Γνωρίζοντας το συναισθηματικό detox και πώς να το τολμήσεις

Η «αποτοξίνωση» της ψυχής είναι μια εμπειρία που αξίζει να βιώσεις και αν χρειαστεί να επαναλάβεις πολλές φορές.

gnoriazontas-to-synaisthimatiko-detox-pws-tolmiseis

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να γίνουν καλύτερες εκδοχές του εαυτού τους και ένας τρόπος που προσπαθούν να το κάνουν αυτό είναι μέσω της αποτοξίνωσης. Συνήθως, η αποτοξίνωση είναι όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να καθαρίσουν το σώμα τους αλλάζοντας τι τρώνε ή πίνουν ή κάνοντας ένα διάλειμμα από την τεχνολογία. Αλλά τώρα, κάποιοι μιλούν για αποτοξίνωση των συναισθημάτων τους. Αυτό σημαίνει ότι θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα από το να νιώθουν συγκεκριμένα συναισθήματα ή να προσπαθούν να νιώσουν καλύτερα συναισθηματικά.

Η «αποτοξίνωση» της ψυχής είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία. Μια εμπειρία που αξίζει να αποκτήσετε και που πρέπει να επαναληφθεί πολλές φορές. Είναι να θέλεις να βελτιώσεις μέρη του εαυτού σου. Έχει να κάνει με τη φιλοδοξία σου και την πεποίθηση ότι είναι εύκολο να ξεπεράσεις οτιδήποτε σε εμποδίζει αν το θέλεις. Είναι μια διαδικασία που στοχεύει στη μείωση των φόβων και της αβεβαιότητας. Μικρές ενέργειες που είναι πολύ σημαντικές για τον καθαρισμό των συναισθημάτων μας. Μερικές φορές, όταν αισθανόμαστε φοβισμένοι ή αβέβαιοι, μπορεί να αποφύγουμε να κάνουμε πράγματα που μπορούν πραγματικά να κάνουν μεγάλη διαφορά στη ζωή μας. Αλλά θα πρέπει να αναρωτηθούμε, επειδή κάτι φαίνεται δύσκολο, αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να το δοκιμάσουμε; Το να κάνετε μικρά βήματα μπορεί να οδηγήσει σε πραγματικά σημαντικές αλλαγές.

Advertisment

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι είναι φυσιολογικό να νιώθετε φόβο ή άβολα όταν αντιμετωπίζετε νέα πράγματα. Στην πραγματικότητα, είναι καλό γιατί τότε αρχίζεις να μεγαλώνεις και να γίνεσαι πιο δυνατός εσωτερικά. Για να πετύχεις, πρέπει να κάνεις λάθη και να μάθεις από αυτά. Μερικές φορές, όταν οι άνθρωποι πετυχαίνουν, έχουν προσπαθήσει και έχουν αποτύχει πολλές φορές στο παρελθόν.

Το να προσπαθούμε να είμαστε επιτυχημένοι είναι μια επιλογή που κάνουμε για να γίνουμε καλύτεροι. Το να κάνουμε πράγματα που είναι δύσκολα είναι γενναίο γιατί θέλουμε να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Αλλά συχνά δεν κάνουμε αυτό που μας λέει η καρδιά και το μυαλό μας γιατί φοβόμαστε ότι δεν θα είμαστε αρκετά καλοί. Ο φόβος της αποτυχίας μας εμποδίζει να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Αλλά αν δεν νιώσουμε ποτέ φόβο, δεν μπορούμε να μεγαλώσουμε και να γίνουμε καλύτεροι.

No pain, no gain!

Όταν αρχίζεις να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να μιλάς για αυτό που θέλεις να αλλάξεις ή να γίνεις καλύτερος, γίνεται πιο εύκολο να εστιάζεις όλη σου την ενέργεια στο να ξεπεράσεις τα πράγματα που σε εμποδίζουν. Η προσαρμογή στην αλλαγή και η έξοδος από μια κατάσταση που σας κάνει δυστυχισμένους ή που δεν είναι καλή για εσάς είναι να είστε εντάξει με νέα πράγματα που μπορεί να είναι προκλητικά. Πρέπει να αποδεχτείς τα πράγματα που σε τρομάζουν ή είναι δύσκολα. Δεν είναι επειδή σας αξίζει να είστε δυστυχισμένοι ή επειδή τα δύσκολα πράγματα είναι διασκεδαστικά.

Advertisment

Ο κύριος λόγος είναι ότι υπάρχουν κάποια πράγματα στη ζωή για τα οποία αξίζει πραγματικά να δουλέψεις σκληρά, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα περάσεις περισσότερες δυσκολίες από όσες νόμιζες. Πότε ήταν η τελευταία φορά που τα δώσατε όλα για να πετύχετε τους στόχους σας; Πότε ήταν η τελευταία φορά που μιλήσατε πολύ καλά με κάποιον και τον ακούσατε πλήρως; Πώς μπορείτε να αρχίσετε να βελτιώνετε τα πράγματα σήμερα; Πότε ήταν η τελευταία φορά που προσπαθήσατε πολύ σκληρά να εστιάσετε στα πράγματα που σας αρέσει να κάνετε; Είναι πιθανό να μην απαντήσατε πλήρως και στις τρεις ερωτήσεις. Εάν οι απαντήσεις σας έδειξαν ότι δεν καταβάλλετε πολλή προσπάθεια για να φροντίσετε τον εαυτό σας, τους ανθρώπους που αγαπάτε ή να βελτιώσετε τον εαυτό σας, τότε πιθανότατα απλώς ακολουθείτε τη ροή της ζωής χωρίς να σημειώσετε μεγάλη πρόοδο.

Αλλά θα ήταν καλύτερα να σου συνέβαινε το αντίθετο. Σταματήστε να καθυστερείτε και ξεκινήστε να κάνετε πράγματα αμέσως. Αν θέλετε να αισθάνεστε πιο χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι στη ζωή σας, πρέπει να κάνετε κάτι για αυτό τώρα, όχι αργότερα. Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε τα συναισθήματα και τα συναισθήματά σας, όχι μόνο τις σκέψεις σας, σε ό,τι κάνετε. Εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία που έχετε και μην ανησυχείτε να περιμένετε την τέλεια ευκαιρία. Μην αναβάλλετε τη δουλειά σας για αύριο, επικεντρωθείτε σε αυτό που μπορείτε να κάνετε σήμερα. Δώστε προσοχή στους ανθρώπους και τις σχέσεις που έχετε αυτή τη στιγμή και μην ανησυχείτε πολύ για τις μελλοντικές σχέσεις. Σταματήστε να αναβάλλετε πράγματα και αρχίστε να δοκιμάζετε νέα πράγματα για τα οποία διστάζετε. Ναι, είναι σημαντικό να σταματήσεις να καθυστερείς γιατί σε εμποδίζει να αναπτυχθείς.

Θα πρέπει να ακούσετε αυτό που πραγματικά χρειάζεστε και να αλλάξετε αυτό που θέλετε. Είναι καιρός να πάρετε τον έλεγχο και να μην περιμένετε την τέλεια στιγμή. Μπορείτε να δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες τώρα! Είναι πολύ καλό να αρχίζετε να κάνετε νέα και πιο υγιεινά πράγματα. Δοκιμάστε αυτή την «αποτοξίνωση» για να νιώσετε καλύτερα. Θα πρέπει να το κάνετε για όλα τα πράγματα που θέλατε να κάνετε αλλά δεν το κάνατε, και για όλα τα όνειρα που είχατε ως παιδί και τα οποία δεν έχετε κάνει ακόμα πραγματικότητα.
download

Με πληροφορίες από in.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Όταν ο θάνατος γίνεται το πολυτιμότερο μάθημα ζωής
Αποκτήστε αυτά που θέλετε ενώ εκτιμάτε αυτά που έχετε
5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση