Bραβεία Grammy μόνο για ανθρώπους: Τραγούδια και καλλιτέχνες από τεχνητή νοημοσύνη αποκλείονται από τον θεσμό

Ένα έργο που δεν περιέχει ανθρώπινη δημιουργία δεν είναι επιλέξιμο σε οποιαδήποτε κατηγορία.

Bραβεία Grammy μόνο για ανθρώπους: Τραγούδια καλλιτέχνες από τεχνητή νοημοσύνη δεν θα είναι υποψήφια

Τραγούδια και ψηφιακοί καλλιτέχνες που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι για Βραβεία Grammy, αποφάσισε η Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης. Ο κανόνας, ο οποίος ψηφίστηκε τον Μάιο από το διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας, προβλέπει ότι «μόνο άνθρωποι δημιουργοί μπορούν να υποβληθούν προς αξιολόγηση» και ότι «ένα έργο που δεν περιέχει ανθρώπινη δημιουργία δεν είναι επιλέξιμο σε οποιαδήποτε κατηγορία».

Σε περίπτωση που το έργο βασίζεται στην ανθρώπινη δημιουργία σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη, επιλέξιμο για βράβευση μπορεί να είναι μόνο το στοιχείο της ανθρώπινης δημιουργίας. Επιπλέον, η ανθρώπινη συμβολή «πρέπει να έχει νόημα και να είναι κάτι περισσότερο από de minimis». Η Ακαδημία ορίζει το «de minimis» ως «αυτό που δεν έχει σημασία ή σπουδαιότητα, τόσο ασήμαντο που αξίζει να αγνοηθεί».

Advertisment

Οι δημιουργοί που προσφέρουν αποκλειστικά οποιοδήποτε υλικό τεχνητής νοημοσύνης συγχωνευμένο σε ένα έργο επίσης εξαιρούνται από τις υποψηφιότητες.

«Εάν υπάρχουν φωνές τεχνητής νοημοσύνης που τραγουδούν το τραγούδι ή ενορχήστρωση τεχνητής νοημοσύνης, θα εξετάσουμε το έργο» διευκρίνισε ο Χάρβεϊ Μέισον Τζούνιορ, διευθύνων σύμβουλος της Ακαδημίας Ηχογράφησης. «Όμως σε κατηγορίες που βασίζονται στη σύνθεση τραγουδιών η μουσική πρέπει να έχει γραφτεί κυρίως από άνθρωπο» είπε.

Αναγνώρισε πάντως ότι η τεχνητή νοημοσύνη «αναμφισβήτητα» θα διαμορφώσει το μέλλον της μουσικής βιομηχανίας.

Advertisment

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το Πάσχα ως ένα εξελικτικό πέρασμα σε αλλαγές με διεύρυνση αγάπης
Η θλιβερή ιστορία της βρεφοδόχου που υπήρχε στο κέντρο της Αθήνας
Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση