Μεγάλωσες με την έγνοια των άλλων… για σένα τι κάνεις;

Δεν σε έχουν μάθει να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου γιατί δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλον εκτός από εσένα.

Μεγάλωσες με την έγνοια των άλλων... για σένα τι κάνεις;

[..] μικροπράγματα για εσένα.

Ανοίγεις τα μάτια σου μια μέρα και βλέπεις καθαρά πως δεν έχεις μάθει να κάνεις πράγματα για σένα. Για τον εαυτό σου! Μεγάλωσες με την έγνοια των άλλων, την κοινωνίας. Να πας σχολείο να σπουδάσεις για να γίνεις κάποιος τρανός και φοβερός. Για τους γονείς σου, για να είσαι ο καλύτερος στην γειτονιά, στο σόι, ίσως και στην οικογένεια. Μην τυχόν και μείνεις στην αφάνεια χωρίς να κάνεις κάποιους περήφανους. Χωρίς να σε γιορτάσουν!

Advertisment

Μεγαλώνεις με τα πρέπει και τα μη που σε κάνουν αποδεκτό στους άλλους, για να είσαι καλός για τους άλλους. Πάντα έχει να κάνει με τους άλλους. Αναπτύσσεσαι στο πλαίσιο της κοινωνίας και ακολουθείς το ρεύμα για να μην αποτελέσεις το μαύρο πρόβατο. Επειδή ο άλλος δεν είναι έτσι. Εσύ γιατί να είσαι;

Ενηλικιώνεσαι και συνεχίζεις να κάνεις πράγματα για τους άλλους. Για τους γονείς που σε μεγάλωσαν, για τα αδέρφια που κάνουν ακόμη σκανταλιές. Για τους φίλους που ζητούν δίχως να απαιτούν, για τους συνεργάτες και τους συναδέλφους που χρειάζονται. Ακόμη και για να υπάρχεις στις εφαρμογές ψηφιακής δικτύωσης κάνεις πράγματα για τους άλλους. Μικροπράγματα για εσένα. Για να αρέσεις στους άλλους.

Για τον εαυτό σου τι κάνεις;;

Advertisment

Δεν σε έχουν μάθει να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου γιατί δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλον εκτός από εσένα. Εκεί ξαφνικά δεν επεμβαίνει κανένας. Δεν θα σε μάθει κανένας να κάνεις πράγματα για εσένα. Να διαλέγεις οτιδήποτε αρέσει σε εσένα χωρίς πρώτα να σκεφτείς αν είναι αρεστό στους υπόλοιπους. Να βάζεις το κομμάτι του παζλ όπως θέλεις εσύ και ας μην ταιριάζει με τα υπόλοιπα. Ας μην δένει με το σύνολο. Θα είναι δική σου απόφαση.

Να το κάνεις εσύ για εσένα!

Το καπελάκι άμα σου αρέσει να το βάζεις στραβά γιατί έτσι γεμίζει η ψυχούλα σου, φόρα το στραβά. Υπάρχουν οι άλλοι υπάρχει και ο εαυτός. Άμα δεν θέλεις τις σπουδές που σου επέβαλλαν μην τις κάνεις με το ζόρι. Κανείς δεν θα σε αποκληρώσει. Ζήσε τη ζωή με αυτό που θέλεις πραγματικά να κάνεις. Άμα δεν σου αρέσει η δουλεία που κάνεις μην την κρατάς μόνο και μόνο για το κοινωνικό στάτους. Άλλαξε την!
Βάλε ένα όριο στην κοινωνία και στον εαυτό σου και θέσε τη χρυσή τομή που θα αποφανθεί λειτουργική στα πρέπει στα θέλω και στα μπορώ. Μάθε να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου για να συνεχίσεις να υπάρχεις στο σύνολο, αλλιώς θα σε καταπιεί και θα αποτελείς μπαχαρικό που πάει παντού. Χωρίς ιδιαίτερη ταυτότητα. Άνοστο με ανύπαρκτη ένταση!

Θαρρείς και θα διαλυθεί το σύμπαν αν σε μάθουν από παιδί να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου!

Θαρρείς και θα σπάσεις τον κρίκο της αλυσίδας που κινεί τον τροχό της μηχανής!

Θαρρείς και θα γίνεις ανεξάρτητος δίχως να έχουν προτεραιότητα οι άλλοι!

Παρά μόνο ένας!

Ο εαυτός σου!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αφαντασία και υπερφαντασία: Δύο παράξενα φαινόμενα που επηρεάζουν έως και το 9% του πληθυσμού
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Τι έχει πραγματικά αξία στη ζωή;
Πως οι τελειομανείς ξυπνούν μέσα μας τον έφηβο!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση