Κακοκαιρία Daniel: Κίνδυνος για μολυσματικές ασθένειες μετά τις πλημμύρες | Ποια συμπτώματα απαιτούν προσοχή

Οι πολίτες στις πληγείσες περιοχές πρέπει να απευθυνθούν σε γιατρό αν παρατηρήσουν εξανθήματα, πυρετό, βήχα, πονοκέφαλο, διάρροια.

Κακοκαιρία Daniel: Κίνδυνος για μολυσματικές ασθένειες μετά τις πλημμύρες | Ποια συμπτώματα απαιτούν προσοχή

Οι άνθρωποι που γνωρίζουν πολλά για το νερό ανησυχούν για το τι συνέβη στα μέρη που επλήγησαν από την καταιγίδα Ντάνιελ. Η καταιγίδα προκάλεσε πλημμύρα πολλών υδάτων σε αυτές τις περιοχές και πολλοί άνθρωποι δεν είχαν νερό να χρησιμοποιήσουν για αρκετές ημέρες. Όταν το νερό δεν κινείται και γίνεται πολύ ζεστό, μπορεί να δημιουργήσει μικρόβια που αρρωσταίνουν τους ανθρώπους. Ένας έξυπνος καθηγητής που μελετά τις ασθένειες είπε ότι αυτό μπορεί να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου.

Θέλουμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους από μικρόβια που μπορεί να τους αρρωστήσουν. Αυτή τη στιγμή, ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθούμε ότι το νερό που πίνουμε είναι ασφαλές είναι να χρησιμοποιούμε εμφιαλωμένο νερό. Πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό μέχρι να μπορέσουμε να ελέγξουμε και να βεβαιωθούμε ότι η τακτική παροχή νερού είναι επίσης ασφαλής από μικρόβια και χημικές ουσίες. Κατά τις πλημμύρες, όταν πέφτει πολλή βροχή, το νερό μπορεί να υπερχειλίσει. Μερικές φορές, αυτό το νερό μπορεί να αναμιχθεί με επιβλαβείς χημικές ουσίες από μέρη όπου αναπτύσσονται φυτά. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι λαμβάνουμε τα σωστά βήματα για να το ελέγξουμε και να διατηρήσουμε το νερό που πίνουμε ασφαλές. «

Advertisment

Μπορεί να είναι μολυσμένο». Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας λέει ότι εάν το νερό δεν κινείται ή δεν ρέει, μπορεί να έχει επιβλαβή ουσία μέσα του. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους να μην πίνουν νερό που θα μπορούσε να είναι μολυσμένο. Είπε ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε εμφιαλωμένο νερό για οτιδήποτε χρειαζόμαστε νερό, όπως το πλύσιμο, το ποτό, το μαγείρεμα, ακόμα και για πράγματα που κάνουμε μέσα στο σπίτι. Είπε ότι ο κόσμος ελέγχει το νερό σε όλα τα σημεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Λέει ότι οι υπεύθυνοι της πόλης λένε σε όλους όταν είναι εντάξει να χρησιμοποιήσουν και να ανοίξουν ξανά τους σωλήνες νερού και τους δρόμους.

Κακοκαιρία Daniel: Κίνδυνος για μολυσματικές ασθένειες μετά τις πλημμύρες | Ποια συμπτώματα απαιτούν προσοχή Κακοκαιρία Daniel: Κίνδυνος για μολυσματικές ασθένειες μετά τις πλημμύρες | Ποια συμπτώματα απαιτούν προσοχή

Advertisment

Είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι όλα αυτά τα στάσιμα ύδατα έχουν φερτά υλικά που έχουν παρασυρθεί όλες αυτές τις ημέρες από τις πλημμύρες, νεκρά ζώα, και είναι σημαντικό να μπορούμε να έχουμε τη δυνατότητα να απομονώνουμε τα ζωντανά κατοικίδια, ζώα εκτροφής, από τις περιοχές στις οποίες υπάρχουν νεκρά ζώα.

Οι πολίτες που εντοπίζουν νεκρά ζώα που έχουν παρασυρθεί από τις πλημμύρες στις διάφορες περιοχές είναι σημαντικό να ειδοποιούν την Περιφέρεια, τους δήμους, τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να γίνεται άμεσα η συλλογή των ζώων και να προχωρήσουμε στις διαδικασίες καύσης και ταφής.

Κακοκαιρία Daniel: Κίνδυνος για μολυσματικές ασθένειες μετά τις πλημμύρες | Ποια συμπτώματα απαιτούν προσοχή

Με πληροφορίες από in.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πρώτος και μοναδικός άνθρωπος που είναι υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες μου, είμαι εγώ!
Σαμ Άλτμαν: Ο «μίστερ ChatGPT» πειραματίζεται στον… επαναπρογραμματισμό του ανθρώπινου σώματος!
Τι σημαίνουν τα γράμματα και οι αριθμοί στις πινακίδες των οχημάτων;
Υπνοθεραπεία: Τι είναι, πώς λειτουργεί και ποια είναι τα οφέλη της

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση