Παγκόσμια Ημέρα βιβλίου | Το Σάββατο 22 Απριλίου οι εκδηλώσεις για το φετινό “Περίπατο Βιβλίου” σε όλη τη χώρα

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου διοργανώνει στο πλαίσιο της Ημέρας Βιβλίου τον καθιερωμένο Περίπατο Βιβλίου το Σάββατο 22 Απριλίου.

Παγκόσμια Ημέρα βιβλίου | Το Σάββατο 22 Απριλίου οι εκδηλώσεις για το φετινό "Περίπατο Βιβλίου" σε όλη τη χώρα

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου διοργανώνει στο πλαίσιο της Ημέρας Βιβλίου τον καθιερωμένο Περίπατο Βιβλίου το Σάββατο 22 Απριλίου, στον οποίο συμμετέχουν 63 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία και εκδοτικοί οίκοι.

Ο Περίπατος Βιβλίου, με ιστορία ήδη οκτώ ετών, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού ως η βιβλιοφιλική βόλτα που δίνει την ευκαιρία στους φίλους του βιβλίου να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, να γνωρίσουν αγαπημένους συγγραφείς, να συμμετάσχουν σε δρώμενα, να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία από την επαφή τους με το βιβλίο και κυρίως να βρεθούν μεταξύ τους.

Advertisment

Ο αθηναϊκός Περίπατος περνά μέσα από βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους και βιβλιοθήκες, με τις εκδηλώσεις να καλύπτουν όλο το φάσμα της ημέρας έως τις βραδινές ώρες.

Στη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, τον Βόλο, το Γαλαξίδι, την Ελευσίνα, τη Ζάκυνθο, την Κοζάνη, την Κομοτηνή, τη Λάρισα, τη Λευκάδα, τα Μέγαρα, το Μεσολόγγι, τα Μουδανιά, την Ορεστιάδα, τον Πύργο, τη Σύρο και τα Χανιά διοργανώνονται επίσης εκδηλώσεις βιβλίου με γνωστούς και αγαπημένους πεζογράφους, ποιητές και μεταφραστές, οι οποίοι θα υποδέχονται το κοινό.

Το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων θα φωταγωγηθεί με το λογότυπο της δράσης κατά την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου, δίνοντας το μήνυμα ότι το βιβλίο και η ανάγνωση αποτελούν τη βάση της παιδείας και της δημοκρατίας.

Advertisment

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής ανοίγει τις πόρτες της και υποδέχεται το κοινό σε χώρους εργασίας και φύλαξης των πολύτιμων και σπάνιων θησαυρών της, ενώ παράλληλα η Βιβλιοθήκη της Βουλής, με τα τμήματά της που στεγάζονται στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο συμμετέχει στη διοργάνωση, με ξεναγήσεις στον χώρο, τις συλλογές και τις υπηρεσίες της.

Οι εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα στην ιστοσελίδα www.greekbookday.gr

Με πληροφορίες από www.huffingtonpost.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Λατρεύω το σκοτάδι γιατί δημιουργεί θαύματα, αλλά δημιουργεί τέρατα όταν δεν το διασχίζεις με λαμπερά μάτια..
Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα με υψηλές επιδόσεις ξανά για την Ελλάδα | Έξι μετάλλια κατέκτησαν Έλληνες μαθητές
Επιστήμονες δεν αποκλείουν να έχει ζωή ο πλανήτης Αφροδίτη | Πού στηρίζουν τη θεωρία τους
Κένζα Λαϊλί: Η εικονική influencer που κέρδισε τα καλλιστεία Τεχνητής Νοημοσύνης!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση