Διάλεξε το ταξίδι σου κι άσ’ το να σε οδηγήσει

Βρες αυτό που πραγματικά σε γεμίζει, μην τα παρατήσεις ποτέ, κάποια στιγμή θα αποδώσει.

Διάλεξε το ταξίδι σου κι άσ’ το να σε οδηγήσει

Αναρωτιέσαι κι εσύ πώς μπορείς να φύγεις από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, πώς να νιώσεις τη χαρά και την ευτυχία που αισθανόσουν παιδί; Είναι κατανοητές όλες αυτές οι σκέψεις που τριβελίζουν το μυαλό σου κι επίσης είναι συνηθισμένα αλλά δεν είναι δύσκολα. Το δύσκολο ίσως, είναι να το πάρεις απόφαση και να συνεχίσεις, να επιμένεις να προσπαθείς.

Βρες αυτό που αγαπάς

Πρώτα απ’ όλα αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις κάτι που να σου ταιριάζει, κάτι μέσα από το οποίο θα παίρνεις χαρά. Γιατί όταν παίρνεις χαρά, χαρά κι αγάπη μόνο μπορείς να δώσεις. Όταν το βρεις, μην το αφήσεις, ασχολήσου μαζί του, δώσε χρόνο ακόμα κι αν χρειαστεί να θυσιάσεις κάτι άλλο, τα αγαθά κόποις κτώνται… Γνωστή κι αληθινή η ρήση αυτή.

Advertisment

Κάνε υπομονή και προχώρα

Ένα δύσκολο βήμα είναι να περιμένεις, να καρτερείς κι ύστερα να μοχθείς. Πολλοί αυτό που θέλουν είναι να κάνουν ένα δύο βήματα κι ύστερα να δουν το άστρο τους να λάμπει. Ο αυτοσκοπός θα πρέπει να είναι η εξέλιξη, η εκμάθηση, το να πάρεις και να σου μείνει κάτι απ’ όλη αυτήν την ιστορία. Μην ξεχνάς: το ταξίδι είναι Ιθάκη για τον καθένα. Πολλές φορές, αν παρατηρήσεις λίγο καλύτερα, θα δεις πως όταν κάνεις ένα ταξίδι περισσότερο ευχαριστιέσαι τη διαδρομή που θα κάνεις παρά τον προορισμό του ταξιδιού. Λίγο πολύ όταν ψάχνεις για κάποιο ταξίδι τον προορισμό τον ξέρεις, έχεις δει και ψάξει πληροφορίες για το μέρος που θέλεις. Όμως τα σκηνικά που εναλλάσσονται είναι αυτά που αυτά εν τέλει σε γοητεύουν. Γιατί κακά τα ψέματα το άγνωστο, το απροσδόκητο είναι πάντα γοητευτικό και αυτό συναρπάζει τον καθένα.

Αναρωτήσου για την εξέλιξή σου

Όποτε στην επόμενη δυσκολία που δε θα την περιμένεις, μην τρομάξεις. Αυτό το άγνωστο το δύσκολο είναι που τελικά θα κάνει τη διαφορά. Κι ίσως να είναι κάτι το οποίο πρέπει να το δουλέψεις γιατί αυτό χρειάζεσαι, γιατί αυτό είναι που χρειάζεται το μέσα σου για να συνεχίσεις το ταξίδι σου και να φτάσεις στον προορισμό σου. Ό,τι κι αν συναντήσεις απλά αναρωτήσου «γιατί» και «πώς» δώσε τις απαντήσεις που θεωρείς πως αρμόζουν κι αν δεν μπορείς κάποια στιγμή μαγικά θα σου αποκαλυφθούν. Μη σταματήσεις να αποζητάς την εξέλιξή σου. Μην κολλήσεις στις δυσκολίες που θα σου έρθουν. Το παν είναι αγάπη κι η υπομονή σε ό,τι κι αν κάνεις.

Θα είσαι ο φάρος στις ψυχές των άλλων

Όταν θα ξεκινήσει ν’ αποδίδει το ταξίδι σου η χαρά που θα πάρεις θα είναι ανέλπιστη και τόσο μεγάλη που σιγά σιγά εσύ θα είσαι αυτός που δε θα μπορεί να κάνει διαφορετικά και θα συνεχίζει το ταξίδι. Θα το αγαπήσεις ακόμα πιο πολύ γιατί θα δίνεις και θα παίρνεις αγάπη. Όσα συνάντησες μέχρι τότε θα σου φαίνονται αστεία, μακρινά κι οι εμπειρίες που θα έχεις αποκτήσει από αυτήν τη διαδρομή θα γίνουν ο φάρος που θα φωτίζει τους δρόμους κι άλλων ανθρώπων. Θα είσαι σε θέση και διάθεση όσα έμαθες και απέκτησες να τα μεταδώσεις, να τα εμφυσήσεις και σε άλλους.

Advertisment

Όταν το ταξίδι φτάνει στον προορισμό του…

Η δύναμη κι αγάπη όταν προσανατολίζονται στο κοινό καλό και πολλαπλασιάζονται ακτινοβολούν. Η χαρά που θα δώσεις θα σου δείξει ότι είσαι στον σωστό δρόμο, στο πεπρωμένο σου και αυτό θα σε κάνει να θες να φτάσεις στην κορυφή κάτι ανώτερου. Ο δρόμος που θα έχεις επιλέξει μπορεί να μην είναι στρωμένος με ροδοπέταλα αλλά θα είναι γεμάτος φως κι αγάπη. Τόσο πολύ που θα γεμίζει το «είναι» σου και την ψυχή σου.

Βρες αυτό που πραγματικά σε γεμίζει, μην τα παρατήσεις ποτέ, κάποια στιγμή θα αποδώσει. Μέχρι τότε θα έχεις διδαχθεί και θα είσαι έτοιμος να διδάξεις, τη σωστή στιγμή με τους ανθρώπους που πρέπει μέχρι τότε να έχεις συναντήσει, αυτό το οποίο λαχταρά η ψυχή σου. Τότε μόνο καλό μπορείς να κάνεις και σ’ εσένα και στους γύρω σου. Καλή διαδρομή στο ταξίδι σου!

Πολυξένη Ζαρκαδούλα

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αλεξιθυμία | Πώς είναι να ζεις όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα συναισθήματά σου;
Αφαντασία και υπερφαντασία: Δύο παράξενα φαινόμενα που επηρεάζουν έως και το 9% του πληθυσμού
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Τι έχει πραγματικά αξία στη ζωή;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση