9 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τον Χίτλερ

Υπάρχουν μερικά πράγματα για την ζωή και το έργο του Γερμανού δικτάτορα Αδόλφου Χίτλερ που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά στο ευρύ κοινό. 1. Ο

Υπάρχουν μερικά πράγματα για την ζωή και το έργο του Γερμανού δικτάτορα Αδόλφου Χίτλερ που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά στο ευρύ κοινό.

1. Ο Γερμανός είχε προταθεί από Σουηδό αντιφασίστα βουλευτή για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1939. Ο βουλευτής υποστήριξε ότι το έκανε για… πλάκα.

Advertisment

2. Ο Χίτλερ ήταν αυτός που λάνσαρε τις φουσκωτές πλαστικές κούκλες σεξ, με τις οποίες προμήθευε τα στρατεύματά του για να μην κολλάνε οι στρατιώτες του σύφιλη, από την σεξουαλική πράξη με Γαλλίδες ιερόδουλες.

3. Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι πως ο πρώτος έρωτα του Χίτλερ, στα 16 του, ήταν Εβραία. Μάλιστα ήταν τόσο ερωτευμένος μαζί της που έγραφε ποιήματα γι αυτήν και απειλούσε να αυκτονήσει για να γλιτώσει από τον πόνο που του προκαλούσε ο έρωτάς του για αυτή. Λέγεται πως δεν της μίλησε ποτέ.

4. Ο Χίτλερ ήταν αυτός που ηγήθηκε της πρώτης αντικαπνιστικής καμπάνιας στον σύγχρονο κόσμο. Ο αντικαπνιστικός νόμος των Ναζί, απαγόρευε το κάπνισμα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ αύξησε και τους φόρους στον καπνό. Επίσης έβαλε στα σχολεία μαθήματα για τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Advertisment

5. Ο ηγέτης των Ναζί ήταν χορτοφάγος, ενώ θέσπισε νόμους κατά του βασανισμού των ζώων. Απαγόρευσε το κυνήγι ενώ περιόρισε τα τεστ σε ζώα.

6. Άλλο ένα άγνωστο περιστατικό από την ζωή του Χίτλερ, είναι ότι σώθηκε από βέβαιο πνιγμό στην ηλικία των τεσσάρων ετών, από έναν ιερέα. Ο ιερέας έπεσε στο νερό να σώσει τον μικρό Χίτλερ, όταν έσπασε ο πάγος κάτω από τα πόδια του και βρέθηκε στο παγωμένο νερό.

7. Στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ένας Βρετανός στρατιώτης έσωσε την ζωή ενός τραυματισμένου Γερμανού στρατιώτη, ο οποίος ήταν ο Χίτλερ. Τον αναγνώρισε σε φωτογραφία που είδε αργότερα όταν ο Γερμανός έγινε ηγέτης των Ναζί.

8. O Xίτλερ ήθελε να φτιάξει ένα μουσείο για τους Εβραίους μετά την εξαφάνισή τους, μάλιστα είχε συλλέξει και χιλιάδες αντικείμενά τους τα οποία είχε φωτογραφίσει και αρχειοθετήσει. Ο ίδιος ποτέ δεν είχε επισκεφτεί ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης. Μάλιστα δεν βρέθηκε ούτε ένα κείμενό του με αναφορά στους σκοτωμούς στα στρατόπεδα του θανάτου.

9. Ο Γερμανός είχε έναν όρχι, μετά τον τραυματισμό του στο μέτωπο των Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό ισχυρίζονταν στρατιωτικός ιατρός, ο οποίος όμως ποτέ δεν έφερε κάποιο στοιχείο επί τούτου στο φως.

www.newmoney.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Να μην είσαι ούτε ο βασιλιάς, ούτε ο στρατιώτης. Να είσαι ο σκακιστής (Σουν Τζου - Η Τέχνη του Πολέμου)
Βίνσεντ Βαν Γκογκ: Το Φως στο Σκοτάδι της Ψυχής
Ιπποκράτης: Ο πρώτος ολιστικός ιατρός και επίτιμος πατέρας της ιατρικής
Παράκελσος: Ο ασυμβίβαστος αλχημιστής επιστήμων που μεταμόρφωσε την ιατρική

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση