Ρόδος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του δικτύου ΑμεΑ στην Μεσαιωνική πόλη

Διαδρομές προσβάσιμες και φιλικές για ΑμεΑ κατασκευάστηκαν στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.

Ρόδος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του δικτύου ΑμεΑ στην Μεσαιωνική πόλη

Ολοκληρώθηκε στη Ρόδο το πρώτο τμήμα του έργου με τίτλο: «Δημιουργία δικτύου ΑμΕΑ στη Μεσαιωνική πόλη Ρόδου» που αφορούσε στην οδό Ιπποδάμου.

Το έργο που ξεκίνησε τον Νοέμβριο έτους 2022, ολοκληρώθηκε εγκαίρως και πριν την έναρξη της θερινής περιόδου στις αρχές Μαρτίου έτους 2023.

Advertisment

Τη σύμβαση του έργου με τίτλο: «Δημιουργία δικτύου ΑμΕΑ στη Μεσαιωνική πόλη Ρόδου», είχε υπογράψει ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης.

Η εκτέλεσή του, περιλάμβανε τη δημιουργία διαδρόμου πλακών τύπου Λάρδου στο μέσο της οδού, διατήρηση πλευρικά αυτής του παραδοσιακού χαλικόστρωτου και κατασκευή τριών (3) φρεατίων (διπλών) μαρμάρινων στα πρότυπα αυτών της ιστορικής Ιπποτών. Με την ολοκλήρωση της οδού, εξυπηρετούνται άτομα ΑμΕΑ, καροτσάκια με μωρά, ποδηλάτες, ταξιδιώτες με αποσκευές κτλ.

Ρόδος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του δικτύου ΑμεΑ στην Μεσαιωνική πόλη
Photo | Δήμος Ρόδου

Το έργο, που θα συνεχιστεί τον Νοέμβριο έτους 2023, αφορά – σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων – στη δημιουργία και αποκατάσταση δικτύου κίνησης ΑμεΑ με ήπιες σημειακές παρεμβάσεις διαμόρφωσης στις πύλες εισόδου της Μεσαιωνικής πόλης, σε πλατείες όπως η Σύμης, Αργυροκάστρου, Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μουσείου, καθώς και σε οδούς όπως η Λάχητος, Απολλωνίων, Πυθαγόρα κ.α.

Advertisment

Το έργο περιλαμβάνει αποξήλωση των υφιστάμενων επιστρώσεων με διαλογή, αποθήκευση και μερική επανάχρηση βοτσάλων, εκσκαφές με μηχανικά μέσα ή με τα χέρια στα σημεία όπου υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης φθορών για τη διαμόρφωση/διευθέτηση των κλίσεων σε σχέση με τις υφισταμένες επιστρώσεις, κατασκευή νέων υποστρωμάτων για τις επιστρώσεις μαρμάρου, πλακών και βοτσάλων, επανατοποθέτηση των όμορων στη νέα επίστρωση από μαρμάρινες πλάκες κ.α.

Το έργο αρχικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού εξακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (650.000€), χρηματοδοτείται από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Νότιο Αιγαίο 2017-2020 (Εθνικοί Πόροι ΠΔΕ).

Η συμβασιοποίησή του πραγματοποιήθηκε με μέση έκπτωση 44,71% και προϋπολογισμό τριακόσιες πενήντα εννέα χιλιάδες τριακόσια πενήντα εννέα ευρώ και πενήντα εννέα λεπτά (359.359,59€).

Με πληροφορίες από www.in.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Νέα Πέραμος Καβάλας: Νεαρό δελφίνι κάνει βόλτες στα ρηχά! (βίντεο)
Το μυστήριο της Κρήτης: Αστρονομικό όργανο ή λατρευτικός χώρος 4.000 χρόνων;
Εσείς «κρατάτε σκορ»; Η καθημερινή συμπεριφορά που υπονομεύει τις σχέσεις μας
Κινηματογράφος: Άνοιξε ξανά τις πόρτες του το ιστορικό σινεμά «Αίγλη» στο Ζάππειο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση