,

A Thousand Girls Like Me | Ντοκιμαντέρ της Τζένιφερ Λόρενς για την ζωή των γυναικών στο Αφγανιστάν (βίντεο)

Ένα ντοκιμαντέρ για το σκληρό καθεστώς των Ταλιμπάν, έκανε πρεμιέρα στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.

A Thousand Girls Like Me | Ντοκιμαντέρ της Τζένιφερ Λόρενς για την ζωή των γυναικών στο Αφγανιστάν (βίντεο)

Ένα ντοκιμαντέρ για τις ζωές τριών γυναικών μέσα στο σκληρό καθεστώς των Ταλιμπάν, σε συμπαραγωγή της Τζένιφερ Λόρενς, έκανε πρεμιέρα στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών. Το «Bread and Roses», που προβλήθηκε σε ειδική προβολή την περασμένη Κυριακή, ακολουθεί τη ζωή τριών Αφγανών γυναικών τις εβδομάδες μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία το 2021 και την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο Guardian.

Το ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκε από την Excellent Cadaver, μια εταιρεία παραγωγής που δημιουργήθηκε από την Λόρενς και τη φίλη παραγωγό της, Justine Ciarrocchi. «Η πρώτη απάντηση της Τζένιφερ ήταν να βρει έναν Αφγανό σκηνοθέτη και να του δώσει μια πλατφόρμα, ένα πλάνο σκέψης, τις πρώτες ιδέες για το ντοκιμαντέρ», τόνισε η Ciarrocchi στο Hollywood Reporter.

Advertisment

Σε σκηνοθεσία της Sahra Mani, της οποίας το ντοκιμαντέρ «A Thousand Girls Like Me» του 2018 φώτισε την ιστορία μιας κακοποιημένης γυναίκας και το αγώνα της για δικαιοσύνη, η ταινία «Bread and Roses» είχε στόχο να δείξει πώς άλλαξαν οι ζωές των γυναικών σε μια νύχτα με την έλευση των Ταλιμπάν. «Η ταινία μεταφέρει ένα μήνυμα από τις γυναίκες στο Αφγανιστάν, ένα μήνυμα μέσα από το οποίο ζητείται από τους πολίτες του κόσμου να μην εγκαταλείψουν τις γυναίκες της χώρας που είναι εγκλωβισμένες στη δικτατορία των Ταλιμπάν», τόνισε η Sahra Mani την ημέρα προβολής στις Κάννες.

Σε συνέντευξή της στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, η Mani , που ζει τώρα στη Γαλλία, δήλωσε ότι η πραγματοποίηση του ντοκιμαντέρ ήταν «εξαιρετικά δύσκολη» και η ασφάλεια όλου του συνεργείου και των πρωταγωνιστών ήταν «κορυφαία προτεραιότητα». «Ο τρόπος με τον οποίο έχουν αλλάξει οι ζωές των γυναικών στο καθεστώς Ταλιμπάν είναι μια καθημερινή πραγματικότητα για εμάς», πρόσθεσε η σκηνοθέτης και υπογράμμισε  ότι «η ζωή κάτω από μια δικτατορία διαμορφώνει μία πνιγηρή πραγματικότητα που δεν μπορούμε να την ανατρέψουμε».

Advertisment

Με πληροφορίες από rosa.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της
Καμία φορά το να πληγώσεις πονάει περισσότερο από το να σε πληγώσουν
Manterruption: Διεκδικώντας χώρο και χρόνο για τις γυναίκες σε μία επαγγελματική συζήτηση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση