Γιορτή της Μητέρας | Οι εκδηλώσεις των δήμων της Αττικής που τιμούν την μητρότητα!

Πολλοί δήμοι της Αττικής θέλησαν να τιμήσουν τη Γιορτή της Μητέρας.

Γιορτή της Μητέρας | Οι εκδηλώσεις των δήμων της Αττικής που τιμούν την μητρότητα!

Αν υπάρχει μια ημέρα, που οι οικογένειες στη χώρα μας τιμούν εδώ και δεκαετίες, πριν ακόμη κυριαρχήσουν διεθνώς οι «παγκόσμιες ημέρες», είναι αυτή της Γιορτής της Μητέρας.

Ένα λουλούδι, μια κάρτα, μια αγκαλιά, περίμεναν πάντα τις μανάδες του τόπου μας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στην ανεκτίμητη προσφορά της μητρότητας.

Advertisment

Μέσα σε αυτό το πνεύμα, πολλοί δήμοι της Αττικής θέλησαν να τιμήσουν τη Γιορτή της Μητέρας και οργάνωσαν για σήμερα Κυριακή εκδηλώσεις, μπαζάρ, ημερίδες και ομιλίες, με μουσικές και τραγούδια, αλλά και με παιχνίδια για τα παιδιά των μαμάδων.

Ο δήμος Νέας Ιωνίας με τον τίτλο «Μητέρα μου… Εσύ», τιμά τις μανάδες απόψε στο Συνεδριακό Κέντρο (19:00). Στην εκδήλωση θα τιμηθούν γυναίκες της πόλης ως σύμβολα αξιοπρέπειας, αντοχής, υπομονής και επιμονής, καθώς και με σημαντική προσφορά στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Νέας Ιωνίας.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Παιδική-Νεανική Χορωδία ΟΠΑΝ, η Παιδική Χορωδία Ωδείου ΟΠΑΝ, η Παραδοσιακή και Λαϊκή Χορωδία ΟΠΑΝ και η Λαϊκή Ορχήστρα Ωδείου ΟΠΑΝ, με αφήγηση κειμένων από την Εύα Φάκλαρη.

Advertisment

Ο δήμος Παπάγου-Χολαργού διοργανώνει εκδήλωση στο γήπεδο «Φοίβος» του Πάρκου Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου (11:00-15:00) και έχουν προγραμματιστεί δράσεις για τα παιδιά και τους γονείς, με αθλητικές δραστηριότητες και πολλά παιχνίδια, ενώ ο δήμος θα προσφέρει δώρα στις μαμάδες και κεράσματα.

Ο δήμος Διονύσου σε ειδική εκδήλωση στο Πολιτιστικό-Πνευματικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου (18:00-20:30) θα τιμήσει «τις μητέρες που ανατρέφουν τους αυριανούς πολίτες», όπως ενδεικτικά αναφέρει και θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Συνήθη προβλήματα παιδικής και εφηβικής ηλικίας – Το άγχος των εξετάσεων και ο ρόλος των γονέων» από την ψυχίατρο παιδιών και εφήβων δρ. Σταυρούλα Καραγιάννη. Θα ακολουθήσει και συζήτηση. Στόχος είναι η ενημέρωση για τα επίκαιρα προβλήματα ανάπτυξης, μάθησης και συμπεριφοράς, που καλούνται οι γονείς να αντιμετωπίσουν ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

Ο δήμος Ιλίου και το Κέντρο Γυναικών διοργανώνουν στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (11:00) μια μεγάλη γιορτή, που περιλαμβάνει εκδήλωση για φιλανθρωπικό σκοπό με bazaar προς ενίσχυση του οργανισμού «Το Χαμόγελο του παιδιού», ζωγραφική για παιδιά και ενήλικες με την επιμέλεια της υπεύθυνης του εργαστηρίου ζωγραφικής της Διεύθυνσης Πολιτισμού Γαρυφαλλιάς Τουρλεντέ, τραγούδια από τη χορωδία του δήμου και παραδοσιακούς χορούς από την ομάδα χορού του Κέντρου Γυναικών.

Ο δήμος Περιστερίου «στήνει» τη δική του γιορτή στο Άλσος, τόσο το πρωί (11:00-13:30), όσο και το απόγευμα (18:00-20:30). Τα παιδιά θα μπορούν να βγάλουν ψηφιακές φωτογραφίες με τις μαμάδες τους, να κάνουν face painting, να κατασκευάσουν δώρα και κάρτες με μηνύματα αγάπης, να διαβάσουν παραμύθια, να παίξουν θεατρικά παιχνίδια, να τραγουδήσουν, να φτιάξουν τους δικούς τους στίχους για τη μαμά τους, να γράψουν τις καλύτερες ευχές και τις αφιερώσεις στο βιβλίο των ευχών.

Ο δήμος Ηλιούπολης τιμά την ημέρα στο Πάρκο Ναυαρίνου (11:00-13:00) με μουσική, χορό και διάφορα δρώμενα, όπως:

– Τα παιδιά των 8oυ και 17ου Δημοτικών Σχολείων θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς για τη μητέρα και την άνοιξη.

– Τα παιδιά του 20ου Δημοτικού Σχολείου θα παρουσιάσουν το βραβευμένο τους project ρομποτικής.

– Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Παναγία Ευαγγελίστρια» θα συμμετέχουν με θεατρικό δρώμενο.

– Θα διεξαχθεί αγώνας σκάκι «σιμουλτανέ» στον χώρο των σταθερών τραπεζιών.

– Οι μικροί κηπουροί θα δημιουργήσουν τη δική τους γωνιά φυτεύοντας λουλούδια και αρωματικά φυτά, θα συναρμολογήσουν και θα χρωματίσουν την πρώτη γλάστρα-ποδήλατο.

– Το Σώμα Ελλήνων Οδηγών θα ετοιμάσει κεράσματα.

– Τα παιδιά θα κάνουν ανοιξιάτικο face painting.

– Θα στολίσουν λουλουδάτα δώρα που θα προσφέρουν στις μαμάδες τους.

– Θα γίνει ανάγνωση παραμυθιού για τη μητέρα.

– Και «κυνήγι θησαυρού των αξιών».

Στο πάρκο υπάρχει η νέα παιδική χαρά και ο ανανεωμένος χώρος άθλησης, αλλά και τα τραπέζια του πινγκ πονγκ.

Ο δήμος Γλυφάδας μαζί με τον Σύλλογο Χειροτεχνών Οικοτεχνών «Χειρός Έργα», ετοιμάζει δώρα για τις μαμάδες στην πλατεία Κατράκη, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και διοργανώνει bazaar με διάφορες δημιουργίες. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης ενόψει της Ημέρας της Μητέρας, εγκαινιάζει την ολοκαίνουργια Παραμυθούπολη, που κατασκεύασε στον λόφο Τρουμπάρι (11:00) και το πρόγραμμα των εγκαινίων περιλαμβάνει ακόμη πάρτι και πολλές εκπλήξεις και δράσεις για τους μικρούς, αλλά και για τις μαμάδες.

Ο δήμος Καισαριανής καλεί τους δημότες στις εκδηλώσεις για τη Γιορτή της Μητέρας που έχουν προγραμματίσει τα ΚΑΠΗ της πόλης. Το Α’ ΚΑΠΗ την Τρίτη (16/5, 18:30), στο αναψυκτήριο του πάρκου Άη Γιάννη «Τα Ξύλινα» και το Β’ ΚΑΠΗ την Τετάρτη (17/5, 11:30), στην αίθουσα εκδηλώσεων (οδός Πανιωνίου 13).

Τέλος, ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης τίμησε χτες Σάββατο την ημέρα, μαζί με τις Λέσχες Φιλίας της πόλης στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιωνία, με μια βραδιά που περιλάμβανε ποίηση, μουσική, τραγούδι, βραβεύσεις, αλλά και μια επίδειξη μόδας, ενώ το φουαγιέ κόσμησαν πίνακες της ζωγράφου Αγγελικής Ερήμου. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η χορωδία των Λεσχών Φιλίας του δήμου.

Με πληροφορίες από www.newsit.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά του κόσμου βυθίζεται στη σιωπή για μια ημέρα κάθε χρόνο;
«Η Κρήτη ανοίγει την καρδιά της»: Ένα εξαιρετικό βίντεο - καμπάνια με τους ξένους που επέλεξαν να ζήσουν στο νησί
Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν επιτραπέζιο παιχνίδι για άτομα με προβλήματα όρασης!
7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση