Γιατρός αποκαλύπτει τις 3 πιο σημαντικές πρακτικές για να μην αρρωστήσετε τον χειμώνα

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας πλησιάζουν και όλοι θέλουμε να διατηρήσουμε την υγεία μας κατά τη διάρκεια της αλλαγής των εποχών.

Γιατρός αποκαλύπτει τις 3 πιο σημαντικές πρακτικές για να μην αρρωστήσετε τον χειμώνα

Καθώς ο καιρός γίνεται πιο κρύος, είναι σημαντικό για εμάς να παραμείνουμε υγιείς.

Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να κάνουμε έξυπνα και υγιή πράγματα, ώστε το σώμα μας να μπορεί να παραμείνει δυνατό. Ο Δρ Nayan Patel από το Auro Wellness στην Καλιφόρνια μοιράστηκε τρία σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να παραμείνουμε υγιείς όταν ο καιρός γίνεται πιο κρύος. Τι σας λέει ο γιατρός να κάνετε για να παραμείνετε υγιείς.

Advertisment

Η πιο σημαντική συμβουλή του Patel είναι να πίνετε πολύ νερό κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου. Δώστε στο δέρμα σας επιπλέον νερό για να το κάνετε να αισθάνεται καλύτερα και πιο υγιές. Ο γιατρός από τη La Habra της Καλιφόρνια είπε ότι είναι σημαντικό να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο ώστε να μην χάνει νερό. Όταν κάνει πιο κρύο και ο αέρας είναι ξηρός, θα πρέπει να ενυδατώσετε το δέρμα σας για να το βοηθήσετε να παραμείνει ενυδατωμένο.

Ο Patel εξήγησε ότι οι ενυδατικές κρέμες μπορούν να δημιουργήσουν μια ασπίδα στο δέρμα μας για να το προστατεύσουν από το κρύο και τον σκληρό καιρό. Μην ξεχνάτε να λαμβάνετε τη βιταμίνη D σας, είναι σημαντική για τον οργανισμό σας! Ο Patel είπε ότι είναι σημαντικό να έχουμε αρκετή βιταμίνη D όλο το χρόνο για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα. «Βοηθά το σώμα σας με διάφορους τρόπους να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να βελτιώσει την ψυχική υγεία, να διατηρήσει το βάρος, να ρυθμίσει το σάκχαρο στο αίμα» — και πολλά άλλα, είπε. Πίνετε άφθονο νερό για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

Είναι πολύ σημαντικό να πίνετε αρκετό νερό ακόμα και όταν κάνει κρύο έξω για να παραμείνετε υγιείς. Ακόμη και όταν κάνει κρύο έξω, το σώμα μας εξακολουθεί να χρειάζεται νερό όσο χρειάζεται το καλοκαίρι. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ξηρός αέρας στους εσωτερικούς χώρους και ο κρύος καιρός μπορεί να μας κάνουν να χάσουμε περισσότερο νερό από το σώμα μας. Είπε επίσης ότι η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ μπορεί να κάνει το σώμα μας να χάσει νερό πολύ γρήγορα.

Advertisment

Με πληροφορίες από www.bovary.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

H εύκολη κίνηση που μακραίνει τη ζωή και σώζει την καρδιά – Kάντε την καθημερινά
Kαρκίνος: Η βιταμίνη που αλλάζει το μικροβίωμα και προστατεύει από τη νόσο | Έλληνας ερευνητής αποκαλύπτει
Δέρμα: Το σύμπτωμα που «προδίδει» ότι το έντερο νοσεί
Εμμηνόπαυση: Εναλλακτικοί τρόποι να νικήσετε το στρες χωρίς φάρμακα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση