Θυμώνεις εύκολα και συχνά; 2 τρόποι για να διαχειριστείς το θυμό σου!

Δεν είσαι ο θυμός σου. Ο θυμός είναι ένα συναίσθημα που νιώθεις και όπως όλα... θα έρθει και θα φύγει.

Θυμώνεις εύκολα και συχνά; 2 τρόποι για να διαχειριστείς το θυμό σου!

Το να θυμώνεις είναι απόλυτα εντάξει, εντελώς φυσιολογικό. Ο θυμός είναι ένα από τα πολλά ακόμα συναισθήματα που νιώθουμε οι άνθρωποι.

Σταμάτα λοιπόν να τα βάζεις με τον εαυτό σου που, θυμώνει!

Advertisment

Δεν είσαι ο θυμός σου. Ο θυμός είναι ένα συναίσθημα που νιώθεις και όπως και τα υπόλοιπα συναισθήματα, έτσι και αυτό, θα έρθει και θα φύγει.

Πώς θα φύγει;

Καταρχήν, ο θυμός καλό είναι να εκφράζεται και όχι να καταπιέζεται. Δοκίμασε αυτούς τους δύο τρόπους που θα σε βοηθήσουν, όχι να μη θυμώνεις, αλλά να μάθεις να διαχειρίζεσαι το συναίσθημα του θυμού, να το ελέγχεις.

– Όταν νιώθεις έντονο θυμό, μπορείς να τον εκφράσεις, λέγοντας αυτό που νιώθεις χωρίς όμως να βιαστείς να πάρεις αποφάσεις ή να κάνεις κάποια βαρυσήμαντη δήλωση που μετά θα μετανιώσεις.

Advertisment

– Αντί να εστιάσεις στο πρόβλημα που σου προκάλεσε το θυμό σου, διοχέτευσε την ενέργεια σου στο να βρεις λύση σε αυτό που σε θυμώνει.
Κοινώς: εστίασε στη λύση και όχι στο πρόβλημα.

Κάνεις μία συζήτηση με κάποιον και αυτό που σου λέει σε εξοργίζει, σε θυμώνει πολύ. Πόσο σίγουρος είσαι πως αυτό που ήθελε να εκφράσει είναι αυτό ακριβώς που κατάλαβες;

Ο εγκέφαλος σου αντιλαμβάνεται τα ερεθίσματα που δέχεται από τους άλλους με βάση τα δικά σου βιώματα. Οπότε, μήπως καλύτερα να βεβαιωθείς πως έχεις καταλάβει σωστά αυτό που ο συνομιλητής σου θέλει να εκφράσει;

Το ζητούμενο δεν είναι να μην θυμώνεις. Το ζητούμενο είναι να μάθεις να διαχειρίζεσαι το θυμό σου. Να τον ελέγχεις και να μη σε ελέγχει εκείνος.

Έλενα Μουρατίδου | Holistic Lifestyle Coach

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου
Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση