL, απολιποπρωτεΐνη Β, λιποπρωτεΐνη – α, προσδιορισμό υψηλής ευαισθησίας της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης (hsCRP) καθώς και του δείκτη LP – PLA2.
Ανάλογα με τις αλλαγές και τα μεγέθη των αλλαγών στους δείκτες καρδιαγγειακής νόσου που θα προκύψουν, θα χρησιμοποιηθούν για το σχεδιασμό μιας επακόλουθης κλινικής μελέτης για την αξιολόγηση της επίδρασης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου με υψηλή περιεκτικότητα ελαιοκανθάλης στους δείκτες καρδιαγγειακής νόσου (CVD).

Το έργο “Oleocanthal Plus” Cardio διενεργείται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το υπό ίδρυση Ινστιτούτο Επιστημών Ελιάς και Υγείας του Yale (Yale Olive Sciences and Health Institute – YOSHI).

Ελαιόλαδο των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου σε προκαταρτικό έργο της σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Yale της Αμερικής

Η αποστολή του Ινστιτούτου Επιστημών Ελιάς και Υγείας του Yale θα είναι να διευκολύνει και να συντονίζει την αυστηρή και σωστή μελέτη, την έρευνα και τη δημιουργική διεπιστημονική εκπαίδευση και τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την ελιά και τα προϊόντα της. Η ιδέα και η αποστολή του Ινστιτούτου έχει υποστηριχθεί ευρέως από πάνω από 70 διεθνείς και εθνικούς ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς και ιδιωτικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.

Το ερευνητικό έργο του YOSHI καθοδηγείται από δύο ιδιαίτερα αξιόλογους Έλληνες καθηγητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Yale, τον Δρ. Βασίλη Βασιλείου, Διευθυντή του Τμήματος Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας και τον Δρ. Τάσσο Κ. Κυριακίδη, Επίκουρο Καθηγητή.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, από την Ελλάδα και τη Σπάρτη, να χρησιμοποιηθεί στο συγκεκριμένο έργο το πολυποικιλιακό ελαιοκανθαλικό ελαιόλαδο τους «Plus Health Green EVOO», ώστε να αποτελέσει πρόκριμα μιας ευρύτερης κλινικής μελέτης που θα αξιολογήσει επιστημονικά τη θετική επίδραση της ελαιοκανθάλης στη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας, και ειδικά στα καρδιοαγγειακά νοσήματα.

Είναι γνωστό δε, πως οι επιστημονικές έρευνες και συνέργειες εντοπίζονται στον πυρήνα των βιολογικών Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από το ξεκίνημα τους. Διενεργούνται ήδη στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με τίτλο “Feeding America’s Bravest” όπου συμμετέχουν τα βιολογικά ελαιόλαδα μας και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Γέιλ, με τίτλο “Olives for Health”, όπου συμμετέχουν αποκλειστικά οι επιτραπέζιες ελιές μας.

Ταυτόχρονα, στη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ έχουν ολοκληρωθεί δυο πολυετείς κλινικές μελέτες (2014 έως 2016 και 2017 έως 2022) για την επίδραση της καθημερινής κατανάλωσης υψηλά φαινολικών ελιών μας, σε υγιείς και ασθενείς εθελοντές αντίστοιχα, που έδειξαν βελτίωση των δεικτών του αίματος (χοληστερόλη κλπ), ενώ έδωσαν τη δυνατότητα στους επιστήμονες να μετατρέψουν τις επιτραπέζιες ελιές σε σκόνη για τη δημιουργία κάψουλας, με διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το αντιφλεγμονώδες ελληνικό βότανο που καταπολεμά διαβήτη και κατάθλιψη
Στη λίστα με τα 10 καλύτερα τυριά του κόσμου ένα ελληνικό | Ποιο βρέθηκε στην κορυφή
Τροφική δηλητηρίαση: Μικροβιολόγος εξηγεί τι πρέπει να προσέχουμε
Λυκοπένιο: Ποια είναι τα οφέλη που λαμβάνουμε από την κατανάλωσή του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση