Εξαφάνιση υποβρυχίου: Μία τουαλέτα, καθόλου καθίσματα – Πώς είναι το εσωτερικό του

Για ένα τόσο προηγμένο υποβρύχιο, το εσωτερικό του είναι πολύ απλό, και - για πολλούς - κλειστοφοβικό.

Εξαφάνιση υποβρυχίου: Μία τουαλέτα, καθόλου καθίσματα - Πώς είναι το εσωτερικό του

Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία για να εντοπιστεί το υποβρύχιο με τους πέντε επιβαίνοντες στον Ατλαντικό Ωκεανό. Το εξαφανισμένο υποβρύχιο της OceanGate, που κάνει αποστολές ξενάγησης στο ναυάγιο του Τιτανικού, είναι σχεδιασμένο για να χωρά μόνο πέντε άτομα. Πέρυσι, ο ιδρυτής του ταξιδιωτικού οργανισμού OceanGate Expeditions είχε κάνει ξενάγηση σε ομάδα του CBS το εσωτερικό ενός υποβρύχιου.

Στο βίντεο από την αυτοψία, φαίνεται ένας μικρός θάλαμος, με χώρο ίσο με εκείνον ενός μίνι βαν. Δεν υπάρχουν καρέκλες ή καθίσματα και οι επιβάτες κάθονται σταυροπόδι στο πάτωμα, έχοντας βγάλει τα παπούτσια τους πριν εισέλθουν.

Advertisment

Για ένα τόσο προηγμένο υποβρύχιο, το εσωτερικό του είναι -ως επί το πλείστον- πολύ απλό, και – για πολλούς – κλειστοφοβικό. Έχει μία οθόνη στον τοίχο, ενώ οι περισσότερες λειτουργίες του σκάφους εκτελούνται από ένα φορητό χειριστήριο, το οποίο μοιάζει με αυτά των κονσολών.

Υπάρχει μόνο μια μικρή τουαλέτα στο μπροστινό μέρος του σκάφους. Όποιος τη χρησιμοποιεί «προστατεύεται» από μία κουρτίνα, ενώ οι άλλοι επιβαίνοντες «δυναμώνουν τη μουσική», όπως αναφέρεται σε σχετικά ανάρτηση στην ιστοσελίδα του OceanGate, η οποία πλέον έχει κατέβει.

Advertisment

Με πληροφορίες από lifo.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πρώτος και μοναδικός άνθρωπος που είναι υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες μου, είμαι εγώ!
Σαμ Άλτμαν: Ο «μίστερ ChatGPT» πειραματίζεται στον… επαναπρογραμματισμό του ανθρώπινου σώματος!
Τι σημαίνουν τα γράμματα και οι αριθμοί στις πινακίδες των οχημάτων;
Υπνοθεραπεία: Τι είναι, πώς λειτουργεί και ποια είναι τα οφέλη της

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση